Türk oyunu Black State, NVIDIA tarafından RTX kullanan en iyi oyun seçildi

Eleştiri olmadan bir şey nasıl gelişebilir? Birisinin hatasını söylemezsen nasıl fark edecek onu?

Yani manasız konuşuyorsunuz. Sizin gibiler asıl köstek oluyor. Bu oyunun çıkan videoları çok hata dolu, bu hatalar söylenmezse düzeltemezler veya gözden kaçabilir.

Sizin gibi düşünülse ve hiçbir şey söylenmese ne işe yarayacak? Mesela sürekli övsek oyun gelişecek mi övdüğümüz için? Çok güzel olmuş, çok güzel olmuş diyelim o zaman sadece.

Bu arada sizin hayatınızın tek amacı ne? Çok merak ettim.
Daha oyun çıkmadan sadece videolardan kötü olduğunu söyleyecek kadar profesyonel olmuş herkes.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha oyun çıkmadan sadece videolardan kötü olduğunu söyleyecek kadar profesyonel olmuş herkes.
Hocam oyunun kötü olduğunu söylemedim, hataları var dedim. Oyun zaten çıkmadı ve erken bir geliştirme aşamasında paylaştılar. Demek ki feedback istiyorlar, oyunlarını göstermek istiyorlar erkenden. Ve evet, oyun sektörü uzun süredir var. Binlerce oyun çıktı, artık bazı hataları kolayca fark edebiliyoruz.

Boş yapıyorsun vesaire de demeyin, karşıyı da anlamaya çalışın. Ben sizi anlıyorum, destek vermek istiyorsunuz ama eleştiri olmadan da bir şeyler olmuyor. O hataların düzeltilmesi lazım düzgün bir iş çıkması isteniyorsa.

Muzzle flash bile düzgün değildi bir trailer videosunda. Bunu söylemeyip mesela çok güzel mi demeliydik? Bizim açımızdan da bakın. Bazıları abartıyor olabilir eleştiriyi ama kötü niyetli olduklarını düşünmüyorum.

Hocam oyunun kötü olduğunu söylemedim, hataları var dedim. Oyun zaten çıkmadı ve erken bir geliştirme aşamasında paylaştılar. Demek ki feedback istiyorlar, oyunlarını göstermek istiyorlar erkenden. Ve evet, oyun sektörü uzun süredir var. Binlerce oyun çıktı, artık bazı hataları kolayca fark edebiliyoruz.

Boş yapıyorsun vesaire de demeyin, karşıyı da anlamaya çalışın. Ben sizi anlıyorum, destek vermek istiyorsunuz ama eleştiri olmadan da bir şeyler olmuyor. O hataların düzeltilmesi lazım düzgün bir iş çıkması isteniyorsa.

Muzzle flash bile düzgün değildi bir trailer videosunda. Bunu söylemeyip mesela çok güzel mi demeliydik? Bizim açımızdan da bakın. Bazıları abartıyor olabilir eleştiriyi ama kötü niyetli olduklarını düşünmüyorum.
Haklı olabilirsin benim sinirime giden herkesin bir anda oyunu gömmeye çalışması burası olsun sosyal medya olsun. Hep eleştiri görünce insan ister istemez art niyet arıyor. Sonuçta ilk oyun illaki hata vs olacak

Haklı olabilirsin benim sinirime giden herkesin bir anda oyunu gömmeye çalışması burası olsun sosyal medya olsun. Hep eleştiri görünce insan ister istemez art niyet arıyor.
Siz de haklısınız, bizim halk eleştirmeyi biraz seviyor. Ve bazıları da yersiz eleştiri yapıyor. Ama günün sonunda eleştiri olmadan da hataları fark etmeleri zor. Eleştiriyi de yapıcı yapmak lazım, yıkıcı değil.

Yani çok kötü vesaire demek yerine şu şu hatalar var demek mesela adamlar için çok faydalı olur.

Ne çok fazla övülecek ne de çok fazla gömülecek bir oyun projesi değil.

Ruslardan falan çıkmış olsaydı "teknoloji demosu" diye gezecek olan tayfa sığ bir milliyetçilik ile gelmiş sağa sola ahkam kesiyor.

Erzurum oyununu öven tayfadan birebir farksızlar. Türkiye'den kaliteli bir iş çıkamıyor ise kalitesiz iş çıkmasının hiç çıkmamasından daha iyi olduğunu bile bilemiyorlar.

Bir oyunun özelliği sadece grafikleri değil. Senaryo, oynanış ve animasyonları çok iyi bir şekilde yapabilmeleri gerekiyor. Senaryo, oynanış ve animasyonları yapamayacakları göz önüne alındığı zaman bariz bir şekilde "Teknoloji demosundan" öteye gitmiyor proje.

Oynanış ve animasyonlar epey zor işler de senaryoyu yapamayacaklarını nasıl göz önüne aldın? Oyunun senaryosu ile ilgili ne biliyorsun da bariz bir şekilde teknoloji deposundan öteye gitmedi proje? Firma sana ulaşıp senaryoyu gösterdi ve sen de yapamadıklarını gördün yoksa böyle bir yorum yazmazdın. Yoksa yazar mıydın?

İlginç yorumlar.

Oynanış ve animasyonlar epey zor işler de senaryoyu yapamayacaklarını nasıl göz önüne aldın? Oyunun senaryosu ile ilgili ne biliyorsun da bariz bir şekilde teknoloji deposundan öteye gitmedi proje? Firma sana ulaşıp senaryoyu gösterdi ve sen de yapamadıklarını gördün yoksa böyle bir yorum yazmazdın. Yoksa yazar mıydın?

İlginç yorumlar.

Eleştirmek için eleştiriyorlar işte. Beğeni toplamak için hepsi. Konudaki linçleyen arkadaşların çoğunluğu böyle. TR'den iyi bir şey çıkacak ya çekememezlik var. Kimse Rockstar kalitesinde olacak diye beklemiyor, yapımcının kendisi de söyledi Rockstar ayrı bir yer diye. EA, Ubisoft, Microsoft ve Sony bile Rockstar kalitesinde iş yapamıyor. Days Gone seviyesinde olsa öp başının üstüne koy. TR de 15 yıl sonra 3D grafikli oyun çıkacak laf ediyorlar. 😂 hayır doğru düzgün fragman ve çıkış tarihi paylaşılmamış neyin demosu bu? Demo diye tutturmuşlar Ubisoft'un fragmanlarını görmüyorlar herhalde. Fragmanları Ubisoft gibi süsleyebilirlerdi tercih etmediler. AC shadows en yakın zamandaki örnek sözde oyun çok iyi gözüküyordu ertelediklerini açıkladılar. Neden çünkü hazır olmayan şeyi hazırmış gibi cilalayıp gösterdiler.

Black state ekibi tebrik etmek gerekiyor hazır olmayan oyunu allayıp pullayıp göstermiyorlar. Ne eksiğimiz varsa ortada onları da düzelteceğiz bize güvenin diyor. Bu firmaya mı güvenirsin, yoksa oyun hazır diye fragmanlar paylaşıp 3800 TL oyun parası isteyen firmaya mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

5000 serisi kartların tanıtıldığı etkinlikte de yine Black State oyununu kullandılar. Grafik olarak oyun oldukça iyi dursa da çok parlak olması uzun vadede insanı rahatsız edebilir. Eleştirilen yüz animasyonu yerine başka bir animasyon getirilmiş. Yabancıların yorumlarında oyunun scam olabileceği muhabbeti az da olsa geçse de genel olarak iyi grafik 2010 oynanışı eleştirileri var.

Kadir Demirden eldeki sınırlı bütçeyle bence iyi pazarlama yaptırdı oyununa. Bilinirlik seviyesi de ciddi ciddi arttı. İyi bir fiyattan ortalama keyif veren bir oyun çıkarabilirlerse sonraki projeleri için ciddi bir maddi kazanç ve ekstra destek alırsa daha iyi işler çıkaracaklarına dair güçlü bir inancım var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

5000 serisi kartların tanıtıldığı etkinlikte de yine Black State oyununu kullandılar. Grafik olarak oyun oldukça iyi dursa da çok parlak olması uzun vadede insanı rahatsız edebilir. Eleştirilen yüz animasyonu yerine başka bir animasyon getirilmiş. Yabancıların yorumlarında oyunun scam olabileceği muhabbeti az da olsa geçse de genel olarak iyi grafik 2010 oynanışı eleştirileri var.

Kadir Demirden eldeki sınırlı bütçeyle bence iyi pazarlama yaptırdı oyununa. Bilinirlik seviyesi de ciddi ciddi arttı. İyi bir fiyattan ortalama keyif veren bir oyun çıkarabilirlerse sonraki projeleri için ciddi bir maddi kazanç ve ekstra destek alırsa daha iyi işler çıkaracaklarına dair güçlü bir inancım var.
Kalas gibi animasyonları olmasa güzel oyun çıkar ortaya.

Kalas gibi animasyonları olmasa güzel oyun çıkar ortaya.
Alpha görüntüler yani oyun hâlâ geliştirilme aşamasında. Bir kaç ay önce yüz animasyonları bile yoktu. Bir kaç tane daha önemli ekleme yapacaklarını söylemişlerdi.

Kapı açma animasyonu çok sırıtıyor mesela. Ac oyunları gibi.

Maalesef yabancıların söylediğine katılıyorum. Sanki oyun RT demosu olmak dışında hiçbir şey sunamıyor gibi duruyor. Ki sanat dizaynı da herhangi bir UE5 demosu gibi, özel bir şey sunmuyor pek. Quantum Break vakasını hatırlatmak isterim. Oyunun grafikleri zamanı için muazzamdı fakat oynanış anlamında insanlar beğenmediği için oyun hiç tutmadı. Oyunun yüksek bütçesi çöp oldu. Kaldı ki bu oyun Quantum Break kadar bile oynanış mekaniği sunamıyor gibi görünüyor. Kabus 22 gibi tutku projesi yapan bir ekibin şimdilerde NVIDIA'ya tech demo yapmaya çalışmasını görmek üzücü. Umarım dediğimin tersi olur fakat oyunun pazarlama noktasında her videoda "Grafik, RT" olması ve her bir videonun oynanış anlamında tamamen aynı durması tech demomsu bir yapım olacağına işaret eden üzücü bir durum.

Geri
Yukarı