"Trojan-Banker.win32Convangent.gen" nedir?

gabozor

Hectopat
Katılım
28 Ekim 2021
Mesajlar
74
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Birkaç gün önce bilgisayarımda Windows işlemleri aşırı derecede CPU kullanıyordu. Ben de bir Kaspersky indirip bakayım dedim böyle bir virüs buldu tam olarak nedir?
 
Herhangi bir bankacılık verim yok bilgisayarda format atmam gerekir mi?
Virüsü nerden bulaştırdığını biliyor musun bu arada ? Bulaşılanların %1'i Türkiye'denmiş hangi dosyadan bulaştı bu sana ?
Galaxy ace bir telefonum vardı ona rom atmak için bir siteden program indirmiştim exe dosyasını açınca dosya kayboldu bende bozuk dosya diyip silmiştim
 
önce son indirilenler dosyasını sil sonra geri dönüşüm kutusunu dök sonra bak hala duruyorsa format şart ben formatın eşiğinden döndüm
 
Hocam aklınızda bulunsun rom atılırken tek odin gerekiyor program olarak. Ayrıca antivirüs kullanmanın önemi burada. Umarım bir daha yaşamazsınız. Kaspersky ile taratın temizlediyse sıkıntı yoktur.
 
Virüsü nerden bulaştırdığını biliyor musun bu arada ? Bulaşılanların %1'i Türkiye'denmiş hangi dosyadan bulaştı bu sana ?
Dosya budur. Yani zaten şüpheli duruyordu ama aman nolacak diyip açmıştım
 

Dosya Ekleri

  • 20220111_225713.jpg
    124,4 KB · Görüntüleme: 47
Antivirüsler şifreli zipleri tarayamıyor ona da dikkat edin bilerek yapmışlar zaten. Hem de açtıktan sonra direkt kapanması insanın aklına kendinde bir sorun varmış havası veriyor hepsini bilerek yapıyorlar. Bundan sonra bu tür dosyaları açmadan önce tararsan bir daha hiçbir şey bulaştırmazsın kafan rahat olur.
 
Zipleri tarayamadığını bilmiyordum hocam teşekkürler
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…