Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır!

Atatürk kesinlikle zamanının ötesinde bir insandı ve Kurtuluş Savaşı'nda savaş deneyimi ve kitaplardan elde ettiği bilgi sayesinde güçlü bir orduyu püskürttü ancak her şey değişime uğruyor. 10 sene önce hayal bile edemeyeceğimiz robotlar, yapay zeka ve sanal paralar gibi birçok kavram hayatımızın her alanına girdi. Milliyetçilik, toplum ve ülke anlayışı kayboluyor. Onun yerine bireysellik ve kar-çıkar ilişkileri giriyor. Değişen dinamikler dolayısıyla birçok atasözünün zamanı ve anlamı geçmiş oluyor. Ülkeler sadece belli çıkarlar (Rahat ve güvenli yaşamak gibi.) amaçları doğrultusunda birleşmiş büyük topluluklardır. Bir insana ne kadar fazla milliyetçilik verirseniz milletinden o kadar nefret edecektir özellikle bu dönemde.
Aslında bu doğru ama dediğim gibi günümüz için değil gelecek için, tek yanlış kısım son cümle; eğer milliyetçilik kavramı aşılama, beyin yıkama gibi değil de olması gerektiği gibi yani bulunduğun topluluğun duygusal olarak sana bağlı olduğunu ve senin de onlara değer vermen gerektiği mantığında anlatılırsa ters tepeceğini sanmıyorum.
 
Atatürk kesinlikle zamanının ötesinde bir insandı ve Kurtuluş Savaşı'nda savaş deneyimi ve kitaplardan elde ettiği bilgi sayesinde güçlü bir orduyu püskürttü ancak her şey değişime uğruyor. 10 sene önce hayal bile edemeyeceğimiz robotlar, yapay zeka ve sanal paralar gibi birçok kavram hayatımızın her alanına girdi. Milliyetçilik, toplum ve ülke anlayışı kayboluyor. Onun yerine bireysellik ve kar-çıkar ilişkileri giriyor. Değişen dinamikler dolayısıyla birçok atasözünün zamanı ve anlamı geçmiş oluyor. Ülkeler sadece belli çıkarlar(Rahat ve güvenli yaşamak gibi.) amaçları doğrultusunda birleşmiş büyük topluluklardır. Bir insana ne kadar fazla milliyetçilik verirseniz milletinden o kadar nefret edecektir özellikle bu dönemde.
Sina-Filistin'de püskürtemedi ama. Türk Ordusu 1922'de sayısal olarak yunan ordusudan 3 tümen azdı, süvari üstünlüğü bizdeydi buda bize zaferi getirdi. Ulus-Devlet hala var ve var olacak.
 
Haklısınız, kendi fikrimi belirtmedim ben zaten. Dünyanın olduğu durumdan bahsettim, maalesef bunun geri dönüşü yok gibi duruyor.

Katılmıyorum. Milletten kastınız ne? Şu anda burada olan kim saf Türk? Beni yanlış anlamayın, ben de milliyetçiliğin ülkemizi kalkındıracağını düşünüyorum. Ancak maalesef milliyetçiliğin günümüz dünyasından yavaş yavaş uzaklaştığını anlamak çok zor değil.
Dillere gelmek gerekirse dünyada yavaş yavaş İngilizcenin anadil olacağını öngörmemek zor değil. Bunun iyi yada kötü olduğunu söylemiyorum, olacağını söylüyorum sadece.
Milleti sadece "ırk,kan" olarak görüyorsan bu konuda bilgisizsin, bilgisiz olduğun konuda yorum yapma. Türk Milliyetçiliği Nihal Atsız'ı ve onun görüşlerini saymazsak kültür milliyetçiliğidir, anayasamızda da böyle yazar her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ırkına bakılmaksızın Türk olarak kabul edillir.
 
Milleti sadece "ırk,kan" olarak görüyorsan bu konuda bilgisizsin, bilgisiz olduğun konuda yorum yapma. Türk Milliyetçiliği Nihal Atsız'ı ve onun görüşlerini saymazsak kültür milliyetçiliğidir, anayasamızda da böyle yazar her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ırkına bakılmaksızın Türk olarak kabul edillir.
Irkı o gözle baksam ne olacak? Ülke ırk kavgası içinde, anayasada ne yazdığı kimsenin umurunda değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı