Türk Telekom binaya turuncu kablo getirdi

4 rakamı da 4 Core'u (telaffuzu kor, anlamı da kıl) temsil ediyor. Yani o kablonun içinde 4 tane kıl var. Bu kıllardan 1 tanesi sizin binanız için ayrıldı. Diğerleri kullanılmayacak. Bazı arkadaşlar bu durumun hız/kopma sorunu yaşatıp yaşamayacağını soruyorlar.
Hayır fiberde hız/kopma gibi sorunlar yaşanmaz. Saç teli kalınlığındaki o 1 kablodan Gbps'lik hızlar alınabilir. Ve GPON sistem pasif çalıştığı elektrik kesilse dahi evde harici bir güç kaynağı varsa yani evdeki 2 cihaz çalıştırılırsa internet kullanılmaya devam edilir.

Şu anda TurkNet kullanıyorum download hızım 25 ile 35 arasında fiber aktif olduktan sonra tahmini ne kadar hız alırım.
 
Şu anda TurkNet kullanıyorum download hızım 25 ile 35 arasında fiber aktif olduktan sonra tahmini ne kadar hız alırım.
TT, fiber altyapısında şu an en yüksek 100 Mbps veriyor. Dediğim gibi aslında bu altyapı çok daha yüksek hızları destekliyor ama TT bireysel kullanıcıya en fazla 100 Mbps hız veriyor.
Yani en yüksek 100 Mbps hız alabilirsiniz.
 
Alternatif firmalar çok daha ucuza iyi hizmet verebiliyorlar. Kaldı ki TT'nin kendisi bile fiber tarifeleri dönem dönem VDSL kıyasla ucuza verdiği oluyor.

Gördüğüm en komik tavsiyelerden biri olabilir...
bölgeden bölgeye değişir. Ben vdsl den memmundum. Neredeyse aynı ping alıyorum. Ama 10-20 tl daha pahalıya tek avantajı hızın düşmemesi.
 

Geri
Yukarı