Trendyol qp bilisim HS50 garanti ve iade sureci sirasinda yasadigim sorun

xvortien

Kilopat
Katılım
28 Haziran 2016
Mesajlar
51
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Oncelikle herkese iyi forumlar diliyorum. Haziran 2019'da indirimle birlikte satin aldigim Corsair HS50 urunum gectigimiz hafta surucu ve kafa bandinin kesisim yerinden kirildi. Urunun garantisi devam ettigi icin bogazici Bilisim'e urunu gonderdim. Iki hafta sonra urunumle alakali bir geri donus saglamadiklari icin kendim arama gerceklestirdim. Urunun su an icin tedarigi olmadigindan dolayi para iadesi yapacaklarini dile getirdiler. Urunu Trendyol'da QP bilisim magazasindan 279₺'ye satin almistim. Para iadesi yaptiklari taktirde o fiyata su anki dolar kuru yuzunden herhangi bir emsal teskil edecek kulaklik satin alamayacagimi dile getirdim ve yapacaklari bir sey olmadigini soylediler.
HS50'yi alirken fiyat bandi 270-300₺ skalasindaydi ve HS60 (ses karti olan model) arasinda 50₺'lik bir fiyat farki vardi. Su an gidip HS60 almaya kalktigimda 450-500₺ ekstra butce ayirmam gerekecek. Boyle bir durumda yapmam gereken herhangi bir aksiyon mevcut mu diye siz forum kullanicilarina sormak istedim. Konuyla alakali her turlu fikire acigim, belirtirseniz cok sevinirim.
Herkese tekrardan tesekkur ederim.
 
Bir saniye, size para iadesini yapacaklar. Ne ödediyseniz geri alacaksınız. Benim anlamadığım siz ne istiyorsunuz? Tekrar HS50 göndermelerini mi? Çünkü artık doğru düzgün satılmıyor bu ürün. Ya da fiyatı 500-600 TL olan HS60'ı göndermelerini mi? Ne ödediyseniz onu geri alacaksınız. Firmanın burada bir suçu olduğunu görmüyorum. Dolar, bilmem ne fiyatı artıyor. Bu firmanın suçu değil.
Düzenleme: Emin değilim üst model gönderme şansları var.
 
Üzgünüm bu konuda yapılacak bir şey yok. Tüketici hakları da para iadesi yapılmasını destekler çünkü stoklarında ürün yok. Kesilen faturaya göre ödeme yapılması ülkemiz için sıkıntı çıkarsada elimizden bir şey gelmez.
Bunu şöyle düşünün; Dolar yüksekken aldığınız kulaklığı ve dolar düşükken para iadesi gerçekleştirildi. Fazladan para almış olurdunuz ve firma gene bir şey yapamazdı. Fatura kesim tutarı iade sistemi böyle işliyor çünkü.
Üst versiyon gönderme ise tamamen firmanın insiyatifidir. Kesinlikle zorunda değildir.
 
Para iadesini kabul etmeyin ve almayin. Ellerinde ayni urun yoksa es ve ust model vermek zorundalar.
Ellerinde ust model (HS60) olmalarina ragmen QP Bilisim para iadesi yapma taraftari. Es model olmamasina ragmen ust model gonderimi de yapmiyor. Ust modelden kastim da ses karti bulunmasi. Trendyol uzerinden para iadesi bildirimi acmami istediler az once. Yaparsam hak talebinde bulunamayacagim. HS50'nin de tekrardan stoklara girmesi cok zor gozukuyor.
 
Üst model vermek zorunda değiller. Bu tamamen firmanın kendi terciği. Tavsiyem para iadesini alıp şu modele bakmanızdır.CM
 

Yeni konular

Geri
Yukarı