Türk Telekom altyapı sorunu yalanları ve ISS önerisi

Vaazs

Picopat
Daha fazla  
Meslek
Döviz
Benim başıma gelen şey komediden trajediden ibaret. 2 sene önce TürkNet kullanırken sorun yaşıyorum ve Türk Telekom'u arayıp altyapı uygunluğu port varsa yeni başvuru yapacağımı söyledim ve 100 Mbps altyapı ve port uygun başvurabilirsiniz dediler. TürkNet iptal edip Türk Telekom başvurdum. Gelen ekip burada adres doğru ama saha dolabı yanlış ve uzakta çıkıyor. Gittim müdürlüğe port yok dediler sonra 1 hafta sonra gel, 3 gün sonra gel diye beni oyaladı oranın sözde mühendis kafası. Sonra öğrendim ki benim adresimi yanlış dolaba kaydetmişler. Baktım olacak değil, aynı kutudan gelen İnternet olduğu için komşu adresten ben başvuru yaptırdım ve İnternet bağlantım gerçekleşti. 2 seneyi geçti ve taahhüt bitecek diye TürkNet başvurdum yeni başvuru olsun hem de kendi adresimde olsun diye. Bağlantı için aradılar yine aynı sorunu deyince sinir küpü oldum. Twitter destekten yazdım dönüş yapıldı ve anlattım söyledim. Cimer'e yazıyorsun gelen cevap kopyala yapıştır, şikayet ediyorsun sonuç yok, müdürlük yalan söylüyor e ne yapacağız dedim? ertesi gibi sabah 8 gibi birisi aradı yüksek ihtimalle telekom müdürü.

Üstten şikayet gelince, 2 senede çözülmeyen sorun 2 saatte çözüldü oda yarım yamalak. Sonra arıyor ben şikayete ne yazacağım diye soruyor, bende yaptığınız yanlışı düzelttik yazın dedim. Sonra 2 sene çözülmeyen şey nasıl 2 saatte çözüldü diye sorunca derdini anlatamamışsın dedi. Verdim ağzını payını kapattım. Telekom çağrı merkezi beni arıyor, sorununuz halledildi ama ücretsiz nakil istedik bunu telekom gerek olmadığı için yapmadı dediler. :D 48 TL ücret başımın gözümün sadakası olmasın haram olsun bunlara diyerek nakil başvurusu yaptım bugün gelip evden baktı, kodu söyledi 5 dk çekmedi çünkü aynı evden aynı eve nakil yapılan tek ülke Türkiye'dir. :)Şimdi DSL ve İnternet var ama bağlanamıyorum beliyorum, yeni kullanıcı adı ve şifre gelecek herhalde. Küçük firmalara yeni başvuruda bağlantı ücreti, bir sürü ücret çıkıyor ve elektrikçi çağırın diyorlar. Ankastreyi bile bağlayacak altyapıları yok. Taahhüt bitiyor taşıyacağım, bütün meseleyi bunun için. Parası da önemli değil ama elektrikçi nereden bulup getireyim uğraşayım. TürkNet, Netspeed, Millenicom ve Türk Telekom haricinde İSS tavsiyesi istiyorum. GıbırNet, Comnet falan varmış. Ping ve teknik ekip kalitesini yazarak öneri yapınız lütfen. Roman yazdım ama mesele Türk Telekom olunca işte normal. 35 Mbps hızı VDSL ile alabiliyorum.

Eğer kullandığınız ISS'in altyapısı kendisine ait değilse sorun yaşayacaksınız. TürkNet istememişsiniz ama sosyal medyada, özellikle DH Forumda, açacağınız bir konu ile çözemedikleri sorun yok (gibi)

Ama illa harici bir ISS olsun diyorsanız, saydıklarınız arasında kendine ait altyapısı olan bir tek Superonline kalıyor. Senelerce kullandım, tavsiye ederim. (Eğer altyapı kendilerine aitse)

Eğer kullandığınız ISS'in altyapısı kendisine ait değilse sorun yaşayacaksınız. TürkNet istememişsiniz ama sosyal medyada, özellikle DH Forumda, açacağınız bir konu ile çözemedikleri sorun yok (gibi)

Ama illa harici bir ISS olsun diyorsanız, saydıklarınız arasında kendine ait altyapısı olan bir tek Superonline kalıyor. Senelerce kullandım, tavsiye ederim. (Eğer altyapı kendilerine aitse)
Superonline demek fiber demek. Fiber altyapı hemde superonline olsa ben bunları kullanır mıyım?
Keşke abonelik iptal ettirmeden direkt taşısaydınız. En az sorun yaşama ihtimali bulunan yöntem bu. Mevcut aboneliğinizi iptal ettirmeden diğer servise başvuru yapmak. Her şeyi kendileri ayarlıyorlar o zaman.
Ankastre kutusu sokağın ucundaydı oradan gelen lokal kabloda sorun vardı onu ben harici firma ile çok pahalıya ve çok zahmetli olarak halledebilirdim. 2 sene önce TürkNet kablo falan çekmiyordu. Her şeyin bir sebebi var aslında, telekom kendine mecbur bırakmak için 50 takla atıyor.
GıbırNet çöp de Comnet kullanan arkadaşlar güzel ping değerleri alıyorlardı. Bildiğim kadarıyla aynı zamanda veri merkezi olarak hizmet veriyorlar. Tercih edilebilir.
35 Mbps 70 TL. Fiyat olarak bakarım her zaman, sorunu 1 günde değil 2 günde çözerse 70 liralık firmaya kızamam. Gıbır iyi diyorlardı, Comnet ile Gıbır arasında gidip geliyorum.

Superonline demek fiber demek. Fiber altyapı hemde superonline olsa ben bunları kullanır mıyım?

Ankastre kutusu sokağın ucundaydı oradan gelen lokal kabloda sorun vardı onu ben harici firma ile çok pahalıya ve çok zahmetli olarak halledebilirdim. 2 sene önce TürkNet kablo falan çekmiyordu. Her şeyin bir sebebi var aslında, telekom kendine mecbur bırakmak için 50 takla atıyor.

35 Mbps 70 TL. Fiyat olarak bakarım her zaman, sorunu 1 günde değil 2 günde çözerse 70 liralık firmaya kızamam. Gıbır iyi diyorlardı, Comnet ile Gıbır arasında gidip geliyorum.
Hocam GıbırNet'te çok sorun yaşayan var bence Comnet almak daha mantıklı. Hem MH arıyorsanız MH de var ama muhatap olacağınızı düşünmüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı