TTNET 16 Mbit'e yükselttikten sonra kopmalar oluyor

s4mti

Femtopat
Katılım
13 Nisan 2021
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar. Dün 8 Mbit olan internetimizi ailem bayiye gidip 16Mbit'e çıkartmış ve bayi de bağlantıyı VDSL'e çevirmişler fakat bizim modemimiz eski olduğu için VDSL desteklemiyordu. Ardından tekrar bağlantıyı ADSL'e çevirip 16 Mbit olarak sabit kalmasını istedik ve bunu yaptık ardından hiçbir sıkıntı olmayan internette kopmalar meydana gelmeye başladı. Modemde sürekli internet ışığı gidip geliyor. Bazen kırmızı yanıyor. Müşteri hizmetleri bir sıkıntı olduğun söyleyip ekiplerinin ilgileneceğini söyledi. Benim evden yapabileceğim bir şeyler olabilir mi? Sıkıntı hakkında bir fikir sahibi olmak istiyorum. Bu konularda yeterince bilgim yok çünkü. Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
ADSL yavaş internet. Modemde sıkıntı olabilir. Bunu müşteri hizmetleri yapabilir. Sizin yapabilceğiniz birşey yok.
 
16 Mbps diyip VDSL yapmaları saçmalık. VDSL hızları 24 Mbps den 100 Mbps ye kadar olan hizlar için kullanılır ki ADSL ve VDSL portları bile ayrı ayrı satılır. 16 Mbps ADSL bağlantısında en iyi ihtimalle 15 Mbps bağlantı alırsınız. Bağlantı kopmaları altyapınız aldığınız hızı zar zor destekliyorsa veya bölgenizde aşırı kullanım oluyorsa gerçekleşir. Diğer durumlar pek olası değildir.
 
Selam. ADSL profilinde 16Mbps alınabilir, fakat alt yapı iyi değilse ve modem problemliyse internet bağlantınızda kopmalar olabilir. VDSL profili ile hattınız desteklerse 100Mbps'e kadar çıkılabilir. Size tavsiyem VDSL destekleyen bir modem alıp hattınızı VDSL ile değiştirmenizdir. Sebebi ise ADSL'de bakır kablolar ile internet erişimi sağlanırken VDSL'de saha dolabına kadar fiber, saha dolabından itibaren de bakır olarak internet erişimi sağlanır. VDSL profilindeki hattınız saha dolabından sonra fibere dönüşeceğinden hem daha yüksek hızlara çıkabileceksiniz hem de oyunlarda aldığınız ping de daha düşük olacaktır. Tabi alt yapı kalitesi bölgeden bölgeye değişeceğinden her zaman olumlu sonuçlar alamayabilirsiniz.
 
Altyapı değerlerini at modem arayüzünden.

Nasıl yapabilirim pek bir fikrim yok dediğim gibi modem de eski olduğu için modemin modeli ZyXEL p-660W-T1 V3_IPV6
16 Mbps deyip VDSL yapmaları saçmalık. VDSL hızları 24 Mbps'den 100 Mbps'ye kadar olan hizlar için kullanılır ki ADSL ve VDSL portları bile ayrı ayrı satılır. 16 Mbps ADSL bağlantısında en iyi ihtimalle 15 Mbps bağlantı alırsınız. Bağlantı kopmaları altyapınız aldığınız hızı zar zor destekliyorsa veya bölgenizde aşırı kullanım oluyorsa gerçekleşir. Diğer durumlar pek olası değildir.

Şöyle ki eve apartman girişindeki internet 24 Mbit ama dediğimiz gibi diğer kişilerde bir sıkıntı yok müşteri hizmetlerini aradığımızda aradığınızda otomatik olarak sistemimize bölgenizle ilgili bir sıkıntı olduğu hakkında arıza kaydı düştü zaten demişti ama ben yine de komşularda bir sıkıntı olmayınca kendimden kaynaklı olduğunu düşündüm.
Selam. ADSL profilinde 16Mbps alınabilir, fakat altyapı iyi değilse ve modem problemliyse internet bağlantınızda kopmalar olabilir. VDSL profili ile hattınız desteklerse 100Mbps'e kadar çıkılabilir. Size tavsiyem VDSL destekleyen bir modem alıp hattınızı VDSL ile değiştirmenizdir. Sebebi ise ADSL'de bakır kablolar ile internet erişimi sağlanırken VDSL'de saha dolabına kadar fiber, saha dolabından itibaren de bakır olarak internet erişimi sağlanır. VDSL profilindeki hattınız saha dolabından sonra fibere dönüşeceğinden hem daha yüksek hızlara çıkabileceksiniz hem de oyunlarda aldığınız ping de daha düşük olacaktır. Tabi altyapı kalitesi bölgeden bölgeye değişeceğinden her zaman olumlu sonuçlar alamayabilirsiniz.

Teşekkürler bilgi için modem bayağı eski ama pek bir sıkıntısı yok gibi gözüküyor.
 
VDSL modem isteyin, bunun nedeni ADSL sinyalinde hattın 16Mbps için yeterli kapasitede buluşamaması. Zaten 16Mbps VDSL olarak vermelerindeki nedenlerin biri de budur. VDSL alan her hat ADSL'de 16 tam alacak diye bir kural yok, bu yanlış bir algı.
 

Geri
Yukarı