Türk Telekom altyapısı üzerinden 100 Mbps üstü paketler yayınlandı

Patrixcs

Kilopat
Katılım
17 Mayıs 2018
Mesajlar
8.682
Makaleler
5
Çözümler
11
Yer
Marsilya
Şu an GIBIRNet ve NetSpeed bu paketleri yayımladı. Fakat fiyatları aşırı derece gereksiz pahalı. Upload hızlarını konuşmaya gerek yok zaten. En fazla 20 Mbps upload komik.

Ekran Görüntüsü (68).png


Ekran Görüntüsü (69).png


TurkNet daha paketleri çıkarmadı fakat TurkNet yüzüden fiyatlar düşebilir. Sonuç olarak 1000/1000 interneti 100 TL sunuyor. Upload hızını açmaz Telekom. @erengore @Ulunay @TeknoFix29
 
Son düzenleme:
Taahhütlü şekilde 200 Mbps paketi 150 TL'den ucuza, ücretsiz Wi-Fi 6 modem ile verirseler geçerim. Şu an Superonline kullanıyorum, dairemde hem Superonline hem Türk Telekom fiber altyapısı var.
 
Sonuç olarak 1000/1000 interneti 100 TL sunuyor.
Bunun sebebi fiber altyapının tamamen TurkNet'e ait olması. Kendi fiber altyapısı üzerinden ucuza veriyor. Telekom altyapısı üzerinden 100 mbps üzeri hız vermeye kalktıklarında yine fahiş fiyatlar görme ihtimalimiz yüksek çünkü bakır altyapı Telekom'un tekelinde. Ek olarak 100 mbps üzeri VDSL2 altyapıyla bile biraz zor, çok şanslı insanlar bu fahiş fiyatları ödeyip sahip olabilecekler bu hızlara. Ki gerek olduğunu da düşünmüyorum, 100 mbps ile GTA 5'i bile en fazla 4 saatte indirebiliyorum. İnternet hayati ihtiyacınız olmadığı sürece download etmek işiniz olmadığı sürece gerek olduğunu düşünmüyorum.
 
@Ccebur yüksek hızlı internet gereksiz değil gayet gerekli. 4 saat GTA 5 indirmek var 30 dakikada GTA 5 indirmek var. Fiyatlar gereksiz pahalı.
Tabii ki haklısınız normalde öyle olmalı tabii ki ancak ben fiyatlara göre yorumladım. 100₺'ye 100 mbps alabiliyorum, ve paketlere baktığımda fiyatlarına göre mantıksız geliyor bana yüksek hızlı paketler. Yoksa 120 liraya 1000 mbps alabilecek olsaydım tabii ki de düşünmeden alırdım. Şöyle bir durum da var, çoğu giriş seviyesi anakarttaki ethernet portu 100 mbps. Gigabit portlu anakartların da fiyatı doğal olarak yükseliyor. Wi-Fi'dan bu kadar hız alabileceğinizi düşünmüyorsunuzdur sanırım. Kısacası paketi aldığında bile randıman alabilmek biraz sancılı olabiliyor.
 
Tabii ki haklısınız normalde öyle olmalı tabii ki ancak ben fiyatlara göre yorumladım. 100₺'ye 100 Mbps alabiliyorum, ve paketlere baktığımda fiyatlarına göre mantıksız geliyor bana yüksek hızlı paketler. Yoksa 120 liraya 1000 Mbps alabilecek olsaydım tabii ki de düşünmeden alırdım. Şöyle bir durum da var, çoğu giriş seviyesi anakarttaki Ethernet portu 100 Mbps. Gigabit portlu anakartların da fiyatı doğal olarak yükseliyor. Wi-Fi'dan bu kadar hız alabileceğinizi düşünmüyorsunuzdur sanırım. Kısacası paketi aldığında bile randıman alabilmek biraz sancılı olabiliyor.
Wi-Fi 5 ile 800-900 Mbps alınabiliyor. Büyük ihtimalle Wi-Fi 6 cihaz vermeye başlayacaklar. Benim elimde ASUS RT-AX82u var 1000 Mbps bile alsam Wi-Fi ile hızı tam alırım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı