Türk Telekom almam gereken upload hızını vermiyor

Cacciatore

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, Bir ay kadar önce Türk Telekom'un VDSL 24/6 mbps paketine geçtim. 6 mbps upload almam gerekirken sadece 1 mbps alabiliyorum. Türk Telekomu aradığımda arıza kaydı oluşturup teknik ekip gönderdiler, bu 2-3 kere tekrarlandı. Teknik ekibin de onayladığı üzere altyapımda herhangi bir problem yok. Download hızım her test yaptığımda 20-23 arasında. Müşteri temsilcisi upload ile ilgili yapabileceğimiz ayrı bir işlem yok deyip, modeminizde sıkıntı olabilir, modemin müşteri hizmetleriyle konuşun diyor. Modemi bu pakete geçerken yeni aldım. Modeli: ZYXEL VMG3312-T20A. Modemin sürücülerine internet sitesinden baktım, yeni bir güncelleme gözükmüyor. Download hızını olması gerektiği gibi verdiği için sorunun modemden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Bu durumda ne yapabilirim?

Bildiğim kadarıyla bunun cezası var internet sağlayıcınızla konusun bir şey değişmezse cimere yazın bence.

Modeme geliyorsa, onlardan kaynaklı sorun yok demektir. Bu DSL abonelik sanırım. Konuya hat değerlerini ekleyin bence.

xDSL statistics kısmından bunu buldum, internetten araştırdığıma göre hattıma tanımlanış maksimum hız 1207 Kbps olarak gözüküyor. Bunu tanımlayan Türk Telekom mudur? Onları arayıp bunu düzeltmelerini mi söylemem gerekiyor?

Dosya Ekleri

• 1626700014069.png
    8,9 KB · Görüntüleme: 66

Kesin olan tek şey, hattınıza 24/1 tanımlı olduğu. Zayıflama, kapasite ve SNR görünmediğinden tanımlama sebebini yazmam olağan değil. Tahminimce nedeni iç tesisat veya Telekom altyapısı. Türk Telekom müşteri hizmetlerinde derdinizi anlatabileceğiniz birileri olduğunu sanmıyorum. Saha elemanlarını tanıyorsanız kendileri ile görüşmeniz daha iyi sonuç verebilir. Veya boş zamanınızda bağlı olduğunuz müdürlükte çözüm masası, hatta ulaşabilirseniz şebeke amiri ile görüşün.

İstediğiniz diğer istatistikler de sanırım bunlar. Türk Telekom'u aradım, dediğiniz gibi derdimi anlatamıyorum. Tanımlamayı biz yapmıyoruz, otomatik yapılıyor diyor. Bu tanımlamayı saha görevlileri şebekeden mi yapıyor? Onlarla konuşsam bunu düzeltebilirler mi?

Hocam hat değerleri derken aşağıdaki gibi bir yeri diyoruz. Zyxel modemlerde nasıl görünür hiçbir fikrim yok ama bu değerleri gösteriyor olması lazım.
Eki Görüntüle 1112508
Benim attıklarım da bu değerleri gösteriyor sanki. Tam halini bir daha atıyorum.

xDSLFwVersion: FwVer:5.10.6.0_B_A60901 HwVer:T14.F7_0.0
Line State: Up
Modulation: ITU G.993.2(VDSL2)
Annex Mode: ANNEX_B
=============================================================================

TPSTC type: 64/65B PTM TC

near-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
near-end fast channel bit rate: 24574 kbps
far-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
far-end fast channel bit rate: 1207 kbps

near-end FEC error fast: 0
near-end FEC error interleaved: 0
near-end CRC error fast: 240
near-end CRC error interleaved: 0
near-end HEC error fast: 0
near-end HEC error interleaved: 0
far-end FEC error fast: 0
far-end FEC error interleaved: 0
far-end CRC error fast: 0
far-end CRC error interleaved: 0
far-end HEC error fast: 0
far-end HEC error interleaved: 0
DSL uptime : 3:31, 27 secs
DSL activetime :0 min, 11 secs

Downstream:
relative capacity occupation: 100%
noise margin downstream: 8.1 dB
output power upstream: 0.2 dbm
attenuation downstream: 22.1 dB

Upstream:
relative capacity occupation: 100%
noise margin upstream: 8.1 dB
output power downstream: 13.4 dbm
attenuation upstream: 7.8 dB

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…