TTNet Hızı 1MBit'e düştü

Oriente

Megapat
Makaleler
1
Yer
İzmir
12 Aralık günü işten eve geldiğimde sitelere çok uzun sürede girdiğimi fark ettim. Modem ara yüzüne girdiğimde gelen hızın 1 Mbit civarında olduğunu gördüm. Arıza kaydı oluşturdum. Görüştüğüm kişi bana, sistemlerinde teknik ekip yönlendirmeleri ile ilgili uyarı çıktığını söyledi. İki kez inceleme yapılmıştır mesajı geldi fakat herhangi bir düzelme olmadı. Mesajlar geldikten sonraki her aramamda hız ile ilgili bir problem olduğunu kabul ediyorlar. Tekrar tekrar ekip yönlendiriyorlar fakat sorun çözülmüyor. Benzer bir sıkıntı ile karşılaşmış olan varsa yorumlarını esirgemesin lütfen. Sorunla karşılaşmış olan yoksa da bu bir ifşa olsun ve imkanı olan herkes TTnet'den uzak dursun...

Net.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
dostum normaldeki internet hızın ne kadar? ve belki biliyorsundur belli bir internet kullanımından sonra internet yavaşlar buna AKN denir. normal hızı 3 Mbit olan hız 1Mbit e düşer.Merak etme her ayın başında internet yenilenir internet hızın artar tekrar.Ama sen yinede kotayı geçmemeye çalış.

Bina içi tesisatını kontrol ettin mi? Eskime veya uçlarda oksitlenme durumu olabilir. Yeni internet aboneliği başlatıldığında Türk Telekom'dan gelen adamlar ankastrenin içinde savaş yaptıkları için uçlarda sorun olabileceğini düşünüyorum. Kontrol etmende veya ettirmende fayda var.

Aynısı benim başıma geldi. Aradım düzelttiler, hiç yok yere düşürmüşler hızı. Bu ay üç defa başıma geldi, anlamadım n'oluyor 🤔

dostum normaldeki internet hızın ne kadar? ve belki biliyorsundur belli bir internet kullanımından sonra internet yavaşlar buna AKN denir. normal hızı 3 Mbit olan hız 1Mbit e düşer.Merak etme her ayın başında internet yenilenir internet hızın artar tekrar.Ama sen yinede kotayı geçmemeye çalış.
Paketim 16 Mbit fakat 7-8 Mbit hız veriyorlar bana.

Bina içi tesisatını kontrol ettin mi? Eskime veya uçlarda oksitlenme durumu olabilir. Yeni internet aboneliği başlatıldığında Türk Telekom'dan gelen adamlar ankastrenin içinde savaş yaptıkları için uçlarda sorun olabileceğini düşünüyorum. Kontrol etmende veya ettirmende fayda var.
Bunu adamların kontrol etmesi gerekmiyor mu? Sıkıntılı bir durum varmı ben nasıl anlayabilirim?

E niye uğraşmışlar? Direkt interneti kesselermiş "sana yok bundan sonra" diye:) Şuna bak zaten hizmeti kötüydü sanki fırsatını bulmuş gibi daha da rezilleştirmişler:)
Onlar değilde biz kestireceğiz inşallah bu adamlara verdiğimiz paraya yazık. :)
Aynısı benim başıma geldi. Aradım düzelttiler, hiç yok yere düşürmüşler hızı. Bu ay üç defa başıma geldi, anlamadım n'oluyor 🤔
Benimkini düzeltemiyorlar anlamış değilim. Aradığımda adam telefonda çok şaşırmış bir ses tonuyla, hmm evet gerçekten hızınızda bir problem var diyor. Sanki biz yok diyoruz. :)

Bunu adamların kontrol etmesi gerekmiyor mu? Sıkıntılı bir durum varmı ben nasıl anlayabilirim?

Bina girişine kadar olan kısımdan Türk Telekom sorumludur, içindeki kısımdan sen sorumlusun. Bina girişindeki portunu biliyorsan kısa bir Cat6 kablo ile modemi bağlayıp sorunun kaynağının iç tesisat mı değil mi olduğunu anlayabilirsin. Müşteri Hizmetleri'yle uğraşıp zaman kaybedeceksin hemde sana verecekleri cevap yazdığın gibi ya ''İncelendi'' ya da ''Sorun bina içi tesisatınızda'' olacak. Bina çok eski ise kontrol etmende fayda olacak.

Bina girişine kadar olan kısımdan Türk Telekom sorumludur, içindeki kısımdan sen sorumlusun. Bina girişindeki portunu biliyorsan kısa bir Cat6 kablo ile modemi bağlayıp sorunun kaynağının iç tesisat mı değil mi olduğunu anlayabilirsin. Müşteri Hizmetleri'yle uğraşıp zaman kaybedeceksin hemde sana verecekleri cevap yazdığın gibi ya ''İncelendi'' ya da ''Sorun bina içi tesisatınızda'' olacak. Bina çok eski ise kontrol etmende fayda olacak.
Açık konuşmak gerekirse nasıl yapmam gerektiği hk. fikrim yok. :(

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı