Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır!

Arthur_Callahan

Hectopat
Katılım
8 Nisan 2020
Mesajlar
2.023
Makaleler
2
Çözümler
3
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Mustafa Kemal Atatürk'ün bugünleri görerek söylediği sözlerden birisidir. Günümüzdeki genç neslin harap ve bitap halinden kurtulup kendini düzeltmesi lazım. Tek sorun elbet ki genç nesilde değil, genç nesle dayatılan saçma sistem de sorunlu. Ancak genç nesil kendini toparlarsa eminim Atatürk'ün de "tek ümidim gençliktedir" dediği gibi iyi yerlere geleceğiz. Bunun için de Atatürk'ün ve diğer atalarımızın yolundan gidip ilerlememiz lazım. Onların da amacı bizi bugünlere ulaştırmaktı.
 
Maalesef böyle şeylerin zamanı geçti, 21. yüzyıldayız. Milliyetçilik duyguları yavaş yavaş yok oluyor. Bu sadece Türkler için geçerli değil, her millette böyle.
Özellikle Avrupa'da bu duygular yok oldu ama bence bizi milliyetçilik duygusu yaşatmalı. Atatürk'ün de ilkelerinden birisi milliyetçilik biliyorsunuz. Günümüz yeni nesli maalesef bu duygulardan bi' haber. Milleti diri tutacak duygulardan birisi de milliyetçiliktir bana göre.
 
Damlamış gene "milliyetçilik gericiliktir" kafasında olanlar. Biz şuan modern dünyada değiliz, hiç kimse değil; biz hiç değiliz. Yani dünyada çiçekler açmıyor, kuşlar şarkı söylemiyor.

Atam gene çok güzel söylemiş. Vahdettin gibileri tanıdıkça ne yapmaması gerektiğini; Timur, Cengizhan, Mehmet bey, Atatürk gibi insanları tanıdıkça ne yapması gerektiğini öğrenecektir çünkü tarih tekerrürden ibarettir.
 
Türk gençleri gayet kendinde, fırsatını bulanlar çok güzel işler başarıyor. Şu an Türk gençleri olmasa hiç kimse eleştiri yapmaz, yapamaz. Türk gençleri cesurca çıkıp tak tak her şeyi söyleyebiliyor, olayları sadece gençlere atmayı bırakıp onların büyükleri de elini taşın altına koymalıdır.
 
Atatürk kesinlikle zamanının ötesinde bir insandı ve Kurtuluş Savaşı'nda savaş deneyimi ve kitaplardan elde ettiği bilgi sayesinde güçlü bir orduyu püskürttü ancak her şey değişime uğruyor. 10 sene önce hayal bile edemeyeceğimiz robotlar, yapay zeka ve sanal paralar gibi birçok kavram hayatımızın her alanına girdi. Milliyetçilik, toplum ve ülke anlayışı kayboluyor. Onun yerine bireysellik ve kar-çıkar ilişkileri giriyor. Değişen dinamikler dolayısıyla birçok atasözünün zamanı ve anlamı geçmiş oluyor. Ülkeler sadece belli çıkarlar(Rahat ve güvenli yaşamak gibi.) amaçları doğrultusunda birleşmiş büyük topluluklardır. Bir insana ne kadar fazla milliyetçilik verirseniz milletinden o kadar nefret edecektir özellikle bu dönemde.
 
Özellikle Avrupa'da bu duygular yok oldu ama bence bizi milliyetçilik duygusu yaşatmalı. Atatürk'ün de ilkelerinden birisi milliyetçilik biliyorsunuz. Günümüz yeni nesli maalesef bu duygulardan bi' haber. Milleti diri tutacak duygulardan birisi de milliyetçiliktir bana göre.
Haklısınız, kendi fikrimi belirtmedim ben zaten. Dünyanın olduğu durumdan bahsettim, maalesef bunun geri dönüşü yok gibi duruyor.
Milletler ve diller var oldukça miliyetçilik de var olacaktır.
Katılmıyorum. Milletten kastınız ne? Şu anda burada olan kim saf Türk? Beni yanlış anlamayın, ben de milliyetçiliğin ülkemizi kalkındıracağını düşünüyorum. Ancak maalesef milliyetçiliğin günümüz dünyasından yavaş yavaş uzaklaştığını anlamak çok zor değil.
Dillere gelmek gerekirse dünyada yavaş yavaş İngilizcenin anadil olacağını öngörmemek zor değil. Bunun iyi yada kötü olduğunu söylemiyorum, olacağını söylüyorum sadece.
 

Geri
Yukarı