Türk Telekom ekibinin sorunu sürekli iç tesisatta bulması

Naim ACAR

Kilopat
Katılım
7 Haziran 2016
Mesajlar
371
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
2020 Kasım ayı gibi 50Mbit olan hattım gıcır gıcır işliyordu. Mart ayı gibi hat değerlerim 40Mbit'e düştü. Ekipler geldi. Herhangi bir sorun yok, iç tesisat kaynaklı dediler, geri gittiler. Geri gittiklerinde yukarı çıkıp hat değerlerine baktığımda bu sefer 25'e düşmüştü, kafayı yiyecektim artık.

Uzun bir aradan sonra tekrar eve geri geldim ve hat hala 25 Mbit, en fazla 40 Mbit erişebilir gözüküyor. Elektrikçi yapacak iç tesisatı dendi. Tamam dedik, çağırdık. Elektrikçi kabloda bir sorun yok, Kasım ayında nasıl 50 alıyorsanız gene alınabilir, boşu boşuna CAT6 çekmeye gerek yok dedi. Twitter üzerinden sorunumu bildirdim, beni iki kere öğlen aramışlar. Ardından akşam tekrar kendilerine dönüp akşam arar mısınız, okulda oluyorum dedim. Müşteri hizmetlerinin verdiği cevap açmanız gerek oldu.

Bu durumu Twitter'dan DM üzerinden bildirdim, akşam arar mısınız diye. Galiba bot cevaplıyor ki şikayet talebiniz oluşmuştur dedi. Demin aradım müşteri hizmetlerini, tekrar iç tesisat kaynaklı görünüyor dendi. İşin ilginç tarafı 11.06.2021 cuma günü eve geldiğimde DSL ışığı yanıp yanıp sönüyordu, herhalde çalışma var dedim santralde. İnternet bir 5 dk geldi ve ulaşılabilir hız 86 Mbit, bana atanan hız 50 Mbit. Yani hiçbir sorun yoktu. Ardından tekrar sinyal koptu, arıza kaydı oluşturdum. Sabah düzelmişti ama 25 Mbit'e sabitlenmiş gene. Gerçekten arıyoruz, öğlen arayın diyoruz. Yapacak bir şey yok, açmanız lazım diyorlar. Teknik ekip daha SNR değeri diyorum, onu bilmiyor. Bu kadar cahil bir kadro olamaz.
 
CAT 6 kablo ile normal telefon kablosu aradında fark var bn kendi bina tesisatını değiltirdim evet seninki gibi bir arızadan dolayı 25'den 60'a çıktı sonra bir bucuk yıl kullandım sonra 40'a düşürdüler halende sürekli itiraz ediyorum şu an bile açık destek kaydım var yine :) demem oki CAT6 çektirip deneyebilirsin.
 
CAT 6 kablo ile normal telefon kablosu aradında fark var bn kendi bina tesisatını değiltirdim evet seninki gibi bir arızadan dolayı 25'den 60'a çıktı sonra bir bucuk yıl kullandım sonra 40'a düşürdüler halende sürekli itiraz ediyorum şu an bile açık destek kaydım var yine :) demem oki CAT6 çektirip deneyebilirsin.

Hayır. Tamam fark var ama bir anda hız düşmez ve eskiden aldığı hızı alır. Pislik TT bin işleri işte. Bana da ilk kurulumda öyle demişlerdi meğer yanlış kabloya bakmışlar. Ben kendim buldum kabloyu.
 
bana 2 ay boyunca iç tesisatta sorun var dediler 2 kez kabloyu değiştim yine kesildi. Sonra dedim portumu değiştirin hiç diretmediler değiştirdiler. Sorun portta imiş artık nasıl oluyorsa iç tesisattaki kabloyu bozuyormuş. Port değişince düzeldi o yüzden Türk telekom iç tesisat da sorun var dese de her zaman öyle olmayabiliyor.
 
Sonunda, bugün beni arayıp evime geldiler ve hat değerlerinin anormal olduğunu söylediler. İlgili arkadaş gerçekten bilgiliydi. Sorunun lokalde olduğunu yalın olmasına rağmen çevir sesi geldiğinden vs bahsetti. Sanırsam lokalden buraya yanlış kablo bağlanmış. Pazar günü gelmeleri çok hoş oldu çünkü hafta içi okulda oluyordum. Sorunum nihayet çözüme kavuştu. Ping değerlerim İstanbul'a 40 iken 20'ye sabitlendi. Şükürler olsun.
 

Dosya Ekleri

  • mutluson.png
    mutluson.png
    83,2 KB · Görüntüleme: 29

Geri
Yukarı