TTNET cayma (indirim iptali) bedeli nasıl hesaplanır?

Cyborg626

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Yaklaşık 10 aydır TTNET kullanıyorum. 24 aylık taahhüdüm var. Bildiğim kadarıyla taahhüdün bize sağladığı toplam indirimi ödüyoruz ama 1 yılı doldurunca farklı hesaplanıyor diye biliyorum. Şu an ve 2. yılda ödeyeceğim cayma bedelini nasıl hesaplarım?

Merhaba. Yaklaşık 10 aydır TTNET kullanıyorum. 24 aylık taahhüdüm var. Bildiğim kadarıyla taahhüdün bize sağladığı toplam indirimi ödüyoruz ama 1 yılı doldurunca farklı hesaplanıyor diye biliyorum. Şu an ve 2. yılda ödeyeceğim cayma bedelini nasıl hesaplarım?

Müşteri hizmetlerine sorabilirsiniz.

1 yılı doldurunca farklı hesaplanmıyor, normal aynı şekilde hesaplanıyor. Şimdiye kadar kullanılan indirim bedeli ve bundan sonra kullanılacak olan indirim bedeli ayrı ayrı hesaplanıyor. Hangisi daha düşükse o yansıtılıyor. Yani olayın 1 yılı doldurup doldurmamayla ilgisi yok. Hesaplama formülü sabit.
Fatura detayınıza bakarsanız orada indirimsiz fiyat ve indirimli fiyat yer alır. İndirimsiz fiyattan indirimli fiyatı çıkarınca indirim bedelini bulursunuz. Sonra da o indirim bedelini önce 10 ile çarparsınız (şimdiye kadar 10 ay kullandığınız için) sonra da 14 ile çarparsınız (bundan sonra 14 ay daha olduğu için) hangisi daha düşükse yaklaşık olarak o olacaktır. (Mantıken; bir sayıyı 10 ile çarpınca çıkan sonuç, aynı sayıyı 14 ile çarpınca çıkan sonuçtan daha düşük olacaktır.)
Tabii bunlar yaklaşık hesaplardır, kesin ve net sonuçlar için yukarıdaki arkadaşlarımızın da dediği gibi müşteri temsilcileriyle görüşebilirsiniz.
Veya online işlemlerde yazıyor olabilir. Ben 12 ay taahhütlü Millenicom kullanıyorum. Hem mobil uygulamasında hem de web sitesinde yaklaşık cayma bedeli olarak gösteriyor. Belki TT online işlemlerde de vardır, bir bakın isterseniz.

Müşteri hizmetleri tutarı söyler ek olarak bir daha ki ISS anlaşmanızda 2 yıllık taahhüt istemediğinizi söyleyin yasal değil. Başka bir ISS ye geçiş yapacaksanızda bazı ISS ler taahhüt bedelinin bir miktarını ödüyor. Turknet 1000 tlye kadar veriyordu yanlış hatırlamıyorsam.
2 yıllık sözleşmeler yasal, bunda bir problem yok. 2 yıllık sözleşmeleri yasaklayan herhangi bir kanun, yönetmelik vs. yok. Ama zaten şu enflasyonist ortamda çoğu sağlayıcı da 2 yıllık taahhüt seçeneği sunmuyor gördüğüm kadarıyla. 15 ay falan var. Önceden 2 yıllık taahhütler varken artık 12 ay, 15 ay gibi seçenekler var. Enflasyon öylesine yüksek ki sabit fiyat meselesi artık sağlayıcıları zarar ettirmeye başlamış sanırım. Bundan dolayı sağlayıcılar da taahhüt süresini kısmaya başladı. Ha, illa ki 2 yıllık olanlar da vardır da eskisi kadar değil yani onu söylüyorum.

2 yıllık taahhütlerin yasal olmadığına dair forumlarda falan çokça mesaj görüyorum ama büyük bir yanlış anlama söz konusu. Meseleyi en ince detaylarına kadar, resmi kaynaklarla/belgelerle inceleyip açıkladığım şu konuyu sonuna kadar dikkatlice okursanız daha iyi anlarsınız: https://www.technopat.net/sosyal/konu/1-yildan-uzun-suereli-taahhuetlerin-feshi.1819946/

Not: Şimdi fark ettim o konuyu açalı dün itibari ile tamı tamına 3 yıl olmuş vay be. (19 Ocak 2022) Zaman hızlı geçiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı