Tüketici hakem heyeti olumlu sonuçlanır mı?

EkkoLiZzeR

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bugün tüketici hakem heyetine başvurdum. Sinerji'den aldığım bilgisayar sürekli kendini yeniden başlatıyordu. Aldığım ilk günden beri ayıplı üründü ve iadesini yapmıyorlardı. Technopat'taki arkadaşlar sağ olsun onların yardımıyla tüketici hakem heyetine başvurdum. Sizce hak verirler mi? Olumlu sonuç alır mıyım? Ne zaman karara bağlanılır?

Dosya Ekleri

• 1729784015420.png
    1729784015420.png
    13 KB · Görüntüleme: 73
Durumu yeterince ve doğru şekilde izah ettiyseniz bilirkişi şikayetiniz doğrultusunda incelemelerini gerçekleştirdikten sonra rapora istinaden karar verilir. Genelde tüketici lehine yorum yapılır. Azami 6 ay sürüyor sonuçlanması takip ederseniz daha kısa sürede sonuçlanabilir.

Genelde müşteri lehine karar alıyorlar. Karar çıktıktan sonra sizi firmaya yönlendiriyorlar. Firma isterse yeni ürün veriyor ya da para iadesi yapıyor; bazen de süreci uzatıyor. Bu durumda icraya vermeniz gerekiyor; ancak bu da biraz uzun sürüyor.

Durumu yeterince ve doğru şekilde izah ettiyseniz bilirkişi şikayetiniz doğrultusunda incelemelerini gerçekleştirdikten sonra rapora istinaden karar verilir. Genelde tüketici lehine yorum yapılır. Azami 6 ay sürüyor sonuçlanması takip ederseniz daha kısa sürede sonuçlanabilir.

Umarım kazanabilirim.

Ürünü alalı kaç gün / ay oldu?

10 gün oldu ilk günden beri iadeyle uğraşıyorum.

Genelde müşteri lehine karar alıyorlar. Karar çıktıktan sonra sizi firmaya yönlendiriyorlar. Firma isterse yeni ürün veriyor ya da para iadesi yapıyor; bazen de süreci uzatıyor. Bu durumda icraya vermeniz gerekiyor; ancak bu da biraz uzun sürüyor.

Toplam 6 ay falan sürüyor yani.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı