TPM'siz Windows 11'e geçiş yaparken nelerle karşılanılıyor?

161460

Kilopat
RAM
8
SSD veya HDD modeli
512 SSD
Ekran kartı
Nvıdıa 820m
Anakart
Hewlett-Packard
İşlemci
İşlemci Intel(R) Core(TM) i5-4210U CPU @ 1.70GHz,
Merhaba arkadaşlar,

Yakın zamanda eski bilgisayarıma Windows 11 yüklemeyi düşünüyorum. Ancak sistemimde TPM 2.0 çipi bulunmuyor. TPM'siz bir şekilde Windows 11'e geçmeyi planlıyorum ve bu süreçte karşılaşabileceğim olası sorunlar hakkında endişelerim var.

TPM'siz Windows 11'e geçiş yapmış olanlarınız var mı? Eğer varsa, deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Güncellemeler konusunda herhangi bir sorun yaşadınız mı?
Güvenlik açısından ne gibi risklerle karşılaştınız?
Performans veya uyumluluk sorunları yaşadınız mı?
Tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!

Hiçbir sorun olmadı benim deneyimimde. Ama sanırım Microsoft desteklenmeyen cihazlar için bypass olayını engelleyecekmiş herhalde.
Teşekkürler deneyimini paylaştığın için! Sorun yaşamamış olman gerçekten sevindirici. Ancak, Microsoft'un ileride TPM'siz cihazlarda Windows 11 yüklemeyi zorlaştırabileceği veya bypass yöntemlerini engelleyebileceği yönünde söylentiler duydum. Bu durum gerçekleşirse, güncellemeler konusunda veya güvenlik açısından sorun yaşama ihtimali olabilir mi diye düşünüyorum.

Eğer Microsoft gerçekten bu tür bir engelleme getirirse, şu an Windows 11 kullanan TPM'siz cihazlar için ne gibi bir çözüm önerisi olur sence? Bu konuda da fikrini merak ediyorum.

İşlemcinizin orijinal desteği yok, bu da optimize olmadığı anlamına geliyor. Bir performans sorunuyla karşılaşabilirsiniz ayrıca 8 GB RAM ile geçmenizi önermiyorum. TPM'siz Windows'ta Riot Games oyunları oynanmıyor.

İşlemcinizin orijinal desteği yok, bu da optimize olmadığı anlamına geliyor. Bir performans sorunuyla karşılaşabilirsiniz ayrıca 8 GB RAM ile geçmenizi önermiyorum. TPM'siz Windows'ta Riot Games oyunları oynanmıyor.
Teşekkürler geri bildirimin için! Performans ve uyumluluk risklerini dikkate alarak düşündüm de, RAM’i 16 GB’a yükseltmek yerine yeni bir bilgisayar almayı planlıyorum. Bu, uzun vadede daha sorunsuz bir deneyim sağlayabilir.

Riot Games oyunlarıyla ilgili sorun benim için çok önemli değil çünkü Valorant gibi oyunları oynamıyorum. Ancak, yeni bir sistemle birlikte bu tür uyumluluk problemlerinden tamamen kurtulmayı umuyorum.

Yeni bilgisayar almayı planladığım için, sistem özellikleri konusunda nelere dikkat etmem gerektiği konusunda önerin var mı? Özellikle Windows 11 uyumluluğu açısından?

Yeni bilgisayar almayı planladığım için, sistem özellikleri konusunda nelere dikkat etmem gerektiği konusunda önerin var mı? Özellikle Windows 11 uyumluluğu açısından?

Soket olarak AM4 veya AM5 öneririm Intel'de ise LGA 1700 sokete bakabilirsiniz, bu soketleri kullanan işlemciler Windows 11 destekler. Anakartınızın TPM 2.0 desteği olmalı ama zaten bu soketlerde çok yüksek ihtimalle hepsinde vardır. Onun haricinde söylenecek çok bir şey yok Windows 11 için 16 GB RAM'lere bakabilirsiniz ama uzun vadede bakacak olursak 32 GB RAM destekleyen anakart bakmak mantıklı olabilir. 16 GB RAM bile zaman geçtikce yetersiz kalacaktır.

Soket olarak AM4 veya AM5 öneririm Intel'de ise LGA 1700 sokete bakabilirsiniz, bu soketleri kullanan işlemciler Windows 11 destekler. Anakartınızın TPM 2.0 desteği olmalı ama zaten bu soketlerde çok yüksek ihtimalle hepsinde vardır. Onun haricinde söylenecek çok bir şey yok Windows 11 için 16 GB RAM'lere bakabilirsiniz ama uzun vadede bakacak olursak 32 GB RAM destekleyen anakart bakmak mantıklı olabilir. 16 GB RAM bile zaman geçtikce yetersiz kalacaktır.
Teşekkürler, önerileriniz için. TPM 2.0 desteğinin mevcut olup olmadığını kontrol ettim, ancak laptopumda bu destek görünmüyor ve TPM 2.0 sürücüsünü yüklemekte zorluk çekiyorum. Bu yüzden yeni bir sistem arayışına giriyorum. AM4 veya AM5 soketli işlemcilerle LGA 1700 soketli Intel işlemciler hakkında bilgi verdiniz, bu bilgileri dikkate alarak bir seçim yapacağım. 16 GB RAM başlangıç için uygun olabilir, ancak uzun vadeli performans için 32 GB RAM destekleyen bir anakartı da göz önünde bulunduracağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı