Türk Telekom boş port yok diyerek internetsiz bırakıyor

Makaleler
1
Yer
Dünya
Daha fazla  
Yaklaşık 1 ay önce aynı mahalle içinden bir siteden bir apartmana taşındık. Sitede iken 3 yıldır sorunsuz bir şekilde Türk Telekom internetini kullanıyorduk. Fakat taşındığımız apartmanda boş port olmadığı içindir internetimizi taşıyamıyoruz ve aboneliğimiz askıya alındı. Ne kadar müşteri hizmetlerini arasak da ve müdürlük binalarına gitsek de hiçbir sonuç alamıyoruz. İnternetten de baktığımda bu sorunu yaşayan çok fazla insan olduğunu hiçbirinin de düzelmediğini gördüm. Peki forumda bu sorunu yaşayıp da Türk Telekom'un port getirmesine şahit olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Santral tarafını nasıl çözeceksiniz? O kadar kolay olsa bekleteceklerini sanmam müşteri üzerinden para kazanıyorlar. Telefon hattı üzerinden data yollamak için bir yapı olması gerek miyor mu?
Santral tarafında yapacakları tek bir güncellemeye bakıyor hocam. Santrale "X numaralı saha dolabına bağlı X kodlu lokasyonda 10 adet daha boş port oluştu" tarzı bilgi iletilip güncelleme yapılacak hepsi bu.
Santral tarafını nasıl çözeceksiniz?
Santrali siz çözmüyorsunuz zaten. Portları yerleştirip bilgi iletiminin tamamını Türk Telekom ekibi halledecek.

Ben öyle bilmiyorum bir şey diyemem. Sadece kablo işi olsa eve telefon bağlatamazlar. Port işinde zaten birçok noktaya fiber geliyorlar. Santral kısmında donanım + yazılım lisansları olabilir bu imkanı vermek için. Bilen birine sormak lazım.
Santral tarafında yapacakları tek bir güncellemeye bakıyor hocam. Santrale "X numaralı saha dolabına bağlı X kodlu lokasyonda 10 adet daha boş port oluştu" tarzı bilgi iletilip güncelleme yapılacak hepsi bu.

Santrali siz çözmüyorsunuz zaten. Portları yerleştirip bilgi iletiminin tamamını Türk Telekom ekibi halledecek.

Türk Telekom'un yetişmiş personelinde ciddi kaybı var. Hizmet konusunda son birkaç yılda değişim gösterdiler şahsi fikrim budur.

Türk Telekom'un yetişmiş personelinde ciddi kaybı var. Hizmet konusunda son birkaç yılda değişim gösterdiler şahsi fikrim budur.
Ne yazık ki öyle oldu hocam. Yapacakları ufak şeyi bile çok fazla seriyorlar. Türk Telekomun müşteri hizmetlerinden tutun santral çalışanlarına kadar köklü bir değişiklik yapması lazım. Ama o CEO nerde bizde...
Ben öyle bilmiyorum bir şey diyemem. Sadece kablo işi olsa eve telefon bağlatamazlar. Port işinde zaten birçok noktaya fiber geliyorlar. Santral kısmında donanım + yazılım lisansları olabilir bu imkanı vermek için. Bilen birine sormak lazım.
Evet. Yani o kadar detaylı bilmiyorum ama kabaca böyle olayları var anladığım kadarıyla.

Ne yazık ki öyle oldu hocam. Yapacakları ufak şeyi bile çok fazla seriyorlar. Türk Telekom'un müşteri hizmetlerinden tutun santral çalışanlarına kadar köklü bir değişiklik yapması lazım. Ama o CEO nerede bizde...

Telekom bizim değil ki şu anda. Ödenmeyen borçlardan dolayı bankalar el koydu diye biliyorum. Devlet satışından sonra ciddi bir iç çöküş oldu ama toparlanırlar başına sağlam bir CEO geçerse Türkiye de güçlü bir altyapıları var.

Telekom bizim değil ki şu anda. Ödenmeyen borçlardan dolayı bankalar el koydu diye biliyorum. Devlet satışından sonra ciddi bir iç çöküş oldu ama toparlanırlar başına sağlam bir CEO geçerse Türkiye de güçlü bir altyapıları var.
Yani evet orası da öyle. Adı "Türk" ama çok da Türkiye için adam gibi çalışmıyorlar.

Ne yazık ki öyle oldu hocam. Yapacakları ufak şeyi bile çok fazla seriyorlar. Türk Telekom'un müşteri hizmetlerinden tutun santral çalışanlarına kadar köklü bir değişiklik yapması lazım. Ama o CEO nerede bizde...

Evet. Yani o kadar detaylı bilmiyorum ama kabaca böyle olayları var anladığım kadarıyla.

Bir kere sahada Telekom'un adamını gördüm meraktan sordum nedir bu kadar geç altyapı gelmesinin sebebi kablo çekmek mi zaman maliyet oluşturuyor diye. Santral kısmında asıl maliyetin olduğunu söylemişti. Bu yüzden ağır gidiyormuş detayını söylemedi.

Ya tamamen TürkNet'e salacaklardı bu işi ya da başındakini sepetleyip adam gibi yönetecek birilerini koyacaklar ve ilgilenecekler. TürkNet diyorum çünkü fiber çekebilecek veya altyapı koyacak güçleri var. (YAPA ve Gigafiber)
Bir kere sahada Telekom'un adamını gördüm meraktan sordum nedir bu kadar geç altyapı gelmesinin sebebi kablo çekmek mi zaman maliyet oluşturuyor diye. Santral kısmında asıl maliyetin olduğunu söylemişti. Bu yüzden ağır gidiyormuş detayını söylemedi.
Doğrudur hocam. Bir de ekonomik şartları ve dolar/euro seviyesini de düşünürsek cihazlar aşırı maliyetlidir. Sonuçta bu DSLAM cihazlarını biz üretmiyoruz. Dışardan geliyor.

Bugün aradılar GigaFiber için bina içinden ev içine kendileri çekiyor üstüne modem veriyorlar ve para almıyorlar. :) 100 Mbit VDSL kullanıyorum. Ben size dönerim dedim kapattım.

Hocam zaten neredeyse bütün sağlayıcılar Telekom altyapısı kullanıyor. Eve gelen portlar dolu.

Ama neden Telekom yatırım yapmıyor ki parası mı yok, kaç kişiden her ay düzenli para alıyor.

Hocam o port yok olayı yalandı diye hatırlıyorum. Başka sağlayıcılar ile konuşmayı deneyin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı