TTNET kısa süreli internet kesilmeleri yaşanıyor

altughancilar

Hectopat
Yer
Balıkesir - Burhaniye
Arkadaşlar selamlar.

Yaklaşık 5 gündür internet kopmaları yaşıyorum. İlk başta CS oynarken 3-4 dakikada bir bazen 10 dakikada bir 5 saniye kopmalar yaşıyordum. İnternetten kararlılık testi yaptığım zaman orada da kopukları görebiliyordum. Modem değiştirdim sorun devam etti. TTNET'i aradım ilk sorun gözüktüğünü sistemden düzelteceklerini söylediler olmadı. Sonra tekrar aradım sorun olmadığını söylediler. 3. arayışımda sorun olduğunu ve teknik ekip göndereceklerini söylediler. Sorun düzelmişti ancak dün tekrar aynı sorunu yaşadım ve arayınca sistemlerinde bir problem göremediklerini söylediler. Bugün sabah da aynı problemler devam ederken şu an bir kopma yaşamıyorum. Sizce bunun sebebi ne olabilir? Yani günün bazı zamanlarında kopmalar yaşarken bazen sorunsuz devam ediyor. (bu sorunları yaşamadan önce fırtına vardı ve yıldırım düşmesinden sonra internet kopmuştu. 12 saat içinde düzelttiler.)

Dosya Ekleri

• Screenshot 2025-11-18 154249.png
    Screenshot 2025-11-18 154249.png
    38,1 KB · Görüntüleme: 41
Aynı şeyi bu tt firmasına geçtiğimden beri yaşıyorum. benim anlamadığım kullandığım diğer iss firmaları da bunların altyapısını kullanıyor ama onlarla hiçbir sorun yaşamadım.
İnternet gün içinde sürekli olarak 2 dakikalık kopup geliyor. aylardır böyle ve buna 600tl ödüyorum. en son kullanamıyorum bari taahhütten cayayım dedim 4k istediler :d tefecilik değil de nedir?

DSL 13 saattir bağlı kopmamış SNR değerleriniz kötü değil ancak zayıflama biraz yüksek. İnternet gittiğinde DSL sönüyor ve sıfırlanıyor mu onu takip eder misiniz?

Aynı şeyi bu TT firmasına geçtiğimden beri yaşıyorum. Benim anlamadığım kullandığım diğer ISS firmaları da bunların altyapısını kullanıyor ama onlarla hiçbir sorun yaşamadım.
İnternet gün içinde sürekli olarak 2 dakikalık kopup geliyor. Aylardır böyle ve buna 600TL ödüyorum. En son kullanamıyorum bari taahhütten cayayım dedim 4K istediler :d tefecilik değil de nedir?

DSL ise aynı altyapı. DSL hat ile ilgili kopma varsa tüm firmalarda kopar ancak PPPoE kopması var ise firmadan firmaya değişir.

DSL 13 saattir bağlı kopmamış SNR değerleriniz kötü değil ancak zayıflama biraz yüksek. İnternet gittiğinde DSL sönüyor ve sıfırlanıyor mu onu takip eder misiniz?

DSL ise aynı altyapı. DSL hat ile ilgili kopma varsa tüm firmalarda kopar ancak PPPoE kopması var ise firmadan firmaya değişir.
hocam selam, bunun için müşteri hizmetlerine ne demeliyim. veya pppoe kopmasını nasıl anlayacağım?

Hocam selam, bunun için müşteri hizmetlerine ne demeliyim. Veya PPPoE kopmasını nasıl anlayacağım?

Log tutan bir modeminiz var ise loglardan kolayca öğrenirsiniz. Ancak daha kolay yöntem internet koptuğunda DSL ışığı sönüyor mu ona bakın yoksa sadece internet ışığı mı sönüyor. DSL sönüyorsa altyapı veya iç tesisat kaynaklıdır.

Sizce problem neden olabilir? çünkü bugun sabah 4-5 saniyelik kopma yaşadım hem wifi'de hem kablolu bağlantıda. TTnet sistemlerinde de sorunum gözükmüyordu dün gece hemen aramama rağmen. Ama 5-6 kez kopma yaşadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı