Trendyol kurye eylemi büyüyor

@SouSage, kuryeci tanıdığım var. Bu adam evli ve günlük 12-13 saat çalışıyor, çocuklarının yüzünü bile doğru düzgün göremiyor. Ona rağmen kolay yoldan para kazanmak olarak tanımlıyorlar, yazıklar olsun.
 
Hocam anlatamadım galiba.
Ben diyorum ki bizim burada çok fazla sipariş olmadığından kuryeler önemsemiyor ve kapıya gelmek yerine sitenin önüne gelip beni telefonla arıyorlar bilmem anlatabildimmi.
Eğer cidden akşam saatleri olsa ve yorgun olsa anlarım ama öğlen vaktide böyle sabah vaktide hepmi yorgunlar yoksa burada talep olmadığından falan mı suistimal ediyorlar?

O adam her siparişten belki 1 dakika kazansa gün sonunda 5 teslimat fazla yapabilecek, bu da eve daha fazla ekmek götürmesi demek. Evet yanlış bir şey ama bunu neden yapıyorlar diye düşünmek yerine yapana kızmak enerjiyi boş yere harcamaktan başka bir işe yaramıyor. Evet, o hizmeti almak senin en doğal hakkın. Ancak bu ülkede hizmet karşılığı verilen paralar artık o kadar yetersiz ki nereye gitsen zaten bir sorunla karşılıyorsun. O kurye günde 8 saat çalışarak, 15 saatte çalıştığı parayı kazansa emin ol o 1 dakikanın hesabını yapmaz.
 
Her binada 5 kat çıksalar mı? Asansör sanırım ilahi bir güç sizin için. 2022 yılında asansör olmayan kaç bina sakini bu tarz hizmetleri kullanabilecek durumda sizce? Birçoğu gün boyu asansörsüz binayla bile karşılaşmıyor muhtemelen. Ne bu sürekli kurye ajitasyonu ya?
Güzel kardeşim sen İstanbul'un hangi semtlerini gezdin acaba? Baktın mı bi Esenler, Bağcılar, Bayrampaşa, Esenyurt felan bu en kalabalık en yoğun semtlere baktın mı da hangi binada asansör varmış? Uydurma.
 
Güzel kardeşim sen İstanbul'un hangi semtlerini gezdin acaba? Baktın mı bir esenler, bağcılar, bayrampaşa, esenyurt falan bu en kalabalık en yoğun semtlere baktın mı da hangi binada asansör varmış? Uydurma.

Gaziantep adına konuşayım mülteci ve fakir yaşlı kesimin oturduğu hoşgör gibi yerler hariç asansörsüz yer bulunmuyor pek. Kusura bakmayın İstanbul gibi bir metropolün bu kadar basit bir konuda Antep'ten daha kötü durumda olabileceğini düşünememiştim. Benim hatam. Ayrıca asansörsüz bina yok demedim. Bu hizmeti kullanan asansörsüz kesim zaten pek az.
 
@Silinen üye, kaldı ki ülkemizde de eski binalar çoğunlukta ve eski binaların yüzde 90'ında asansör olmuyor.
Bu humanist tayfa hayal dünyasında yaşamaya devam etsin o yumurta bir gün size de dayanır o zaman ağladığınızda sesinizi umarım kimse duymaz. Şu ülkede bırakın hakkını aramayı onu zaten beceremiyoruz itiraz edemiyoruz ama utanmadan bide bir avuç emekçi hakkını arıyor ona muhalefet oluyoruz. Çok at gözlüklü bir milletiz.
Gaziantep adına konuşayım mülteci ve fakir yaşlı kesimin oturduğu hoşgör gibi yerler hariç asansörsüz yer bulunmuyor pek. Kusura bakmayın İstanbul gibi bir metropolün bu kadar basit bir konuda Antep'ten daha kötü durumda olabileceğini düşünememiştim. Benim hatam.
Evet senin hatan İstanbul gibi büyük şehirlerdeki yapılaşma hakkında bir fikrin olmadan yorum yapıyorsun sizin orada bütün şehirde çalışan kurye sayısı bizim bir semtimiz ile eşittir ha bu arada antebe gitmesem askerlik yapmasam inanacağım bu dediğine, sen lüks bir dairedesin diye herkesi kendin gibi görmenin manası yok.
 

Geri
Yukarı