Tüketici hakem heyetinde para iadesi için başvuru yaparken izlenmesi gereken yol

LowestPcGamer

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 6200U 8Gb Ram 500Gb Ssd
Hepsiburada'dan aldığım bir ürün serviste 20 iş gününden fazla kaldı. Ben de artık üründen soğudum. Tüketici hakem heyetine başvuracağım para iadesi için. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hepsiburada'dan aldığım bir ürün serviste 20 iş gününden fazla kaldı. Ben de artık üründen soğudum. Tüketici hakem heyetine başvuracağım para iadesi için. Nasıl bir yol izlemeliyim?
Öncelikle ürünün değişimini kendilerinden isteyebilirsin. Aynı özelliklere sahip veya en yakın üstü ile yeni ürün değişimi yapmak zorunda kalırlar. Eğer bunu istemiyorsan THH'ye dosyana bilirkişi talebinde bulunarak güncel fiyatından en yüksek ticari avans faizi ile para iadesi yapılmasını arz ettiğini belirterek,
bu yazıda belirtilen dosyayı ilgili Tüketici Hakem Heyeti'ne ulaşıp veya avukat ile öğrenip bunu THH dosyana emsal nitelikte olduğu üzerinde durarak talebini savunabilirsin. THH tarafından çıkarılacak karar metninde güncel fiyat tutarının yazılı olması en az maddi zarara uğrayarak para iadesi almanı sağlayacaktır.

Garanti Belgesi Yönetmeliği'ni incelersen orada ihtiyacın olan serviste 20 günden fazla kalması durumunda verilen haklar yer alıyorlar. Bunları alıntılayıp satıcıya yazabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı