Türk gençlerinin ekonomi ile derdi ne?

Ekonominin bizimle derdi ne, bizim ekonomi ile derdimiz ne?
Örneğin, kış geliyor. Doğalgaz faturasına ne kadar ödeyeceğiz, diye düşünüyorum.
 
Yabancı ülkedeki akranlarımın her istediğine yarını düşünmeden ulaşabilmeleri, doğum günü hediyesi olarak ailesi tarafından ev hediye edilmesi olsun vs. Ama benim ve daha nicelerinin bunları yapamıyor oluşu. Tavuk döner alırken insan düşünür mü ya?
BMW 2000 birim. Veya 2000 Honda Civic.
 
@381258 @ÖzkanK Siz ekonomi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Benim şahsi düşünce avrupalının 40 bin euro ile krallar gibi bir araba alıyorken bizde aynısı 900 bin TL'den başlayınca haliyle toplum herkes sinirleniyor üzülüyor ben dahil.
 
Ekonomi olduğu gibi dursa yeter ya gittikçe kötüleşiyor. Her geçen gün dünün hayalini kuruyoruz.
 
Ekonomi bırakmadılar şu anki kişi bizi denek olarak kullanıyor tek bildiği şey para harcamak ve kendine oy atanlar daha fazla maaş vermek.
 
20 yaşıma geldim eskiden 2-3 sene önce zevkine şöyle bir 35'lik viski alırdım yanına da marka sigara alır keyif çatardım o bile lüks oldu artık benim için. Kapının önünde araba yatıyor benzin bile alamıyorum. Marka sigara yerine ya tütün sarıyorum ya da 10-13 liralık sarılmış tütün sigara alıyorum. Arabayı da en son al baba ben kullanamıyorum bari sen kullan diye geri verdim. O kadar berbat durum. Hadi bunları geçtim cips pahalı diye çekirdek alıyorum şimdi o bile pahalı oldu. Lan neyi alsam artık pahalı bir de utanmadan hala ekonomi çok iyi diyenler var. Bize yalan söylüyorsunuz da bari Allahtan korkun ucubeler sizi.
 
En geçerli sebeplerden birisi baştakilerin gençlere kısacası millete göre daha çok harcama ve istediklerini yapabilmeleri. Yani herkes doların yüksek olması veya ekonominin kötü olmasına dayalı olan sıkıntıyı çekmiyor, baştakilerin ve büyük şirketlerin haricinde geriye kalan herkes bir şekilde o sıkıntıyı çekiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı