TTNET'ten Netspeed'e geçmek

Creeptomani

Kilopat
Katılım
3 Nisan 2016
Mesajlar
2.025
Çözümler
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Neden TTNET'ten, Netspeed'e geçme kararı aldım?

Yaklaşık 1 yıldır altyapı sorunları nedeniyle 6Mbit üzerinde hız göremiyorum. TTNET'le bu konuda görüştüm fakat sonuç alamadım. Bir sürü teknik terimle uzun uzun açıklamak istemiyorum bu süreci. Sonuç olarak 16Mbit'e kadar bir paket kullanıp 5-6Mbit hızla bağlanmak büyük bir enayilik. Üstelik taahhüt yenilemek için arayıp ek AKN bile teklif ettiler. Zaten alt limiti 5Mbit olan bir paketi 6Mbit'le kullanıyorken ''Faturanız 72TL olsun 150GB AKN ile hızınız düşmesin'' dediler. Her türlü riski göze alarak en azından bu kadar para vermemiş olurum umuduyla sosyalde ismini duyduğum Netspeed'in çok uygun fiyatlarını görünce bu kararı aldım.

15 temmuz 2018 tarihi TTNET kampanyamın son günü. Netspeed'e geçiş için bütün evrakları hazırladım ve TTNET taahhütümün bitiş tarihini belirten bir açıklama ile gönderdim. Bana bu tarihte bütün işlemlerin seri bir şekilde halledileceğini telefonuma mesaj ile yeni kullanıcı adı ve parola gönderileceğini ve bu bilgileri modeme girdiğimde internete bağlanabileceğimi söylediler.

İlk olarak yaşayacağım muhtemel sıkıntı internetin zamanında bağlanmaması. Fakat hali hazırda hizmet aldığım bir hat olduğu için buna pek ihtimal vermiyorum şimdilik. Eğer bu sorunla karşılaşırsam boşuna fatura ödememek için hizmeti dondurmalarını talep etmeyi düşünüyorum. Bu çözüm olmazsa zaten bildiğim kadarıyla hizmet alınamadığı için bir dilekçe ile para ödemeden abonelik kapatılabiliyor.

İkinci olarak yaşayacağım muhtemel sıkıntı. Taahhüt tarihi ile fatura kesim tarihi farklı olduğu için TTNET'in temmuz ayı faturasını kampanya dışı kesmesi. Normalde 66TL olan fatura kampanya dışı 101TL olarak gözüküyor. 14 temmuz gecesi her ihtimale karşı modemi kapatmayı düşünüyorum.

Netspeed'e geçince kullanacağım tarife ücreti 44TL. Aslında bu gelmesi muhtemel 101TL'lik fatura çok da mühim değil benim için. Fakat benim gibi internetini taşımak isteyen bir başkası için fazla olabilir. O nedenle bir ön bilgi olması için bu konuyu açmak istedim.

Şimdilik sıkıntılı bir süreç gibi gözüküyor. Gelişmeler oldukça konuyu güncelleyeceğim. Bilgisi olan varsa öneride bulunabilir. Sorusu olan da sorabilir.
Biraz önce TTNET'ten aradılar. Taahhüt yenilemek için yeni bir teklif sundular. Yaşadığım sorunları ve başka bir firmadan hizmet almak için gerekli başvuruları yaptığımı söyledim. Ücretsiz VDSL modem teklifi sundular. Bu modemin benim kullandığım internet altyapısındaki verimliliğe etkisi üzerine kısa bir süre sohbet ettik.

Sonra yaşayacağımı düşündüğüm muhtemel sıkıntılardan ikincisini sordum. Bizzat abonelik iptali için başvuru yapmam gerektiğini aksi takdirde diğer hizmet sağlayıcısından hizmet almaya başlasam dahi bir sonraki döneme yansıyacak faturamın 1 aylık (101TL) olacağını söyledi.

Müşteri hizmetleri görevlisi beni bu aldığım karardan caydırmak için çeşitli laf kalabalıklarına girdi tabi. Bu kısmı bu tarz olaylarda standart olduğu için uzun uzun anlatmıyorum. Ama laf kalabalığı dinlemek istemiyorsanız size bir öneride bulunayım. Konuşma boyunca karşınızdaki insanın TTNET'in bizzat kendisi olmadığını, sıradan ürün satmaya çalışan bir insan olduğunu unutmayın. Net konuşun konu uzamasın.

Daha sonra tekrar Netspeed müşteri hizmetlerini arayıp TTNET'in abonelik iptali konusundaki verdiği bilgiyi paylaştım. Müşteri hizmetleri çalışanı bana iptal işlemlerinin kendi firmaları tarafından yapılacağını benim herhangi bir işlem yapmamın gerekmediğini söylediler.

Burada ben işlemleri Netspeed'e bırakma seçeneğini tercih ediyorum.
 
Son düzenleme:
Eylül ayında benim de TTNet ile olan taahhütüm bitiyor ve sizin yaptığınız gibi Netspeede geçmeyi düşünüyorum. Gelişmeleri yazarsanız bu başlık altına takipte olacağım, merak ettiğim bir konu.
 
@Creeptomani bende aynı konularda iki firmaylada görüştüm. Netspeed bu konuda çok ilgili. Bütün işlemleri kendileri hallediyor. Ben görüşme sırası olarak ilk önce Netspeed ile konuştum sonra TTNET ile ve TTNET deki adam nedense hiç ısrar etmedi. Extra masraf kesinlikle istemiyorum gerekiyorsa gelip dilekçe veririm dedim. Maksimum 2,3 liralık bir ödeme yaparsınız diye söyledi. Kısmetse cuma günü TTNET ile taahhütüm bitiyor ve tamamen Netspeede geçiyorum.
 
Ben de aynı konularda iki firmayla da görüştüm. Netspeed bu konuda çok ilgili. Bütün işlemleri kendileri hallediyor. Ben görüşme sırası olarak ilk önce Netspeed ile konuştum sonra TTNET ile ve TTNET'deki adam nedense hiç ısrar etmedi. Extra masraf kesinlikle istemiyorum gerekiyorsa gelip dilekçe veririm dedim. Maksimum 2,3 liralık bir ödeme yaparsınız diye söyledi. Kısmetse cuma günü TTNET ile taahhütüm bitiyor ve tamamen Netspeed'e geçiyorum.

Netspeed'in ilgili olması doğal. Çünkü yeni bir firma ve şu an abone sayısında artış sağlamaya çalışıyor doğal olarak. Bu süreci başarılı bir şekilde yönettikten sonra büyük ihtimalle abone sayısının çok olduğu bölgelere alt yapı hizmeti çalışmalarına başlayacaktır. Bu tabi benim öngörüm.

Bu sürecin başarısız sonuçlanması ihtimali de söz konusu. Bu durumda diğer servis sağlayıcıların sunduğu fiyat aralığına mecburen gelmek zorunda kalacaklar.

Umarım Netspeed ve hatta diğer başka servis sağlayıcıları için işler yolunda gider. Sonuç olarak tüketici kazanır.
 
Netspeed, TurkNet VAE TT altyapısını kullandığı için tüketiciler kazanamıyacak, yarın TT port ücretini, kablo kiralama ücretine ciddi oranda zam getirirse o zaman ne TurkNet nede Netspeed'in anlamı kalmıyor. Buğün için cidden büyük avantaj ama yarını bilemeyiz. TT'nin fiyat politikasından bende memnun değilim. Bana ilk başta 120₺ 16 Mbps sınırsız tarife satmaya kalktılar red ettim, sonra 250GB AKN 16 Mbps 75₺ dediler gene red ettim, taahhüt bitince gidiceğim diye 40 takla attılar. Ben 9Mbps hız alabiliyorum ve 5 yıldır VDSL için yapmadığım başvuru kalmadı şimdi aradıklarında aynısı söyleyip sizden taahhüt bitince ayrılacağım, iyi günler deyip kapatıyorum. 3 binanın olduğu yere FTTH kurup, 300-400 kişinin bağlı olduğu saha dolabını değiştirmeyip bizi ADSL mahkum et sonra ucuza tarife satmaya kalk, kendileri kaybetti. Benim ve senin gibi benzer durumda olan kullanıcıların büyük çoğunluğu farklı ISP'lere geçiyor. Hiç olmazsa taahhüt ve saçma sapan fiyat politikaları yok.
 
Az önce işlemler hakkında bilgi almak için Netspeed müşteri hizmetleri ile görüştüm. Geçiş işlemleri için gerekli başvuruların yapıldığını TTNET'in 48 saat içinde onay vermesinin ardından kullanıcı adı ve şifremin tarafıma iletileceği bilgisini verdiler. Ben her ihtimale karşı 14 Temmuz akşamından itibaren modemi kapattım.
 
Öncelikle TTNET'ten kurtulmanız gerçekten güzel bir şey. Ben de TTNET kullanıcısıyım. 16 Mbit internetin altyapı sorunu nedeniyle en fazla 8 Mbit'ini ve AKK dolduktan sonra 5 Mbit'ini kullanabiliyorum. Sizde bildiğim kadarıyla internetin tamamını kullanamıyorsunuz. Peki Netspeed'e geçince ne olacak? Sonuç olarak yine TTNET altyapısını kullanmayacak mı? Yine 5 Mbit almayacak mısınız?
 
Öncelikle TTNET'ten kurtulmanız gerçekten güzel bir şey. Ben de TTNET kullanıcısıyım. 16 Mbit internetin altyapı sorunu nedeniyle en fazla 8 Mbit'ini ve AKK dolduktan sonra 5 Mbit'ini kullanabiliyorum. Sizde bildiğim kadarıyla internetin tamamını kullanamıyorsunuz. Peki Netspeed'e geçince ne olacak? Sonuç olarak yine TTNET altyapısını kullanmayacak mı? Yine 5 Mbit almayacak mısınız?
Doğru söylüyorsunuz geçiş yapınca yine 5Mbit alacağım. Netspeed'e geçince değişen tek şey faturamın 72TL yerine 44TL olması. Bir de taahhüt derdim olmayacak.
 
Bir saniye ben burayı tam anlayamadım. Siz ADSL tarifelerden Speed Plus için mi başvuru yaptınız? Sormak istediğim eğer VDSL tarifelerden birine geçiş yapsaydınız yine hız olarak 5 Mbit mi alacaktınız?
 
Bir saniye ben burayı tam anlayamadım. Siz ADSL tarifelerden Speed Plus için mi başvuru yaptınız? Sormak istediğim eğer VDSL tarifelerden birine geçiş yapsaydınız yine hız olarak 5 Mbit mi alacaktınız?
Bulunduğum bölgede altyapı nedeniyle VDSL hizmeti alabilmem söz konusu değil. Daha net anlatmam gerekirse; bir kablo var TTNET'in binamıza kadar çektiği ve o kablo bana en fazla 6 bilemedin 7Mbit hız veriyor. 8Mbit değeri görünce hat değerleri kötü olduğundan bağlantı kopmaları yaşıyorum. Yani seçtiğim paketin bir önemi yok. Neden böyle olduğu ile ve TTNET ile alt yapı üzerine yaptığım konuşmalarla ilgili daha detaylı açıklama istersen yazabilirim.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı