Tüketici Hakları Hakkında Bazı Kritik Bilgiler

Merhaba ben tüketici haklarına basvurmustum ayıplı ürün için laptop almıstımda ücret iadesi talep ettim fakat dolar arttığı için almıs oldugum laptopun fiyatına bu ozellıklere sahıp baska laptop yok şikayetimi geri çekebilir miyim? Tüketici haklarına gidip?

Şuan savunması istendi diyor. Ocak ayında başvuru yapmıştım.
Tabi istediğin zaman geri çekersin. Karar çıkmadan gidip bir dilekçe vereceksin. Ama bozuk muydu laptopu nasıl kullanacaksın?
 
Tabi istediğin zaman geri çekersin. Karar çıkmadan gidip bir dilekçe vereceksin. Ama bozuk muydu laptopu nasıl kullanacaksın?
Fandan cızırtı geliyordu servise yollamıstım tamir ettik demislerdi fakat devam ediyordu. Dolar artınca fiyat iadesi oldugunicin yeni pc alabilmem cok zor olur o yuzden iptal ettim. Yks sınavından sonra tekrar yollucam servise.
 
Sınavda başarılar.

Hocam size bir şey danısmak istiyorum ASUS marka laptopumu servise yollamıstım ve 5 ay icerisindeydim hizmet numarası açtım fakat bana onu sildirdiler eve gelen kargocuyu geri cevirmemi istediler doa yazcakmısım illa. Sonra yeni hizmet no 3 gün sonra olusturuldu ve kargo firmasıda evime 3.gün geldi 2 tane takip no cıktıgı için cihazımı doa kapsamına almadılar 6 aylık süre geçti dediler kendileri geçirttirdiler. Sonra yasadıgım durumu mail attım doa kapsamına alınmıştır diye mail geldi fakat doa kapsamına almayıp cihazı tamir ettik deyip geri yolladılar fakat sorunlar devam etmekteydi. Bu durumda ne yapabilirim?
Elimde doa kapsamına alındıgıyla ilgili kanıt maili var.
 
Hocam size bir şey danısmak istiyorum ASUS marka laptopumu servise yollamıstım ve 5 ay icerisindeydim hizmet numarası açtım fakat bana onu sildirdiler eve gelen kargocuyu geri cevirmemi istediler doa yazcakmısım illa. Sonra yeni hizmet no 3 gün sonra olusturuldu ve kargo firmasıda evime 3.gün geldi 2 tane takip no cıktıgı için cihazımı doa kapsamına almadılar 6 aylık süre geçti dediler kendileri geçirttirdiler. Sonra yasadıgım durumu mail attım doa kapsamına alınmıştır diye mail geldi fakat doa kapsamına almayıp cihazı tamir ettik deyip geri yolladılar fakat sorunlar devam etmekteydi. Bu durumda ne yapabilirim?
Elimde doa kapsamına alındıgıyla ilgili kanıt maili var.
Sen şimdi sınavım var demiştin. Önce onun tarihi yakınsa zaten Tüketici Hakem Heyetinin karar vermesi 2-3 ayı bulur. Bilirkişi cihazını en erken 1ay içinde isteyebilir. Eğer cihazın senden istenildiği takdirde bilirkişiye kontrol için verebileceksen şimdiden Tüketici Hakem Heyetine başvur. Ama başvuru yapacaksan mutlaka anlaşılır şekilde bir safahat ya. Yani tarihlerle ve yapılan işlemleri yazarak, bu şekilde heyet durumu tam anlamayabilirsin. Heyete başvurursan cihazın onarımını veya değişimini onarım ve değişim yapılamadığı takdirde seçimlik haklarından ücret iadesini talep edebilirsin. Şimdi cihazın tam olarak sorununu buradan bilmediğim için sonuç ne olur bir şey diyemem. Ama sana ancak mevzuat konusunda yardımcı olabilirim ve yapacağın hukuki işlemleri anlatabilirim. Buradan tekrar ulaşırsın.
 
Hocam merhaba bir sorum olacaktı. Ben bir monitör almıştım İncehesap'tan. İade için tüketici hakem heyetine başvurdum ve haklı bulundum. İncehesap beni arayıp monitörü yollamamı ardından işlemleri başlatacaklarını söylüyor fakat 175'i aradığımda önce paranızı alın daha sonra monitörü yollayın diyor. Bugün İncehesap'ı tekrar aradım, monitörü ve karar formunu yollayın 7 gün içinde paranız iade edilecektir diyor. Bilgin var mı ne yapmalı?
 
Arkadaşlar son açılan yaklaşık 50 civarı konuyu inceledim ve bir takım kısa soru cevap hazırladım umarım faydası olur. Hukuki olarak detaya inmedim böylelikle tüketicilerin kafasının karışmamasını hedefledim. Sorunuzun cevabı konuda bulunmuyorsa lütfen mesaj atın, konuyu zenginleştirerek güncellemek istiyorum.
(Bu konu sahtekar, dolandırıcılık yapan şirketler için geçerli olmayabilir zira adamlar paravan şirket kurmaktadır, böylece hukuken paranızı tahsil etmek çok zor olur, alışverişi internetten yapmadan önce şikayet var gibi sitelerden araştırmak önemli)

ALIŞVERİŞ SÜRECİ

1- Mağazadan alışveriş yaptım iade hakkım var mı? (Üründe sorun yok iken iade etmek)
Cevap- Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun; mağaza alışverişlerinde keyfi( ayıp kusur vb. yoksa) iade hakkı tanımıyor.

2- Ürünü mesafeli yani internet üzerinden almak mı, mağazadan almak mı HUKUKEN mantıklı?
Cevap- Mağazadan yaptığınız alışverişlerde Cayma Hakkı bulunmuyor. Ancak mesafeli alışverişlerde 14 gün içinde ürünün hasarsız, ambalajının hasarsız olması vb. şartlarıyla cayma hakkınız kapsamında geri vermeniz mümkün. ( Bu hakkı Türkiye'de çoğu alışveriş şirketi uygulamıyor yada uygulamak istemiyor.

CAYMA HAKKI
1- Ürünü satın aldım ama 2gün sonra almaktan vazgeçebilir miyim?
Cevap- Ürünün teslim alındığı tarihten itibaren 14. güne kadar cayma hakkınız kapsamında cayabilirsiniz.

2- Ürünün ödemesini yaptım, siparişim teslim edilmeden cayma hakkını kullanabilir miyim?
Cevap- Cayma Hakkını ürünü sipariş verdikten sonra da kullanırsın. Teslim almana gerek bulunmuyor.

3-Cayma Hakkını nasıl kullanırım?
Cevap- Cayma Hakkını, ürünü aldığın anda sana iletilen sözleşmede mevcut e-posta adresine gönderip, bu maili ekran görüntüsü alarak gerektiğinde Tüketici Hakem Heyetine sunarsın.

AYIPLI ÜRÜN
1- Ürün arızalı, çalışmıyor veya yetersiz, onarımı mümkün olmadı, değişimi içinde mevcut ürünün üretimi yok, üründe bulunmuyor ne olacak?
Cevap- Bu durumda ürün ayıplı ürün kapsamına girer ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda seçimlik haklarını kullanabilirsin. ancak ürün bulunmuyorsa kanun gereği ücret iadesini isteyebilirsin.

TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ SAFHASI

1- Tüketici Hakem Heyeti firmadan savunmayı istedi ama 3aydan, 1 yıldan beri savunması isteniyor yazıyor? ( e-devletten girilen Tüketici Şikayet sistemi üzerinde)
Cevap- Tüketici Hakem Heyeti ilgili firmaya 3-5 ay, sene süre tanıyamaz veya böyle bir sistem yavaşlığı olamaz. TÜKETİCİ HAKEM HEYETLERİ YÖNETMELİĞİ gereği 30 gün savunma için süre verilir. Yani ne kadar erken başvuru yaparsanız o kadar erken karar çıkacaktır. Kararın uzun süre çıkmadığı durumlarda mutlaka sistem hatası bulunmakta, bu hallerde Tüketici Hakem Heyetine giderek kararı öğrenin.

2- Tüketici Hakem Heyeti kararından sonra hangi süreçler işliyor?
Cevap- Karar çıktıktan sonra firmaya Hakem Heyetince karar gönderiliyor ve tebliğ ediliyor. Tebliğ edilen karar için 15 günlük firmanın itiraz süresi başlıyor. Bu süre içinde firma sadece Tüketici Mahkemesinde karara itiraz davası açabilir.

3- Tüketici Hakem Heyetine başvurmaya çekiniyorum başım belaya girer mi?
Cevap- Hakkını kanun çerçevesinde aramanın herhangi bir sıkıntısı bulunmuyor. Korkma.

4- Tüketici Hakem Heyeti kararım lehime sonuçlandı. Şimdi 15 gün beklemeye başladım. Sonra ne olacak?
Cevap- Süre bittiğinde, Karar kesinleştiğinde bunu ilgili Tüketici Hakem Heyetinden veya başvuru sisteminden öğrenebilirsin, sende kararı ilgili firmaya gönderebilir kararın uygulamasını isteyebilirsin.

5- Firma, Tüketici Hakem Heyeti kararına bile uymuyor ne yapmalı?
Cevap- Tüketici Hakem Heyeti kararı kesinleşmişse artık bir ilamlı karar niteliğini kazanır. Bu ikamet ettiğin veya sana en yakın icra dairesine götürüp icraya verebilirsin. (İlamlı karar mahkeme kararı niteliği kazanan kararlardır.)

6- İcra dairesinde hangi işlemler yapılır?
Cevap- Şirketin malvarlığı varsa taşıt ve gayrimenkullerine icra takibi başlatılır ve alacağının tahsili yoluna gidilir.

7- Tüketici Hakem Heyeti kararı kesinleşince kaç yıl geçerli olur?
Cevap- Tüketici Hakem Heyeti kararı kesinleşince 10 yıl geçerli olur. Bu karar kesin olup bu kesinleşen karara firmanın daha sonra tekrar itiraz hakkı bulunmaz.

DİĞER YÖNTEMLER
1- Ürünü güvenilir site diye bildiğim bir siteden aldım ancak teslim süresi içinde de ürünüm teslim edilmedi, hakem heyetine zaten başvurdum başka ne yapabilirim?
Cevap- Ürünü hangi banka kredi kartı ile aldıysan, müşteri hizmetlerini arayıp ilgili alışveriş için HARCAMA İTİRAZ'ında ( ürünün teslim edilmediğini sebep olarak işaretlettirin) bulun. Hukuki olarak banka bu şikayeti 120 gün içinde sonuçlandıracak ve söz konusu firmaya ürün neden teslim edilmedi diye soracaktır. Ürünün bedelini banka geri isteyecektir. Böyle Tüketici Hakem Heyetinden daha hızlı sonuç alınabilecektir.

STOK YOK ŞİKAYETLERİ/ SİPARİŞ İPTALLERİ
1- Bir youtuber reklamlı sistem tanıtımı yaptı, satış linki eklemiş, tıkladık site kitlendi, ürün yok stok yok 1dkkda bitmiş diyorlar, sipariş verdim ama sabaha iptal edildi, REKLAM'da ürün 7999 TL ama şimdi yani 12 saat sonra ürün 9499 TL, (20 dk sonra stok yok ), ama NVİDİA sağolsun 12 saat sonra yine ürün gönderiyor ürün stokta var artık 12053 TL. Ne yapacağız?

Cevap- Ticaret Bakanlığının Reklam ve Haksız Uygulama Şikayet Hattı bulunuyor e-devletten kolayca şikayet edersin, mutlaka EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALMAYI (BU HUKUKİ DELİLDİR- TARİH SAAT SİTE LİNKİ GEREKİYOR) bu reklam görüntülerini eklemeyi unutma. Reklam ve Haksız Ticari Uygulama Şikayeti
(Mutlaka şikayetini yap)

TÜKETİCİ HAKEMDE KAZANMANIN YOLLARI(İNTERNET ALIŞVERİŞLERİ)
1- İlk olarak mutlaka bir bilgisayarınızda klasör/ dosya oluşturup hazırlık yapmalısınız.
2- Tüketici Hakem Heyetine başvuruda gerekecek, faturayı pdf olarak indirin.Tüketici H.H. personelinin karıştırmaması için buna fatura diyip kaydedin.
3- E-postanıza fatura geleceği için genellikle sözleşmeniz de gelir. Sözleşmenizi eklemenizin büyük yararı vardır Hakem Heyeti sözleşme hükümlerini okuyacak böylece kararı daha rahat verecektir.
4- En önemli kısım bir şikayet nasıl yazılır?
Şikayeti yazarken ,
-Alışverişi hangi, şirketten ne zaman aldığınızı, ürün ismini yazın.
- Mümkün ise madde madde olayları anlatın.
(Örnek;

(Giriş)
1 Mart 2021 tarihinde a şirketinden x sitesinden bir jostick aldım ancak ürünü 3 Mart 2021de teslim aldığımda ürün çalışmadı.
(Konunun izahatı)
Şirket ile iletişime geçtim ama cevap verilmedi, almak istemediğimi söyledim ama jelatini açtığım için böyle bir hakkım olmadığını ilettiler. İade almak istemiyorlar. Ürün sağlam diye rapor verildi.
(Talep)
Ek'te sunduğum faturası sözleşmesi mevcut ürünün bedel iadesinin tarafıma yapılması için karar verilmesini talep ederim.

Görüldüğü gibi, boş cümleler, uzun anlatımlar, aşırı detay, o oldu bu oldu,5 kere aradılar her aramanın ayrıntısı, yazışmaların kelime kelime detaylarına girmek uzun bir metin yazmak sizin aleyhinize olacaktır. Hakem Heyeti üyeleri anlaşılır, aşırı karmaşık yazılmayan bir dilekçe karşısında daha hızlı ve kolay karar vereceklerdir.
Merhaba. Öncelikle ayrıntılı bilgilerinizden ve çabanızdan dolayı tebrikler. Ben de 8 ay önce Hepsiburada'dan telefon aldım ve cayma hakkımı kullanarak iade etmek istedim. Dün akşam saatlerinde THH'deki başvurum karara bağlandı ve internet sayfasındaki karar formunda kararın lehime sonuçlandığı yazmakta. Acaba 15 gün beklemek zorunda mıyım yoksa Hepsiburada'ya haber vermeden veya herhangi bir tebligat beklemeden ürünü direkt olarak Hepsiburada'ya mı yollamam gerekir?
 
Arkadaşlar son açılan yaklaşık 50 civarı konuyu inceledim ve bir takım kısa soru cevap hazırladım umarım faydası olur. Hukuki olarak detaya inmedim böylelikle tüketicilerin kafasının karışmamasını hedefledim. Sorunuzun cevabı konuda bulunmuyorsa lütfen mesaj atın, konuyu zenginleştirerek güncellemek istiyorum.
(Bu konu sahtekar, dolandırıcılık yapan şirketler için geçerli olmayabilir zira adamlar paravan şirket kurmaktadır, böylece hukuken paranızı tahsil etmek çok zor olur, alışverişi internetten yapmadan önce şikayet var gibi sitelerden araştırmak önemli)

ALIŞVERİŞ SÜRECİ

1- Mağazadan alışveriş yaptım iade hakkım var mı? (Üründe sorun yok iken iade etmek)
Cevap- Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun; mağaza alışverişlerinde keyfi( ayıp kusur vb. yoksa) iade hakkı tanımıyor.

2- Ürünü mesafeli yani internet üzerinden almak mı, mağazadan almak mı HUKUKEN mantıklı?
Cevap- Mağazadan yaptığınız alışverişlerde Cayma Hakkı bulunmuyor. Ancak mesafeli alışverişlerde 14 gün içinde ürünün hasarsız, ambalajının hasarsız olması vb. şartlarıyla cayma hakkınız kapsamında geri vermeniz mümkün. ( Bu hakkı Türkiye'de çoğu alışveriş şirketi uygulamıyor yada uygulamak istemiyor.

CAYMA HAKKI
1- Ürünü satın aldım ama 2gün sonra almaktan vazgeçebilir miyim?
Cevap- Ürünün teslim alındığı tarihten itibaren 14. güne kadar cayma hakkınız kapsamında cayabilirsiniz.

2- Ürünün ödemesini yaptım, siparişim teslim edilmeden cayma hakkını kullanabilir miyim?
Cevap- Cayma Hakkını ürünü sipariş verdikten sonra da kullanırsın. Teslim almana gerek bulunmuyor.

3-Cayma Hakkını nasıl kullanırım?
Cevap- Cayma Hakkını, ürünü aldığın anda sana iletilen sözleşmede mevcut e-posta adresine gönderip, bu maili ekran görüntüsü alarak gerektiğinde Tüketici Hakem Heyetine sunarsın.

AYIPLI ÜRÜN
1- Ürün arızalı, çalışmıyor veya yetersiz, onarımı mümkün olmadı, değişimi içinde mevcut ürünün üretimi yok, üründe bulunmuyor ne olacak?
Cevap- Bu durumda ürün ayıplı ürün kapsamına girer ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda seçimlik haklarını kullanabilirsin. ancak ürün bulunmuyorsa kanun gereği ücret iadesini isteyebilirsin.

TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ SAFHASI

1- Tüketici Hakem Heyeti firmadan savunmayı istedi ama 3aydan, 1 yıldan beri savunması isteniyor yazıyor? ( e-devletten girilen Tüketici Şikayet sistemi üzerinde)
Cevap- Tüketici Hakem Heyeti ilgili firmaya 3-5 ay, sene süre tanıyamaz veya böyle bir sistem yavaşlığı olamaz. TÜKETİCİ HAKEM HEYETLERİ YÖNETMELİĞİ gereği 30 gün savunma için süre verilir. Yani ne kadar erken başvuru yaparsanız o kadar erken karar çıkacaktır. Kararın uzun süre çıkmadığı durumlarda mutlaka sistem hatası bulunmakta, bu hallerde Tüketici Hakem Heyetine giderek kararı öğrenin.

2- Tüketici Hakem Heyeti kararından sonra hangi süreçler işliyor?
Cevap- Karar çıktıktan sonra firmaya Hakem Heyetince karar gönderiliyor ve tebliğ ediliyor. Tebliğ edilen karar için 15 günlük firmanın itiraz süresi başlıyor. Bu süre içinde firma sadece Tüketici Mahkemesinde karara itiraz davası açabilir.

3- Tüketici Hakem Heyetine başvurmaya çekiniyorum başım belaya girer mi?
Cevap- Hakkını kanun çerçevesinde aramanın herhangi bir sıkıntısı bulunmuyor. Korkma.

4- Tüketici Hakem Heyeti kararım lehime sonuçlandı. Şimdi 15 gün beklemeye başladım. Sonra ne olacak?
Cevap- Süre bittiğinde, Karar kesinleştiğinde bunu ilgili Tüketici Hakem Heyetinden veya başvuru sisteminden öğrenebilirsin, sende kararı ilgili firmaya gönderebilir kararın uygulamasını isteyebilirsin.

5- Firma, Tüketici Hakem Heyeti kararına bile uymuyor ne yapmalı?
Cevap- Tüketici Hakem Heyeti kararı kesinleşmişse artık bir ilamlı karar niteliğini kazanır. Bu ikamet ettiğin veya sana en yakın icra dairesine götürüp icraya verebilirsin. (İlamlı karar mahkeme kararı niteliği kazanan kararlardır.)

6- İcra dairesinde hangi işlemler yapılır?
Cevap- Şirketin malvarlığı varsa taşıt ve gayrimenkullerine icra takibi başlatılır ve alacağının tahsili yoluna gidilir.

7- Tüketici Hakem Heyeti kararı kesinleşince kaç yıl geçerli olur?
Cevap- Tüketici Hakem Heyeti kararı kesinleşince 10 yıl geçerli olur. Bu karar kesin olup bu kesinleşen karara firmanın daha sonra tekrar itiraz hakkı bulunmaz.

DİĞER YÖNTEMLER
1- Ürünü güvenilir site diye bildiğim bir siteden aldım ancak teslim süresi içinde de ürünüm teslim edilmedi, hakem heyetine zaten başvurdum başka ne yapabilirim?
Cevap- Ürünü hangi banka kredi kartı ile aldıysan, müşteri hizmetlerini arayıp ilgili alışveriş için HARCAMA İTİRAZ'ında ( ürünün teslim edilmediğini sebep olarak işaretlettirin) bulun. Hukuki olarak banka bu şikayeti 120 gün içinde sonuçlandıracak ve söz konusu firmaya ürün neden teslim edilmedi diye soracaktır. Ürünün bedelini banka geri isteyecektir. Böyle Tüketici Hakem Heyetinden daha hızlı sonuç alınabilecektir.

STOK YOK ŞİKAYETLERİ/ SİPARİŞ İPTALLERİ
1- Bir youtuber reklamlı sistem tanıtımı yaptı, satış linki eklemiş, tıkladık site kitlendi, ürün yok stok yok 1dkkda bitmiş diyorlar, sipariş verdim ama sabaha iptal edildi, REKLAM'da ürün 7999 TL ama şimdi yani 12 saat sonra ürün 9499 TL, (20 dk sonra stok yok ), ama NVİDİA sağolsun 12 saat sonra yine ürün gönderiyor ürün stokta var artık 12053 TL. Ne yapacağız?

Cevap- Ticaret Bakanlığının Reklam ve Haksız Uygulama Şikayet Hattı bulunuyor e-devletten kolayca şikayet edersin, mutlaka EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALMAYI (BU HUKUKİ DELİLDİR- TARİH SAAT SİTE LİNKİ GEREKİYOR) bu reklam görüntülerini eklemeyi unutma. Reklam ve Haksız Ticari Uygulama Şikayeti
(Mutlaka şikayetini yap)

TÜKETİCİ HAKEMDE KAZANMANIN YOLLARI(İNTERNET ALIŞVERİŞLERİ)
1- İlk olarak mutlaka bir bilgisayarınızda klasör/ dosya oluşturup hazırlık yapmalısınız.
2- Tüketici Hakem Heyetine başvuruda gerekecek, faturayı pdf olarak indirin.Tüketici H.H. personelinin karıştırmaması için buna fatura diyip kaydedin.
3- E-postanıza fatura geleceği için genellikle sözleşmeniz de gelir. Sözleşmenizi eklemenizin büyük yararı vardır Hakem Heyeti sözleşme hükümlerini okuyacak böylece kararı daha rahat verecektir.
4- En önemli kısım bir şikayet nasıl yazılır?
Şikayeti yazarken ,
-Alışverişi hangi, şirketten ne zaman aldığınızı, ürün ismini yazın.
- Mümkün ise madde madde olayları anlatın.
(Örnek;

(Giriş)
1 Mart 2021 tarihinde a şirketinden x sitesinden bir jostick aldım ancak ürünü 3 Mart 2021de teslim aldığımda ürün çalışmadı.
(Konunun izahatı)
Şirket ile iletişime geçtim ama cevap verilmedi, almak istemediğimi söyledim ama jelatini açtığım için böyle bir hakkım olmadığını ilettiler. İade almak istemiyorlar. Ürün sağlam diye rapor verildi.
(Talep)
Ek'te sunduğum faturası sözleşmesi mevcut ürünün bedel iadesinin tarafıma yapılması için karar verilmesini talep ederim.

Görüldüğü gibi, boş cümleler, uzun anlatımlar, aşırı detay, o oldu bu oldu,5 kere aradılar her aramanın ayrıntısı, yazışmaların kelime kelime detaylarına girmek uzun bir metin yazmak sizin aleyhinize olacaktır. Hakem Heyeti üyeleri anlaşılır, aşırı karmaşık yazılmayan bir dilekçe karşısında daha hızlı ve kolay karar vereceklerdir.
Acer garanti servisi laptop hakkında yanlış bildirimde bulundu hocam sana zahmet konuma bi bakar mısın bilgisayar şuan kargoya verildi,bana geri gönderiliyor.Tüketici hakem heyetine başvursam ne kadar sürede sonuçlanır ya da yardımcı olurlar mı?
Sen şimdi sınavım var demiştin. Önce onun tarihi yakınsa zaten tüketici hakem heyetinin karar vermesi 2-3 ayı bulur. Bilirkişi cihazını en erken 1ay içinde isteyebilir. Eğer cihazın senden istenildiği takdirdebilirkişiye kontrol için verebileceksen şimdiden tüketici hakem heyetine başvur. Ama başvuru yapacaksan mutlaka anlaşılır şekilde bir safahat ya. Yani tarihlerle ve yapılan işlemleri yazarak, bu şekilde heyet durumu tam anlamayabilirsin. Heyete başvurursan cihazın onarımını veya değişimini onarım ve değişim yapılamadığı takdirde seçimlik haklarından ücret iadesini talep edebilirsin. Şimdi cihazın tam olarak sorununu buradan bilmediğim için sonuç ne olur bir şey diyemem. Ama sana ancak mevzuat konusunda yardımcı olabilirim ve yapacağın hukuki işlemleri anlatabilirim. Buradan tekrar ulaşırsın.

@hukuktimsali inşallah mesajımı görürsün hocam.
 
Son düzenleme:
Acaba magazadan alinan urunlerde THH basvurabiliyir muyuz çünkü yakın zamanda monitör alacağım ve ürün sonradan bir sıkıntı çıkarsa THH hakkım oldun istiyorum.
 
Evet hukukçuyum kardeşim. Bu konulara daha da ilgimizi artıracağız.
Böylece tüketicinin haklarını daha iyi kullanmasını sağlarsak, kötü niyetli firmaların tüketiciyi enayi yerine koyup milletin parasını aylarca çalıştırmasına engel oluruz diye umuyorum.

Teşekkürler, aslında kanun hükümlerimiz iyi, tüketiciyi koruyor mükemmel olmasa da, haklarını bilememekten dolayı tüketicimiz kaybediyor. Her şey çok basit. Haklarını bilen biri çok güzel gereğini yapar bu mevzuatlar ile.

Bu sitenin her üyesi bir tüketici ve herkes bu haklarını bilmek zorunda, alışveriş yapmadan önce haklarını bilmelisin. Mutlaka bir gün bu haklarını kullanmak gerekiyor bir aşamada.

Hocam THH başvurdum ama firma sonun da doğru yola geldi para iade yaptı ama THH başvurum kabul edilmiş galiba onu nasıl iptal edeceğim THH sitesin de iptal çıkmıyor internet üzerinden aldığım için ürünü THH maddesin de, THH kararı çıkmadan taraflar anlaşırsa diye bir şey var delil göstermek gerek galiba ama delil için ne sunucam yani para iadesi banka kartıma yapılacak sözlü ve yazılı bir ifade yok firmadan?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı