Türk Telekom 100 Mbps Üzeri Paketleri Ne Zaman Yayınlar?

Zar zor yanlışlıkla sonunda FTTH altyapı çekseler bile o kadar bilgisizler ki kabloyu büküyorlar. Sonra da kablo, içinden kırılıyor ve ışık geçemiyor.
Giderleri yok ki Türkiye'deki operatörlerin. Bir de 15 yıldır para alıyorlarmış.
CGNAT Nedir ya? 3 sene önce duydum daha. Her IP internet müşterisine özel olmalı. Dinamik-statik IP tercihi ve geçişi saat bakmak kadar kolay olmalı ve ücretsiz olmalı.
Megabit dediğimiz şey Megabayt'ın 8'de biridir. Aynısı gigabit için de geçerli. Ama Türkiye'de 8'de birini bile beceremiyorlar.
Bütün ülkeye saniyede 10 Yottabayt altyapı döşenmeli. Memleketin tamamına. Yurtdışında internet 8 birime satılıyorsa Türkiye'de de böyle olsun. Onlarda olan nasıl oluyor? Uçuk hızda onların internet paketi fiyatlarını 10 ile çarpsak bizim tosbağa hızdan ucuza geliyor.
Mobil hatlar da 4 yıl önce vaat ettikleri 600 megabit hızları her zaman sonuna kadar vermeye başlasın. 5G'yi aramam. Mevcut tüm mobil paketler hemen 20 TL ucuzlatılsın. Bu bile bizi gevur dediğimiz ülkelerin fiyatlarına yakınlaştıramaz ama. Tüm mobil şirketler Internet hizmetini sonsuza kadar sınırsız yapsın. Ve bu yüzden fiyat da güncellenmesin. Eski fiyatın altına indirilmesi haricinde. :)
 
Burada kimse gidip de işte "daha 16 Mbps veremiyorlar, 100 ne demek?" Demesin lütfen. Fiberden bahsediyorum.
Türk Telekom yeni 100 Mbps üzeri hızlara sahip paketlerini ne zaman piyasaya sürer?

@Patrixcs

2021'e bakmak gerek geleceği bu forumda kimse göremez. Gören var ise söylesin dolar seneye 15 falan olacak mı? Neyse 2021'de bakmak gerekli kim bilir belki upload hızları artar umarım belli olmaz burası sonuçta Türkiye her şey belli olmuyor genelde.
 
Burada kimse gidip de işte "Daha 16 Mbps veremiyorlar, 100 ne demek?" demesin lütfen. Fiberden bahsediyorum.
Türk Telekom yeni 100 Mbps üzeri hızlara sahip paketlerini ne zaman piyasaya sürer?

@Patrixcs
Bende bekliyorum bazı söylenenlere göre yakın tarihte çıkartacak.
 
Mesela ben kendi sunucumda (Türkiye lokasyon) sadece IPv6 gerektiren sitelere girebiliyorum.
Technopat sunucusu da Türkiye lokasyonlu. Daima güncel olan Technopat. Diye sloganı olan Technopat.net bile IPv6 desteği yok.


FTTH altyapı diziyorlar da, IPv6 destekleyen router ve modemim var ama ülkede yok
Dizmiyorlar. P-1302-T10D v3 modemim bile IPv6 destekli ama IPv6 moduna alınca Internet ışığı yeşil yerine kırmızı yanıyor ve Internet'e bağlanılamıyor.
Modem arayüzünden, modem genişbant Internet erişim ayarları üzerinden hat başlığı altından ADSL Modunu ADSL2+_AnnexM yapınca internete sorunuz erişebildim ve gerçekten hat modu AnnexM oldu. Internet hızı artmasa da.
IP adresim CGNAT olmadığı için, dinamik olduğu için kafama takmıyordum ama IPv6 gerçekten gerekli diye düşünüyorum.
 
Dizmiyorlar. P-1302-T10D V3 modemim bile IPv6 destekli ama IPv6 moduna alınca ınternet ışığı yeşil yerine kırmızı yanıyor ve ınternet'e bağlanılamıyor.
Modem arayüzünden, modem genişbant ınternet erişim ayarları üzerinden hat başlığı altından ADSL modunu ADSL2+_ANNEXM yapınca internete sorunuz erişebildim ve gerçekten hat modu annexm oldu. Internet hızı artmasa da.
IP adresim cgnat olmadığı için, dinamik olduğu için kafama takmıyordum ama IPv6 gerçekten gerekli diye düşünüyorum.

Nasıl dizmıyorlar? Evlere gelen fiber değil mi?
 

Geri
Yukarı