Trigonometri ve diğer dersler nasıl toparlanır?

balladeeR0

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, sayisalim ve 11. sınıfta trigonometri calismayi deniyorum ama olmuyor bir turlu, yüksek ihtimalle temelim yok diyedir. TYT'den ortalama 50-60, 11 denemesinden de 30-40 yapabiliyorum. Temel eksikliğinden olabilir, üçgenlerde 30 60 90, 45 45 90 vb. üçgenlerin kenarlarını bile bilmiyorum. Sin, cos, tan, cot gibi fonksiyonları da bu sene öğrendim, ara sıra unutuyorum. Her hafta deneme oluyoruz ve hiçbir dersi yetiştiremiyorum. 15 tatilde fizik, kimya ve matematik icin ne yapabilirim? Özellikle matematik icin, su anda analitik ve trigonometri bitti, trigonometri icin Karekök 0'i almayı düşünüyorum, bu dersi düzeltmek icin verebileceğiniz tavsiye var mi? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Temel sayısal bilgileri bilmeden niye sayısal tercih ettiniz onu bilmek lazım başta. Eğer bu alanda ilerlemek istiyorsanız bu sene sadece matematiginizi sağlamlaştırmaniz lazım. Önce tytdeki bilmeniz gereken konulari bilip sonra aytye gececeksiniz.

Daha yolun başı. Stres yapmana gerek yok. 11. sınıf derslerine düzenli ve günü gününe çalış. 15 tatilde güzel bir TYT temeli at. Yaz tatilinde de TYT'nin büyük bir kısmını bitir ve denemelere başla. Daha sonra AYT'ye asıl. 11. sınıf konularını güzel oturtmalısın ki tekrar geri dönüp vakit kaybetme.

Temel sayısal bilgileri bilmeden niye sayısal tercih ettiniz onu bilmek lazım başta. Eğer bu alanda ilerlemek istiyorsanız bu sene sadece matematiginizi sağlamlaştırmaniz lazım. Önce tytdeki bilmeniz gereken konulari bilip sonra aytye gececeksiniz.
anlıyorum, bunun icin temel kitabi aldım zaten. Koklu uslu sayılarda sorunum var sadece, onlarda 2-3 güne hallolacak. 11 yapmak icin temel bilgi ihtiyacının farkındayım, tatilde verim icin verebileceğin bir tavsiye var mi acaba?

Daha yolun başı. Stres yapmana gerek yok. 11. sınıf derslerine düzenli ve günü gününe çalış. 15 tatilde güzel bir TYT temeli at. Yaz tatilinde de TYT'nin büyük bir kısmını bitir ve denemelere başla. Daha sonra AYT'ye asıl. 11. sınıf konularını güzel oturtmalısın ki tekrar geri dönüp vakit kaybetme.
tamamdır, tytden eksik kalan yerleri 1 haftaya tamamlarım matematik ve kimya icin. Sonra tatilde 11e asılır geldigimiz yere kadar bitiririm. calışma disiplininide oturtmam gerek zaten.

anlıyorum, bunun icin temel kitabi aldım zaten. Koklu uslu sayılarda sorunum var sadece, onlarda 2-3 güne hallolacak. 11 yapmak icin temel bilgi ihtiyacının farkındayım, tatilde verim icin verebileceğin bir tavsiye var mi acaba?

tamamdır, tytden eksik kalan yerleri 1 haftaya tamamlarım matematik ve kimya icin. Sonra tatilde 11e asılır geldigimiz yere kadar bitiririm. calışma disiplininide oturtmam gerek zaten.
TYT matematikte ilk 12 konun sağlam olduğunda rahatlarsın. O konuları bir elden geçir sonrası zamanla gelir stres yapmanı gerektirecek bir şey yok. Dediğim gibi daha yolun başı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı