Türk Telekom 100 Mbps paket 82 Mbps veriyor

Akinbey70

Centipat
Katılım
26 Eylül 2022
Mesajlar
542
Çözümler
6
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i3 6100 gtx 1050 x2 4gb ram
Cinsiyet
Erkek
Selam Technopat.
Türk Telekom 24Mbps paketten 100Mbps pakete geçiş yaptığımdan beri sürekli değişiyor. Modeme tanımlanan değer normalde 99Mbps olarak tanımlı şu an 88Mbps olarak tanımlı.
Bunun sebebi nedir nasıl çözüme ulaşabilirim?
Kablolarda herhangi bir sıkıntı yok saha dolabına 5 metre uzağım. Müşteri hizmetlerini aradığımda arıza kaydı oluşturuyorlar ve haliyle boşa gelmiş oluyorlar müşteri hizmetleri anlamamakta ısrarcı sanırım.

1669892120542.png
 
Hocam bu hız normal %20 paket kaybı olur çoğunlukla.

cevabınız için teşekkürler biliyorum fiber olmadığı için asla 100mbps alamayacağımı.
benim anlatmak istediğim ilk 100mbps pakete geçiş yaptığımda tanımlanan değer 99mbps di ve aldığım indirme hızı 93mbps idi şuan tanımlanan değer 88mbps ve aldığım değer 82mbps.
 
Cevabınız için teşekkürler biliyorum fiber olmadığı için asla 100Mbps alamayacağımı.
Benim anlatmak istediğim ilk 100Mbps pakete geçiş yaptığımda tanımlanan değer 99Mbps'di ve aldığım indirme hızı 93Mbps idi şu an tanımlanan değer 88Mbps ve aldığım değer 82Mbps.
Modem arayüzüne girip hız değerlerinizi diğer adıyla xDSL istatistiklerinizi atabilir misiniz
 
Son düzenleme:
Evet arkadaşında dediği gibi vadedilen hızı almak her zaman mümkün olmuyor, mesela benim de altyapı en fazla 75'e kadar destekliyor kimi zaman 50 kimi zaman 40 kimi zaman 60'lara çıktığı oluyor hızımin.
 
Santral dolabı ile aranızda olan kablolamada sinyal gürültüsü artmış olabilir, bu değerler gayet normla ayrıca geceleri hattaki kullanıcı sayısı azaldığından gürültü düşer ve üst limitlere daha çok yaklaşırsınız ölçüm yapılan saatte önemli.
 

Aslında değerleriniz iyi 99 tanımlansa bile kopma yaşanacağını sanmıyorum.
Download SNR değeri 8'in altına düşer mi ondan emin değilim ama eğer düştüğü içinde 88'e sabitlenmiş olabilir.
Siz müşteri hizmetlerinden olumlu sonuç alamamışsınız ama bir de BTK üzerinden yazmanızı öneririm.
 
Santral dolabı ile aranızda olan kablolamada sinyal gürültüsü artmış olabilir, bu değerler gayet normla ayrıca geceleri hattaki kullanıcı sayısı azaldığından gürültü düşer ve üst limitlere daha çok yaklaşırsınız ölçüm yapılan saatte önemli.

Herhangi bir değişiklik olmuyor sabit 80-82MB
 
Hattı daha kararlı hale getirmek için 88'e sabitlemişler SNR değerinizde uygun aslında aynısı başıma geldi 100 MB geçiş yapmıştım elimdeki modem AirTies 2.4 bir modemdi sonrasında 5G destekli modem aldım şu an tüm değerlerim yüksek. SNR'ye müdahale edilebilir bir modeminiz yok sanırım Keenetic gibi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı