TRT'nin Türk tarih dizilerini nasıl buluyorsunuz?

TRT diye bir kanal yok artık. AKP-RT artık.
Ansızın aklıma şu resim geldi:
tumblr_pl3xvvkDzH1tfv6ws_540.jpg
 
Özellikle son çıkan Selçuklu dizisinin savaş sahneleri güzeldi. Ama gereksiz derecede uzun. Bu sebeple diğerlerini izlemedim bunu da izlemeyeceğim.
 
Ecdad show 😀 . Şaka bir yana bu tür dizileri milleti gazlamak için değil de, adam gibi bir bütçe ayırıp dijital bir platformda yada üçleme olacak şekilde beyaz perdede yapsalar çok iyi olurdu. Türk tarihinde yada mitolojisinde çok iyi efsaneler mevcut. Ama bu tür diziler bana Ecdad Show olarak geliyor.
 
Kimse kusura bakmasın da Türkiye’de dizi tarihini değiştiren diziler. Kalkıpta saçma sapan aşk dizileri izleyeceğime bunları izlerim. Hangi dizilerde bunlarda kullanılan savaş aletleri, kale dizaynları, atmosfer var. Sanki Mount Blade’in dizisini izliyorum gibi bir şey. Evet tarihimizi tam yansıtmıyor ama bunlar belgesel değil. Dizi sonuçta. Kurgu illa ki olacak. Arka Sokaklar 15 yıldır varda ne oluyor. Bence Türk dizi tarihinin dönüm noktalarından bir tanesi Diriliş. Ama Kuruluş için bir şey söyleyemem. Uyanış’ta büyük vaadlerle gelen bir dizi. Sanırsam o da iz bırakacaktır.
 

Geri
Yukarı