'Türk' Kelimesini Duyunca Aklınıza Ne Geliyor ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Go to Hell

Kilopat
Katılım
9 Haziran 2014
Mesajlar
1.027
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
'Türk' Kelimesini Duyunca Aklınıza Ne Geliyor ?
Son birkaç yıldır Türk insanı kendi kendi ile dalga geçiyordu (sosyal medya bu durumdaydı) bakalım değişen bir şey olmuş mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Olmamış. Yani şimdi bakış açısına bağlı. Günümüze bakıldığında ülke çöp halde. Öyle Türküz, Türkçüyüz diyenler falan hepsi hikaye. Herkes hayatını yaşıyor. Sadece Türküz, o kadar.
 
Bekir'e aynen katılıyorum. Eski zamana göre diyorsan, aklıma: Diğer milletlerin bize olan saygısı, korkusu geliyor. Güç geliyor.. Mâlum, Avrupa'da şöyle bir söz var ''Türk gibi güçlü.'' Tabi bunları eski zamana göre diyorum. Şimdi tamamen farklı :)
 
Türk deyince aklıma gelen ilk kelime yobaz.
 
Şaka maka durum Bekir Bey'in dediği gibi. Ne yapayım bilemedim. Kendi kendimizi aşağılarken başka milletlerin bize saygı duymasını bekliyoruz. Neden? Neden boşluklarımız ile dalga geçmek yerine onları doldurmuyoruz ki. Anlayamadım...

Bu arada aklıma gelen ilk şey kebap.
 
Bazı sosyal medya içeriklerinde onlarda - bizde karşılaştırılması ile kendi milletimizle dalga geçtiğimiz, @Beckundorf arkadaşımızın dediği gibi boşlukları doldurmayıp ve kendi milletimizin kültürlerine sahip çıkmayıp, berbat bir halimiz geliyor. Sonrasında kebap, baklava, Türk kahvesi geliyor. Lütfen milletimize, kültürümüze sahip çıkalım.
 
Türk deyince aklıma Mustafa Kemal Atatürk geliyor. Ondan daha Türk'ü gelmedi, gelmez de. :)
 
9 Işık geliyor aklıma.

1)Milliyetçilik

2)Ülkücülük

3)Ahlakçılık

4)İlimcilik

5)Toplumculuk

6)Köycülük

7)Hürriyetçilik ve Şahsiyetçilik

8)Gelişmecilik ve Halkçılık

9)Endüstricilik ve Teknikçilik

Bu arada Türk soyu Nuh peygamberin oğullarından Yafes'in oğlu Türk adlı oğlunun neslindendir.

Türk'ün cinsi manası "GÜÇ-KUVVET" tir.

Aklıma Türk deyince "1071" geliyor. Yani Türk deyince aklınıza bu gibi bir sürü şey gelebilir.
 
O capsler gülmek için yapılan şeyler. Avrupa'da da yapılıyor, farklı mizah anlayışları ile. Türk demek Dombra demek. Ama bu sene popüler olan değil, orijinali. :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Türk denince Dünya'nın her yerine dağılmış kardeşlerim geliyor. Azerbaycan geliyor, Doğu Türkistan geliyor, Türkmenistan geliyor, Özbekistan geliyor, Kıbrıs geliyor, Kırgızistan geliyor, Kazakistan geliyor, diğer özerk devletler geliyor. Hepsini çok özlemiş gibi hissediyorum. Sanki yüzyıllardır yaşıyor ve kardeşlerimi görmemiş gibiyim. Avrupa'ya, ABD'ye tatile gitmek yerine Türk devletlerini gezmek istiyorum mesela. Elbet bir gün tüm Türk devleti birlik olacaktır.

Bu arada ırkçı falan da değilim yanlış anlaşılmasın. Günümüz Türkiye'sinde bu konu başlığı bile ırkçılık olarak algılanıyor. Atatürk'ün dediği gibi: "Ne mutlu Türküm diyene." Türk olmak gerekli değil, Türküm demek gerekli. Diyemeyene de saygı duyarım, benim vatanıma, bayrağıma, milletime saygı duyduğu yere kadar.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı