TTNET Ani İnternet Hızı Düşüşü

HüseyinÇetin1

Hectopat
Daha fazla  
TTNET kullancısıyım. Taşınmadan önce internetim stabildi, taşındıktan sonra ne olduysa internetimde bazen 1 bazen 2 bazense 120-600 saniyelik kopmalar yaşadım. Kopmalar diyorum fakat kopma olduğundan emin değilim, örneğin League of legends oynarken pingim 600-1000 gibi yüksek rakamlara çıkıyor (Bazen ise 150-170-300 değişiyor) fakat oyundan asla kopmuyorum, yani "Tekrar bağlantı kuruluyor." yazısıyla karşılaşmıyorum. Bu yaşadığım olay o kadar dengesiz ki bazen bir gün içeresinde 1-2 kere oluyor, bazen ise 1 saat içerisinde aşırı fazla kopma yaşıyorum 2-3 saniye internetim oluyor 1 dakika olmuyor gibi.

-Kablosuz olarak internete bağlanıyorum.
-Evimiz iki katlı alt katın en köşesinde televizyonun yanında duruyor.
-TTNET'i aradığımda sorun modeme kadar normal deniliyor.
-Modemimi odama taşıttırmayı ve kablolu olarak bağlanmayı düşünüyorum sizce pingimde bir azalma olur mu veya internetim kesilir mi?
-İnterneti ailecek kullanıyoruz fakat bu sorun ailem evde olmadığında da devam ediyor.
-Sorunumun taşındıktan sonra olduğunu belirttim, alt yapıda bir problem olup olmadığını bilmiyorum Türk Telekom'u arayıp alt yapımda bir sorun olup olmadığını sorsam ve gelip düzeltseler ücret talep ederler mi?

Bu sorunu yaklaşık 2 senedir yaşıyorum size yalvarıyorum şu sorunuma bir çözüm getirin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bendede var. CS:GO oynarken aniden pingim 700-800 gibi rakamlara çıkıyor ve sonra internet kesiliyor. TTNET'ten eve yetkililer geldi sorun bilgisayar kaynaklı dediler ama bilgisayarımda internet kesilince telefonda ve tabletimdede gidiyor. Onlara sorunun bilgisayar kaynaklı olmadığını bir türlü anlatamadım.

Arkadaşım League of legends de ping yükselmelerinin sebebi oyunun kendisidir malesef bu oyunun dosyalarından kaynaklanıyor bunun önüne geçemezsiniz. Bu oyunla alakalı bir durum bunun çözümünü ancak bu oyunun yazılımından sorumlu şirket yapabilir.

TürkTelekom dan istediğiniz herşeyi talep edebilirsiniz internetim zayıf kabloyu değiştirin, internetim zayıf bulunduğum yerin yakınına bir kuvvetlendirici santral yerleştirin, internetim zayıf kablo değerlerini kontrol edin gerekirse daha yüksek hız taşıyan kablo ile değişim yapın değin bunlar için hiçbir para talep etmezler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…