Türk Telekom 1 Gbps performansı nasıl olur?

Dün mobil işlemlerde 140 TL farkla 200Mbps'den 1Gbps'ye geçebileceğimi fark ettim ancak modemim yine Türk Telekom'un verdiği modem olan ZTE298a. Zaten bu modemle 1 Gbps pek verimli olmayacaktı, bu yüzden Telekom'dan yeni müşterilere verdikleri Wi-Fi 6 modemden istedim, yarın getirecekler ücretsiz şekilde. Sorum şu: Telekom'un yeni verdiği Wi-Fi 6 modemler ile 1Gbps internet nasıl? Kablosuzda ne kadar alabiliyorsunuz? Bütün portlar Gigabit mi gelen modemlerde? Ekstra modem almak gerekli mi?

Bizde gelen routerde tüm portlar gigabitti. Farklı bir model gelirse son portun 100 olma ihtimali de olabiliyor bazen.

Normalde gerek yok yeni cihaz almaya. Olan da iş görüyor fakat ben daha çok kontrol için gendi cihazımı aldım.

QoS kapalı olarak 800 civarı kablosuz açık olarak 700 civarı kablosuz hızı alıyorum.

Kabloluda QoS kapalı 950 açık 860 alıyorum.

Bizde gelen routerde tüm portlar gigabitti. Farklı bir model gelirse son portun 100 olma ihtimali de olabiliyor bazen.

Normalde gerek yok yeni cihaz almaya. Olan da iş görüyor fakat ben daha çok kontrol için gendi cihazımı aldım.

QoS kapalı olarak 800 civarı kablosuz açık olarak 700 civarı kablosuz hızı alıyorum.

Kabloluda QoS kapalı 950 açık 860 alıyorum.
Teşekkürler şu Telekomun verdiği modemlerde QoS açmaya değse bari. Hayatıma hiçbir faydası yok.

Kablosuz için bir bakın. Muhtemelen gerekir. Zira kablosuz performansı iyi.
Anlamadım tam, kablosuz performansı iyi mi modem mi alayım?

Ex520v varsa EX520v isteyin diğer AX3000 routerlar çöp.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı