Türk-Alman Üniversitesi Nasıldır?

Vito S

Hectopat
Katılım
11 Eylül 2020
Mesajlar
3.627
Makaleler
5
Çözümler
12
Arkadaşlar, selamlar. Türk-Alman üniversitesine giden var mı? (Bilgisayar mühendisliği)
Yanıtlarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gidenler memnun oldukça. Bir de Almanca hazırlığı da var sanırım, bedavadan da bir dil öğrenmiş olacaksın. Bence bu fırsat değerlendirilebilir, ilerleyen zamanlarda da yanına İngilizce'de katarsın. Bilgisayar mühendisliğinden iş yapamasan bile dille alakalı iş yaparsın.
 
Bizim arkadaş makine mühendisliğine gitti sanırım kaldığı yurtta ya da okulun yurdunda cemaat işleri doluymuş. Sürekli zorla namaza falan götürüyorlarmış izine bile çıkamamış arkadaş.
 
Arkadaşlar, selamlar. Türk-alman üniversitesine giden var mı? (bilgisayar mühendisliği)
Yanıtlarınızı bekliyorum.

Bikere tüm derslerin önünde Almanca geliyor çok iyi bir şekilde ögrenmen şart Almanca hazırlıkta çok kalan oluyormuş ama sonucunda almanyadada rahat iş bulursun şu an akrabam Türk-almanda okuyor Almanya'ya staja gitmeyi planlıyordu.

Bizim arkadaş makine mühendisliğine gitti sanırım kaldığı yurtta ya da okulun yurdunda cemaat işleri doluymuş. Sürekli zorla namaza falan götürüyorlarmış izine bile çıkamamış arkadaş.

Yurttaki olayla ünüversite ne alaka?

İmkanlar, akademik kadro kötü. O sıralamarda İTÜ, YTÜ var bu iki okul çok daha iyidir.

Arada sıralama farkı var İTÜ bilgisayar 3 bin Türk-alman 12 bin. Bana kalırsa imkanlar daha iyi kuzenim İTÜ uçak mühendisliği okudu(6000 sıralama) iş bulmak için Hollanda'ya ve Almanya'ya gitti iş bulamadan geldi şu anda türkiyede'de işsiz.
 
Ya okulun yurdunda ya da kendi kaldığı yurtta tam hatırlamıyorum dedim okuduğunu anladığına emin misin?

Hocam okuduğumu iyi anladım bende diyorum ki özel yurtta olanlarla bu üniversite ne alaka bu üniversitenin iyi veya kötü olmasını belirleyecek bir etmen değil zaten okulun yurdunda öyle bir şey olamaz.
 
Bilgisayar mühendisliği kısmında imkanlarının iyi olduğunu ve kampüsünün de oldukça güzel olduğu gibi yorumlar okumuştum ama tabii iş yine sende bitiyor. Eğer aynı sıralamalarda daha prestijli üniversiteler varsa onlara da bakabilirsin ama bu da oldukça iyi duruyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı