TTNET'in Fesih Kurnazlığı

  • Konuyu başlatan ple4se
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 974

ple4se

Centipat
Katılım
21 Kasım 2020
Mesajlar
66
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, TTNET fesih döneminde yaşadığım sorunları Şikayetvar'a yazdığım şekilde buraya da yazıyorum. Bu konu hakkında yapabileceklerim için de önerilerinize açığım.
"Senelerdir kullandığım TTNET'i artan fiyatlar ve verilen düşük internet hızı sebebiyle geçen ay değiştirmeye karar verdim. 1 Mart'ta taahhüdümüz bitiyordu. Geçen ay yeni bir sağlayıcıya geçtim ve e-Devlet üzerinden TTNET fesih başvurusunda bulundum. Daha sonra beni arayıp şu anda değil de 1 Mart'ta iptal ederseniz cayma bedeli ödemezsiniz dendi. Aksi takdirde 130 TL cayma bedeli ödeyeceğimi söylediler. Ben de 1 Mart'ta iptal işlemi gerçekleştirirsem ne kadar ödeme yapacağım diye sordum ve faturam olan 85 TL ödeyeceğim söylendi. Bu şartlar altında kabul ettim ve fesih işlemini iptal etmelerini söyledim. 1 Mart olduğunda e-Devlet'e girip yeni fesih başvurusu yapmaya çalıştığımda zaten bir başvurum olduğunu ve yeni bir başvuruda bulunamayacağım uyarısını aldım. e-Devlet'i aradım ve oraya sadece TTNET'in veri girdiğini onları arayıp daha önce yaptığım başvuruyu iptal etmeleri gerektiğini söylemem söylendi. Öyle de yaptım. Bana zaten iptal ettiklerini söylediler. Ama isterseniz tekrar yapalım işlemi siz de 10 dakika sonra girip deneyin yaparsınız dediler. Bütün gün boyunca bu iletişim devam etti ve her defasında aynı hatayı aldım. İptal işlemini sisteme girmemişler ya da girememişler ve bu sebeple fesih başvurusunda bulunamıyorum. Dün iptal ettiğim takdirde ne kadar fatura ödeyeceğimi sordum 93 TL dendi. Normalde 85 TL olan faturamın neden 93 TL olduğunu sorduğumda bugün taahhüdünüz bittiği için bugünkü kullanımlarınız dolayısıyla dendi. Zaten başka bir internet kullandığımı kendi internetlerini kullanmadığımı söyledim ve ekledim beni aradığınızda 1 Mart'ta yaptığım takdirde 85 TL ödeyeceğimi söylemiştiniz dedim ve şu anda sisteminizdeki sorun nedeniyle iptal işlemini gerçekleştiremediğimi söyledim. Bana faks çekerek yapabileceğimi söylediler. İşi oraya getirecekleri belliydi zaten. Tabi dün artık geç olduğu için bugüne yani 2 Marta kaldı. Bugün sabahtan gittim faksı çektim ve hemen sonra TTNET'i aradığımda bana işlemlerimin başladığını söylediler. Peki ne kadar bir faturam gözüküyor diye sorduğumda 280 TL dediler. Nasıl mümkün olabilir bu dedim ve detay istedim. Şu anda fatura kesilmediği için detay veremiyorum kesilsin detay verilir dendi. Ben de dün 93 TL olan fatura nasıl 280 olabiliyor fatura kesilmeden açıklama istiyorum dedim. Onu kimse söyleyemez size dendi. Yapabilecekleri bütün kurnazlıkları yapıp sonunda da 280 TL fatura çıkaran TTNET'ten kesinlikle uzak durulması gerekiyor."
 
Son düzenleyen: Moderatör:
e-Devlet üzerinden iptal edebilirsiniz.
 
Aslında herşeyi kitabına uygun yapıyorlar. İmzalanan sözleşmelerde bu tür şeyler yazıyor. Eğer haklı olduğunuzu düşünüyorsanız ilçenizdeki tüketici heyetine başvurun. Geçmiş olsun.

Bu arada şehirinizde altyapı var ise kesinlikle Türksat Kablo internete bir göz atıp paketlerine bakın, ülkemizde en kaliteli İSS bence.
 
Son düzenleme:
Yakın zamanda benimde ISS değiştirme gibi bir niyetim var TTNet'ten başka bir sağlayıcıya. Ne kadar isabetli bir karar olduğunu görüyorum şimdi.
 
Aynı probleme benzer bir problem yaşıyorum. Aile evimdeki internetin taahhütü 11 Mart'ta bitiyor fakat ısrarla iptalini vermiyorlar. 22 günlük bir kullanım var bunu faturalandırdıktan sonra iptal edeceklerini söylüyorlar fakat fatura ne zaman kesilecek dediğimde ayın 17'si yani normal ödeme günüm görünüyor. NetSpeed ile görüştüm ve hemen iptal etmezler ise internet hizmetimi açamayacaklarını söylüyorlar. Muğla'daki internetimi Samsun'a transfer ettim fakat hizmet alamıyorum. Türk Telekom buradaki aboneliği iptal etmiyor. E-devlet üzerinden iptal başvurusu yapmaya çalışıyorum fakat bu işlemi şu anda gerçekleştiremiyoruz yanıtıyla karşılaşıyorum. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan var mı? Türk Telekom'a başka bir operatöre geçiş yapmak istediğimi söylediğimde ileri geri konuşup tersliyor süreci geciktiriyor. İşin içinden bir türlü çıkamadım. Gerekli yerlere başvurularımı yaptım fakat olumlu geri dönüş alamadım zira Türk Telekom herkesin elini kolunu bağlıyor. Türk Telekom ile aldığımız internet hizmeti iyiydi fakat taahhüt sonrası fahiş ücret ödememek için geçiş yapıyorum. Aynı pakete 110 TL fiyat veriyorlar.
 
Bana zaten iptal ettiklerini söylediler. Ama isterseniz tekrar yapalım işlemi siz de 10 dakika sonra girip deneyin yaparsınız dediler.
Aslında en iyisi eğer sizi iptal etmiyorlarsa başka sağlayıcıya geçin (bir ay içinde beğenilmezse para almayan) kart bilgilerinizi de vermeyin. Onlar sizi ne yapar eder Türk Telekom'dan çıkarır. Sonra geçtiğiniz firmayı iptal ettirirsiniz.

Peki ne kadar bir faturam gözüküyor diye sorduğumda 280 TL dediler. Nasıl mümkün olabilir bu dedim ve detay istedim. Şu anda fatura kesilmediği için detay veremiyorum kesilsin detay verilir dendi.
Çağrı kayıtlarını dinleyin 85 TL ödeyeceksiniz dediniz deyin çağrı merkezine.
 
Aslında en iyisi eğer sizi iptal etmiyorlarsa başka sağlayıcıya geçin (bir ay içinde beğenilmezse para almayan) kart bilgilerinizi de vermeyin. Onlar sizi ne yapar eder Türk Telekom'dan çıkarır. Sonra geçtiğiniz firmayı iptal ettirirsiniz.


Çağrı kayıtlarını dinleyin 85 TL ödeyeceksiniz dediniz deyin çağrı merkezine.
Tekrarlıyacağım son dediğimi. Yazdığımı okumuş gibi durmuyorsunuz ya da anlamamışsınız. Başka bir sağlayıcıya geçiğimi ve iptal işlemlerinin başladığını belirtiyorum zaten.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı