Türk gençlerinin ekonomi ile derdi ne?

Nedenini merak mı ediyorsun buyur nedeni: bir klavye almak istedim ve almışken iyisini alayım diye düşündüm klavyeleri inceleme başladığımda 2 yıl önce 1000₺ olan bir klavye şu an 2000₺ civarındaydı aynı klavye ertesi gün 2400 ve bir sonraki gün de 2600₺ oldu. Şimdi diyeceksin ki en iyisine bakıyorsun bu fiyat normal değil mi diye lakin sorun şurada başlıyor 2600₺ asgari ücretin yarısına tekabül ediyor ve yurtdışında insanlar bu klavyeyi düşünmeden alabiliyor. 3 haftadır araştırıp düşünüyorum ve klavye almaktan vazgeçtim. Ama doğru ya ekonomi çoğh iyi yeenim biz beğenmiyoruz çünkü biz gerizekalıyız.
 
Her gün okula kuruşu kuruşu ne kadar götüreceğini hesaplayan, dolmuş parası için cebin köşesinde duran 10 kuruşları bulmaya çalışan, parası yetmediği için gün sonuna kadar yemek yemeyen, arkadaşlarıyla dışarı çıktığında "kanka bildiğin ucuz yer neresi var yemek yiyelim" diyen, ailesine yeterince destekte bulunmadığını düşündüğü için strese giren, beğendiği kıyafeti almak için 1-2 ay para biriktirmeye çalışan, bir Türk gencinin ekonomi ile neden derdi olmasın ki?
 
2 yıl öncesine kadar uçak bileti aldığım paraya şimdi tren bileti zor alıyorum.
 
Kulaklık, işlemci, ekran kartı, telefon, monitör, anakart, kasa, klavye, fare, hoparlör, oyun konsolu, el konsolu, oyuncu koltuğu, Bluetooth kulaklık, sıvı soğutma, cips, içecek, ulaşım, araba, ev, doğal gaz, benzin, mazot, su, içme suyu, ayakkabı, gömlek, tişört, sweatshirt, pantolon, internet, televizyon, tablet, kamera, yatak, süpürge, ütü, çalışma masası, mobilya, yağ, temizlik araçları, saç bakımı, cilt bakımı, çanta, çorap, mikrofon, müzik aletleri, kalem, defter, oyunlar ve dahasının bu kadar pahalı olması normal değil. Bu da bir süre sonra içimize dert oluyor.
 
Asgari ücret 2300-2800 civarıyken 5-10 lira arası olan tavuk dürüm şuan asgari ücret 5500 lirayken en az 25 lira, devam etmeme gerek var mı?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı