Türk kültürü ve medeniyet dersinin sınavında soru yanlış soruldu

MarsVeNüs

Centipat
Katılım
8 Mayıs 2021
Mesajlar
157
Yer
Venüs
Selamlar, 12. sınıf Türk kültürü ve medeniyet dersinin sınavında, 20 puanlık "meşrutiyet dönemi sonrası oluşan fikir adımlarını yazınız ve osmanlıcılık'ı tanımlayınız." sorusunun yanlış yazıldığını fark edip(fark etmemiş olabilirsiniz, soruda fikir adımları diyor. Fikir akımları yazması gerekirdi.), "meşrutiyet dönemi sonrası fikir adımları yoktur." şeklinde bir cevap verdim ve osmanlıcılık'ı tanımladım.
O sorudan 10 puan aldım ama 20 puan vermesi gerektiğini düşünüyorum(osmanlıcılık kısmından 10 puan aldım), zira soru yanlış sorulmuştu ve ben cevabı tatmin etmeyecek bir cevap olsa da doğru cevapladım. Hocaya bunu ilettiğimde, "hayır, sana puan veremem, soru yanlış yazılmış" dedi. Hocam madem soru yanlış yazılmış sizden puan kıralım benden niye kırıyorsunuz(esprili bir şekilde, performanstan da gitmesin diye) dedim. Hoca da bu kadar insan doğru anlamışsa yapacağım bir şey yok dedi.
Yapılması gereken tüm okuldan 10 puan kırılması olmalı(adil bakıyorum ve kendimi de dahil ediyorum. Soruyu o şekilde anladıysam ona uygun bir cevap vermem gerekirdi.) Diye düşünüyorum. Ama tüm sınıftan gitmesin de en azından benim yüksek algıma ödül olarak verse 10 puanı da fena olmaz.
Pek dert etmem ama haksızlığa uğramak prensiplerim dışında ve tepki vermem gerek, sizce ne yapmalıyım?
(Ya şu moderatörlerin olayı ne, medeniyet, osmanlıcılık gibi kelimeler özel isimler oldukları için büyük harfle başlamak zorundalar. İlköğretim altıncı sınıf öğrencisi bile bilir bunu, gerekli yerleri banlamazlar da hatasız yazıma gereksiz müdahalede bulunurlar...)
 
Son düzenleme:
10 puan için verilen uğraşa değmez gibi geliyor.

Hakkını aramamak senin tercihin, hiç değilse öğretmenine sorunun yanlış olması dolayısıyla yanlış soruya cevap verenlerin senden fazla puan almasını doğru bulmadığını belirtip gerekirse dilekçe yazacağını söylersen başına ne gelir bilmem ama daha zahmetsiz olur.
 

Geri
Yukarı