Merhaba arkadaşlar iyi forumlar, ben 2012 yılında TTNET'den ev telefonu alt yapısıyla internet almıştım. Sonra Turkcell kullandım ve şu an NetSpeed kullanıyorum. (Direkten gelen telefon kablosu şu an modemin DSL girişine bağlı) köyde yaşıyorum ve bu gün bakayım dedim ve köyde 1 No'lu eve 35mbs hız verirken bana 16mbs veriyor evimde galiba altyapı yok, hızımın yükseltilmesi için ne yapabilirim?
Eğer o ev size yakınsa, kablo çekerek o hat üzerinden bağlantı sağlanmasını talep edebilirsiniz. Biz bir müşterimize bu şekilde 8 Mbps'den 50 Mbps'ye kadar hızını arttırdık. Diğer bir yöntem ise internet servis sağlayıcını değiştirmek olabilir. TT bana 24 Mbps verdiği adreste TürkNet 50 Mbps vermişti.
Üstad biz şehirdeyiz 100 Mbps diye aldık 8 Mbps veriyor bazen 2'ye düşüyor upload hızındo yüksettik dedi ama bizim hala. 05 Mbps upload Türk Telekom böyle bir GSM operatörü rezil bir şey yani biz çok mağduruz bir de 80 TL fatura ödüyoruz inanılmaz 16 Mbps'ye şükredin.
Üstad biz şehirdeyiz 100 Mbps diye aldık 8 Mbps veriyor bazen 2'ye düşüyor upload hızındo yüksettik dedi ama bizim hala. 05 Mbps upload Türk Telekom böyle bir GSM operatörü rezil bir şey yani biz çok mağduruz bir de 80 TL fatura ödüyoruz inanılmaz 16 Mbps'ye şükredin.
İnternet hızınız kullanılan kablodan dahil farkediyor. Bak, ben fabrika altyapıları yapıyorum. Eğer internetini tam verim ile kullanmak istiyorsanız, Modeminizin bulunduğu konumda cihazınıza giden kablonun Cat.6 yani, verimli bir kablo olmasına kadar birçok önemli nokta bulunuyor. Demek istediğim 100 Mbps alsan bile modeminin ve kablo sisteminin kötü olması verim kaybetmene sebep olur.