Hareketler bana saçma geldi haftada 2 gün yeterli.
Yapman gereken mantıklı hareket şu olur
Triceps Z bar pushdown ya da normal bar hissiyat.
Rope pushdown
Triceps pushdown
Bu hareketlerle istediğin her yer çalışmış olur uzun kasda çalışır ve 3x12 yapman yeterli ağır girersen hatta 3x8 de yeter.
triceps extansion uzunbaştırBu verdiğin hareketlerde uzun baş çalışmıyor.
Haftada 2 yapıyorsan Skull crusher ve bir tane pushdown yapsan yeterli.
Triceps extansion uzunbaştır
Triceps pushdown dediğin tek elle kabloyu aşağı indirmemiHareketler bana saçma geldi haftada 2 gün yeterli.
Yapman gereken mantıklı hareket şu olur
Triceps Z bar pushdown ya da normal bar hissiyat.
Rope pushdown
Triceps pushdown
Bu hareketlerle istediğin her yer çalışmış olur uzun kasda çalışır ve 3x12 yapman yeterli ağır girersen hatta 3x8 de yeter.
Bench dips gereksiz. Tekrar sayısı da gereksiz fazla bu kadar tekrarlara çıkmaya gerek yok. Onun dışı güzel program pushdown long, skull crusher medial ve lateral odaklı her yer çalışıyor.Haftada 2 gün triceps yapıyorum.
Single ARM pushdown 4x12.
Z bar skull crusher 4x10.
Bench dips 4x25.
Sizce hareketler nasıl? Yeterli mi?
Çoğu long head mi çalıştırıyor? Tam olarak bilmiyorum.
Uzun baş için overhead gerekli değil. Overhead extension sanıldığı gibi long head odaklı falan değil. Kolların gövdenin yanında olduğu ve humerusun sabit olduğu herhangi bir hareket long headi maksimal çalıştırır. Bunun için de en basit ve iyisi pushdown mantıken.Bu verdiğin hareketlerde uzun baş çalışmıyor.
Haftada 2 yapıyorsan Skull crusher ve bir tane pushdown yapsan yeterli.
3 tane hareket söylemişsin, üçünde de pushdown yazıyor. Extension'u göremiyorum.;
Düz extensionlar da kısa başı çalıştırır overhead extension olması lazım uzunbaş için.
At 0° shoulder elevation, the long head of the triceps brachii generates a significantly higher muscle force and muscle activation than the lateral and medial heads (p < 0.05). While at 90°, 135° and 180° shoulder elevation, the medial head of the triceps brachii showed a significantly higher muscle force than the long and the lateral heads (p < 0.05).
The long head contributes to elbow extension more at shoulder elevation and the medial head takes over at 90° and above of shoulder elevation.
Teşekkür ederim. Tek elle kablo pushdown yapıyorum. Tek elle daha iyi hissettiğim içinBench dips gereksiz. Tekrar sayısı da gereksiz fazla bu kadar tekrarlara çıkmaya gerek yok. Onun dışı güzel program pushdown long, skull crusher medial ve lateral odaklı her yer çalışıyor.
Uzun baş için overhead gerekli değil. Overhead extension sanıldığı gibi long head odaklı falan değil. Kolların gövdenin yanında olduğu ve humerusun sabit olduğu herhangi bir hareket long headi maksimal çalıştırır. Bunun için de en basit ve iyisi pushdown mantıken.
Long headin çalışması için gerekli tek şey humerusun sabit olması yani üst kolun hareket etmemesi. Overhead extension ya da skull crusher gibi hareketlerde omuz eklemi hareket etmeye çok daha açık olduğundan ve kollar önünde olduğu için long head dezavantajlı konuma giriyor aslında long head için daha kötü.
Overhead extension= long head
Pushdown= medial ve lateral head olayı nereden çıktı bilmiyorum ama işin gerçeği bunun tam tersi. Hani bunu destekleyen bir veri de yok. Herhalde overhead extensionda daha çok esneme hissediliyor diye daha long head odaklı sanılıyor da triceps stretch mediated hipertrofiden yararlanmıyor.
The different role of each head of the triceps brachii muscle in elbow extension - PMC
The aim of this study was to investigate the functional role of each head of the triceps brachii muscle, depending on the angle of shoulder elevation, and to compare each muscle force and activity by using a virtual biomechanical simulator and ...pmc.ncbi.nlm.nih.gov
Eki Görüntüle 2453666
Overhead extensionlarda humeral elevation genelde 110-130 derecede oluyor. 90'ın üstünde artık medial ve yanında da lateral baş daha çok görev alıyor.
Bu konuya bir rehber yazayım bir ara. Fitness'ta en çok bilgi kirliliğinin olduğu konulardan biri.
Yazdığın hareketler medial uzun ve dış başı ayrı ayrımı çalıştırıyor?2.5 yıldır aynı triceps programını kullanıyorum.
V bar pushdown 2x8-10
Rope pushdown 2x8-10
Straight bar pushdown 2x6-8
Bana kalırsa pushdownlar çoğu zaman daha efektif kalıyor, zaten ağırlık takibi ve proggresive overload daha mümkün cable da yapılan triceps antrenmanlarında.
Haftada 2 itiş odaklı çalışıyorum 1'i göğüs&triceps odaklı diğeri sadece omuz odaklı, kolum son ölçtüğümde 42.5 civarlarındaydı.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.