Trendyol iade süreci nasıl işliyor?

Daha fazla  
Yaklaşık 15 gün önce Trendyol'dan barfiks demiri sipariş ettim. Ürünün 120 kilogram yaşıma kapasitesi olduğu halde 80 kiloluk beni taşıyamadı. Bildiğin yere çakıldım. Zira iade etmek istiyorum. İade kodu aldım 5 gün önce. İki gün içerisinde iade etmem gerekiyor. Ürünün kullanıldığı belli, kullanmadan anlayamam zaten böyle bir ürünü. İade ettim diyelim, satıcıya ulaştı. Satıcı "bu ürün kullanılmış, geri alamıyoruz" diyebilir mi? Böyle bir hakki olmamasi lazım! Kullanmadan nasıl bilebilirim ürünün saglam olduğunu? Eğer öyle derse bile ürünü geri yollar mı? Teşekkürler, sizden ricam buraya kadar okuduysanız cevap yazın.

Hayır diyemez, Trendyol arkada duruyor büyük olasılıkla sorunsuz iade olur. Bende ayakkabı sipariş etmiştim kalıbı gereksiz dar olunca iade ettim. Satıcı iadeyi aldığını onayladıktan sonra Trendyol paramı hemen aktardı. Satıcıyla iletişim bile kurmadım.

Elinizde ürünün içeriği ile ilgili bir ekran görüntüsü var mı? Mutlaka alın çünkü satıcı içeriği değiştirebilir aksi takdirde haksız duruma düşersiniz. Bu ürün kullanılmış deyip sıyırabilir o yüzden bu tedbiri alın. Çünkü verdiği bilgi yanıltıcı.

Trendyol'un müşteri hizmetleri bu konuda genellikle çok iyidir, ne ben mağdur oldum ne de birini mağdur ettiklerini gördüm bu zamana kadar. Muhtemelen sorunsuz şekilde iadeniz yapılacaktır fakat üstteki arkadaşın dediği önlemi mutlaka ne olur ne olmaz almanızı öneriyorum.

Elinizde ürünün içeriği ile ilgili bir ekran görüntüsü var mı? Mutlaka alın çünkü satıcı içeriği değiştirebilir aksi takdirde haksız duruma düşersiniz. Bu ürün kullanılmış deyip sıyırabilir o yüzden bu tedbiri alın. Çünkü verdiği bilgi yanıltıcı.
Evet, var. 125 kilograma kadar taşıma kapasitesi mevcuttur yazıyor:

Hocam kesinlikle haklı tarafım, orası kesin. Fakat bu ürünü satıcı bir başkasına satamayacak yüksek ihtimalle. Zira duvara montelendiği yuvalarin hırpalandığından belli oluyor. Umarım sıkıntı çıkarmaz.

Dosya Ekleri

• IMG_20240806_004144.jpg
    IMG_20240806_004144.jpg
    112,3 KB · Görüntüleme: 7
Bu kanıtla Trendyol'a başvurun ve bu ürünün satıcının belirttiği özelliklere sahip olmadığını belirtin. Komik gelebilir ama isterlerse tartıda ve barfikste videonuzu çekip atarsınız.

Hocam iade süresi 15 gün, lakin bugün 16.gün oluyor. Neyse ki 6 gün önce iade kodu oluşturmuştum. Onun için yarın son gün. İade etmede problem olacağını düşünüyor musunuz?

Düşünmüyorum bizde bayram günü televizyon almıştık, televizyon teşhir ürünü çıktı. Ve iade edememiştik. Sonra müşteri hizmetlerini aradık ve direkt iade işlemlerini başlattılar. İade kodunu öncede oluşturduğunuz için herhangi bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum hakkınızı arayın.

Hocam iade süresi 15 gün, lakin bugün 16.gün oluyor. Neyse ki 6 gün önce iade kodu oluşturmuştum. Onun için yarın son gün. İade etmede problem olacağını düşünüyor musunuz?
Elinize ulastigi tarihten itibaren baslar iade suresi. Siparis ettiginz tarih degil.

Yeni konular

Geri
Yukarı