Trafik kazasında kim suçlu?

Eğer babanız o yoldaki hız sınırına uyuyorsa tabii ki motorcu suçlu oluyor. Fakat babanız hızlıysa babanıza'da ceza uygulanabilir. Daha önce aynı durumu annem bir araba ile yaşadı annem hızlı olduğu için ceza yazdılar, hem anneme hem karşı tarafa.

Kamera varsa sorun olacağını zannetmiyorum.

O kadar bilmiyorum. Olayın olduğu yerde kamera var mı onu bile bilmiyorum.

Eğer babanız o yoldaki hız sınırına uyuyorsa tabii ki motorcu suçlu oluyor. Fakat babanız hızlıysa babanıza'da ceza uygulanabilir. Daha önce aynı durumu annem bir araba ile yaşadı annem hızlı olduğu için ceza yazdılar, hem anneme hem karşı tarafa.

Kamera varsa sorun olacağını zannetmiyorum.

Eskisi gibi değil artık, kanun değişti. Arkadaşın babası hızlı gidiyor olsa veya kemerini takmamış olsa bile -hatta alkollü olsa bile- kazaya sebebiyet veren unsur onlar olmadığı için kusur yüzdesine dahil edilmez. Sadece hız sınırı aşımından dolayı yasal trafik cezasını yer.

Yani eğer olay anlatıldığı gibiyse babanın direkt hiçbir kusuru yok.

Eskisi gibi değil artık, kanun değişti. Arkadaşın babası hızlı gidiyor olsa veya kemerini takmamış olsa bile -hatta alkollü olsa bile- kazaya sebebiyet veren unsur onlar olmadığı için küsur yüzdesine dahil edilmez. Sadece hız sınırı aşımından dolayı yasal trafik cezasını yer.

Bilmiyordum. Kazayı annem 2 sene önce yaptı haklısınız değişmiş olabilir.

Eskisi gibi değil artık, kanun değişti. Arkadaşın babası hızlı gidiyor olsa veya kemerini takmamış olsa bile -hatta alkollü olsa bile- kazaya sebebiyet veren unsur onlar olmadığı için küsur yüzdesine dahil edilmez. Sadece hız sınırı aşımından dolayı yasal trafik cezasını yer.

Yalan söylüyeceğini sanmıyorum. Onu geçtim motorcunun kaçması bile bir suçunun olduğunu gösteriyor bence. Olay sanırım ışıklarda olduğu için o kadar hızlı olacağını sanmıyorum.

İnan bana aşırı yağmurlu bire havada bile lastik izi çıkarabiliyorlar öyle çarpıp kimseye gidemez o motoru bulurlar kaçtığı içinde ekstra ceza alır merak etme sorman hata tabi ki motor suçlu

Yalan söylüyeceğini sanmıyorum. Onu geçtim motorcunun kaçması bile bir suçunun olduğunu gösteriyor bence. Olay sanırım ışıklarda olduğu için o kadar hızlı olacağını sanmıyorum.

İşte bu yüzden araç içi kamera önemli. Görgü tanığı bulun. Ya da yayanın yanlış bir şey söylememesi için dua edin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı