Trojan/CryptoStealBTC nasıl temizlenir?

TheKean

Hectopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Saat Sabah 09:45 gibi PC'ye bildirim geldi. "Windows Defender Güvenlik Duvarı Trojan/CryptoStealBTC'' gibi bir şeydi. Emin değilim ne yapacağımı bilemedim. Antivirüs programımı açtım ama tam o sırada bildirim filan virüsle ilgili her şey kayboldu. Malwarebytes'dan tarama yaptım yine bir şey bulamadı. Çok korkuyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum.
Şimdi buldum virüsü buymuş. Ne yapmam lazım?

Dosya Ekleri

• resim_2022-02-01_095403.png
    resim_2022-02-01_095403.png
    20,9 KB · Görüntüleme: 79
Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım indirdiğiniz tarayıcınız için indirdiğiniz eklentilerden biri virüs gibi gözüküyor sahte bir eklenti gibi. Windows zaten karantinaya almış virüsü. Opera GX eklentilerinizi atabilir misiniz?

ya windows defender ile tam tarama yaptım sonra 2 tane aynı yerde trojan buldu ikisinide sildim ama daha demin pubg girdim ve pc çöktü ne yapmam lazım sizce format atmalı mıyım?

Malwarebytes ile güvenlimodda tarama yapın ondan sonra klasör seçeneklerinden windows gizli dosyaları göster diyin ondan sonra güvenli dosyalar işletim sistemi göster felan olcak onada tik atın sonra c diskinize sağ tık özellikler oradan kotayı bulun sonra sınırlandırın 0kb 0kb değerlerini girin sonra yeniden başlatın sonra hem malwarebytes hemde windows defender ile tarama yapıp silin ha bide mümkünse operayı silmeniz gerekiyor. Virüs silindikten sonra eski ayarlara döndürün.

güvenli mod derken windowsu güvenli modda yeniden mi başlatayım?
Malwarebytes ile güvenlimodda tarama yapın ondan sonra klasör seçeneklerinden windows gizli dosyaları göster diyin ondan sonra güvenli dosyalar işletim sistemi göster felan olcak onada tik atın sonra c diskinize sağ tık özellikler oradan kotayı bulun sonra sınırlandırın 0kb 0kb değerlerini girin sonra yeniden başlatın sonra hem malwarebytes hemde windows defender ile tarama yapıp silin ha bide mümkünse operayı silmeniz gerekiyor. Virüs silindikten sonra eski ayarlara döndürün.
Şimdi dediklerinizden pc'yi güvenli modda yeniden başlattım sonrasında gizli dosyaları göster dedim ama işletim sistemini göster filan onları göremedim , c diskinin özelliklerinde kotayı buldum ama 0 kb ile sınırlanmıyor

Son düzenleme:
güvenli mod derken windowsu güvenli modda yeniden mi başlatayım?

Şimdi dediklerinizden pc'yi güvenli modda yeniden başlattım sonrasında gizli dosyaları göster dedim ama işletim sistemini göster filan onları göremedim , c diskinin özelliklerinde kotayı buldum ama 0 kb ile sınırlanmıyo ne kadar sınırlanıyor ise yap.
Tamam ne kadar sınırlanıyor ise yap.
Güvenli mod derken Windows'u güvenli modda yeniden mi başlatayım?

Şimdi dediklerinizden PC'yi güvenli modda yeniden başlattım sonrasında gizli dosyaları göster dedim ama işletim sistemini göster filan onları göremedim, C diskinin özelliklerinde kotayı buldum ama 0 KB ile sınırlanmıyor.

Korunan işletim sistemi öğelerini göstermiş bulamaman normal. :) Önce internet bağlantını kes öyle tarat sonra internete bağla öyle de tarat çünki bilgisayarındaki yazılım uzantı olduğu için internet kullanacaktır. Başarılar hocam.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı