Tüm ayarlarda aynı FPS neden olur?

• Konuyu başlatan cell
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 98
  • Görüntüleme 6B

cell

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16 GB
Ekran kartı
Intel Arc B580
İşlemci
AMD Ryzen 5 5500
Merhaba GTX 1660 ekran kartından Intel Arc B580 kartına geçiş yaptım ama FPS'im ciddi oranda düştü. Minecraft'ta 30 FPS oluyor Call of Duty Warzone da 100 FPS civarı oluyor ayarları ne kadar değiştirisem değiştireyim aynı FPS V-Sync açık değil ama FPS 144'ün üzerine çıkmıyor oyunda boş bir araziye ya da gökyüzüne baktıgımda FPS'in artacagı yerde ekran kartı kullanımını azaltıyor. Bunun nedeni ne olabilir?

Sistem özellikleri.
AMD Ryzen 5 5500 3.60
Intel ARCB580 12 GB.
16 GM RAM.

Eki Görüntüle 2397905

Display yazan yerde ne yazıyor önemli olan o. NVIDIA Radeon falan mı yoksa işlemcinin adı mı?

Eve gidince bir bakıp ekran görüntüsü atarım çünkü tam hatırlamıyorum display kısmında ne yazdıgını.

Önerildi mi bilmiyorum ama Intel ekran kartlarında şu an en önemli kısım işlemcinizin ReSize BAR desteği olup olmadıgı. Varsa açın düzelecektir.

Evet ReSize BAR açık. Ona rağmen bu performansı alıyorum.

Şu anda işteyim eve gidince dediğin ayarları yapıp ekran görüntüsü paylaşırım. Ama ben şu ana kadar her şeyi denedim genelde FPS hep aynı. Şu anda en düşük ayarlarda Intel XeSS açık oynuyorum rebirth island haritasında 100 FPS civarı oynuyorum Frame Generation'u açtıgımda FPS artışı çok az oluyor ama bu sefer de oyun içi lag fazla oluyor.
Low high fark etmiyor warzone da. Sıkıntılı bi oyun. Arkadaşlarımda da sağlam sistemler var onlarda da durum aynı. Gecikme sıkıntısı olmuyor en azından bende olmuyor dediğim şekilde bir dene bakalım durum ne olacak. Belki de b580 de problem vardır driverlarla zamanla düzelir.

Ekran kartı PCI-e 4 destekliyor anakartız PCI-e 3 destekliyorsa tam verim alamayabilirsin.

Anakartım ASUS Prime A520M-K internetten baktım sanırım PCI-e 3.0 yazıyor.
1736957195763.png

Low high fark etmiyor Warzone da. Sıkıntılı bir oyun. Arkadaşlarımda da sağlam sistemler var onlarda da durum aynı. Gecikme sıkıntısı olmuyor en azından bende olmuyor dediğim şekilde bir dene bakalım durum ne olacak. Belki de B580 de problem vardır driverlarla zamanla düzelir.

Dediğin ayarları yaptım AMD FSR3 açık Ultra ayarlarda.

1736957195763.png

Bu arada burada Frame Generation kapalı. Çok fazla lag veriyor oyuna oyun isterse 300 FPS olsun 30 FPS gibi hissettiriyor.

Eki Görüntüle 2397905

Display yazan yerde ne yazıyor önemli olan o. NVIDIA Radeon falan mı yoksa işlemcinin adı mı?

Displayın karşısında Intel yazıyor yani sorun yok. Ve nedense dün 100 küsur FPS veren Minecraft bugün 200 küsur veriyor oyuna girmeden önce 60 MB'lık bir güncelle yaptı. Yani 150-200 arası gidip geliyor şu anlık ama diğer oyunlar için hala performanslar aynı.

Dosya Ekleri

• 20250115191438_1.jpg
    20250115191438_1.jpg
    475,6 KB · Görüntüleme: 37
  • 20250115191451_1.jpg
    20250115191451_1.jpg
    559,7 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Monitör ayarlarından olabilir. Bende samsung monitör var ve freesync ayarı yüzünden rdr2 de fps 72 üstüne çıkmıyordu. Kapatınca düzeldi istersen bir kontrol et

Eki Görüntüle 2398111

Bu arada burada Frame Generation kapalı. Çok fazla lag veriyor oyuna oyun isterse 300 FPS olsun 30 FPS gibi hissettiriyor.

Displayın karşısında Intel yazıyor yani sorun yok. Ve nedense dün 100 küsur FPS veren Minecraft bugün 200 küsur veriyor oyuna girmeden önce 60 MB'lık bir güncelle yaptı. Yani 150-200 arası gidip geliyor şu anlık ama diğer oyunlar için hala performanslar aynı.

Çok garip, bu sistemin 80 FPS vermesi imkansız normal şartlarda. GPU 72watt olması daha da garibime gitti. Oyun zaten sıkıntılı özürlü bir oyun ama bu derece de düşük FPS olmaması lazım. 2K da mı oynuyorsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birebir aynı sorunu yaşıyordum, şöyle çözdüm. Öncelikle çok saçma gelecek ama Windows kurarken talep ettiği izinleri(konum vb.)Vermek gerekiyor. Bunu yapıp kurduktan sonra oyun içi ayar değiştirdikçe gir çık yaparak değiştiğini görebilirsiniz. Tekrar kurmadan oyunları yeniden başlatmayı denemekte de fayda var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birebir aynı sorunu yaşıyordum, şöyle çözdüm. Öncelikle çok saçma gelecek ama Windows kurarken talep ettiği izinleri(konum vb.)Vermek gerekiyor. Bunu yapıp kurduktan sonra oyun içi ayar değiştirdikçe gir çık yaparak değiştiğini görebilirsiniz. Tekrar kurmadan oyunları yeniden başlatmayı denemekte de fayda var.
hocam windows kurarken demişsiniz ya format mı atmak gerekiyor yoksa windowsu tekrar nasıl kuracağız

Geri
Yukarı