Trendyol ütüyü geri iade ettirmiyor

BurakEnes YT

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600 / B450M-DRAGON / RTX 2060 / XLRB 16 GB 3200 MHZ / WD BLUE SN570 500 GB
Arkadaşlar merhaba, ben Trendyol'da bir satıcı üzerinden ütü almıştım. Ütüyü bana bozuk gönderdiler, ben de iade ettim. İade süresi çok uzun süreceği için ve o an acil bir ütü lazım olduğundan başka bir ütü aldım.

Sonrasında satıcı bana ürünü tamir ettiklerini söyleyip geri gönderdi, halbuki ben paramı geri istiyordum çünkü zaten artık ütümü almıştım. Trendyol ile konuştum ve bana garanti kağıdı üzerindeki servisi arayıp iade kağıdı almam gerektiğini söylediler. Ben de aynı şekilde aradım, fakat servis bana ürün tamir edildiği için yardımcı olamayacaklarını söyledi.

Sizce ben şimdi ne yapmalıyım? Tüketici Hakem Heyeti'ne mi başvurayım? Daha önce başına gelen var ise yardımcı olursa çok sevinirim.

İyi sosyaller.

Arkadaşlar merhaba, ben Trendyol'da bir satıcı üzerinden ütü almıştım. Ütüyü bana bozuk gönderdiler, ben de iade ettim. İade süresi çok uzun süreceği için ve o an acil bir ütü lazım olduğundan başka bir ütü aldım.

Sonrasında satıcı bana ürünü tamir ettiklerini söyleyip geri gönderdi, halbuki ben paramı geri istiyordum çünkü zaten artık UT'ümü almıştım. Trendyol ile konuştum ve bana garanti kağıdı üzerindeki servisi arayıp iade kağıdı almam gerektiğini söylediler. Ben de aynı şekilde aradım, fakat servis bana ürün tamir edildiği için yardımcı olamayacaklarını söyledi.

Sizce ben şimdi ne yapmalıyım? Tüketici hakem heyeti'ne mi başvurayım? Daha önce başına gelen var ise yardımcı olursa çok sevinirim.

İyi sosyaller.

Normalde bozuk olan mal alınır, başvurun senin çünkü 14 günlük iade hakkın var. Trendyol desteği ile görüşün, gerekirse Trendyol kendisi iade eder.

Son düzenleyen: Moderatör:
E-devlet üzerinden tüketici hakem heyetine giriyorsun ve başvuruyorsun.
Hiç yapmamış bile olsan girdiğinde basit şekilde yapabilirsin.

Direkt iade alırlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İlk 14 gün içerisinde koşulsuz iade edebiliyordunuz önceden. Kaldırılıp kaldırılmadığını bilemiyorum da varsayalım ki kaldırıldı. Ürün, ilk 6 ay içerisinde bozulmuşsa doğrudan iade alabiliyorsunuz. Satıcılar genelde bu hakkımızı bize söylemez. Tüketici Hakem Heyeti başvurusunda bulunmanız gerekiyor da dava sonuçlanana kadar paranın değerinin kalıp kalmayacağı da meçhul da gene de hakkınızı arayın. Başvuruyu e-Devlet'ten yapabilirsiniz.

İnternetten yapılan alışverişlerde 14 günlük cayma hakkı, elektronik eşyalar için kaldırılıyor. Tüketici, telefon ve bilgisayar gibi ürünlerin paketini açmasa bile ürünü iade edemeyecek

Normalde bozuk olan mal alınır, başvurun senin çünkü 14 günlük iade hakkın var. Trendyol desteği ile görüşün, gerekirse Trendyol kendisi iade eder.

Görüştüm ve konuyu belirtmeme rağmen iade talebimi reddettiler.

e-Devlet üzerinden tüketici hakem heyetine giriyorsun ve başvuruyorsun.
Hiç yapmamış bile olsan girdiğinde basit şekilde yapabilirsin.

Direkt iade alırlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkür ederim buradan başvuracağım son çare.

İlk 14 gün içerisinde koşulsuz iade edebiliyordunuz önceden. Kaldırılıp kaldırılmadığını bilemiyorum da varsayalım ki kaldırıldı. Ürün, ilk 6 ay içerisinde bozulmuşsa doğrudan iade alabiliyorsunuz. Satıcılar genelde bu hakkımızı bize söylemez. Tüketici hakem heyeti başvurusunda bulunmanız gerekiyor da dava sonuçlanana kadar paranın değerinin kalıp kalmayacağı da meçhul da gene de hakkınızı arayın. Başvuruyu e-Devlet'ten yapabilirsiniz.

Ürünün bozuk olduğunu fark edince iade talebi oluşturdum. Sonrasında Trendyol geldi fakat evde değildim. Normalde yarın tekrar gelmeleri gerekiyordu fakat gelmedi. Ben de aslında 14 gün süresi geçmeden tekrar satıcıya gönderdim, fakat ona rağmen onlar tamir ettiklerini söyleyerek geri bana gönderdiler. Ayrıca kendilerine ulaşılmıyor resmen. Daha önce aynı satıcıdan bu sıkıntıyı yaşamış olanlar var. Ben de mecbur dediğiniz gibi e-Devlet’ten başvurumu yapacağım. Desteğiniz için teşekkür ederim.

yazılı olarak görüşmediğin için reddetmişlerdir.

Yazılı olarak mesaj atacaksın ve hakkın olduğunu belirtip isteyeceksin karşı birşey yazarlarsa da bunu direk tüketici hakem heyetine yollayacaksın bitti.

Desteğiniz için teşekkür ederim.

Rica ederim. Eğer bir gelişme olursa kesinlikle konuya geri dönüş sağlamayı unutmayın. En azından burada yazılı olarak dursun. Belki bir başkasının işine yarar bu bilgi.

Yazılı olarak görüşmediğin için reddetmişlerdir.

Yazılı olarak mesaj atacaksın ve hakkın olduğunu belirtip isteyeceksin karşı bir şey yazarlarsa da bunu direk tüketici hakem heyetine yollayacaksın bitti.

Son kez satıcı ile konuşacağım çünkü maalesef hakkımızı aramamız neredeyse aylar sürüyor. Eğer iadeyi yine kabul etmez ise o zaman direkt başvuracağım.

Rica ederim. Eğer bir gelişme olursa kesinlikle konuya geri dönüş sağlamayı unutmayın. En azından burada yazılı olarak dursun. Belki bir başkasının işine yarar bu bilgi.

Tabii ki gelişmeler hakkında sizleri bilgilendireceğim.

Geri
Yukarı