Türk Telekom evde internet nasıldır?

Haskareo

Centipat
Yer
İzmir
Daha fazla  
İyi günler şu an Turkcell Superbox kullanıyorum, tam bir yıl oldu ve kapattırmayı düşünüyorum ve kablolu bir internet bağlatmayı düşünüyorum. Türk Telekom ile görüştüm ve fiber alt yapımın olduğunu belirtti. Bunu diğer firmalardan da teyit ettim ama işkilleniyorum 50 Mbps'lik paket şeçimi yaptım ve istersem 100 Mbps'de alabilirmişim ama apartmanda fiber kutusu vs kablosu yok. Bunu belirttim bana biz kabınıza kadar olan kısmı yaparız bize ait ama dairenize eğer bir hat yok ise bunu sizin bir elektrikçi yardımı ile çektirebilirsiniz denildi. Bunda da sorun yok dışardan bir 10 metrelik kablo ile bunu hallettirim ama cidden bana 50 Mbps hızı sağlayabilirler mi? Yani apartmana kadar kablo çekerler mi yeni Çünkü daha önce ADSL bağlıydı evimde bir tereddüt deyim bana 50 yerine sizin altyapı yok deyip 16 Mbps alabilirsiniz gibi bir durum ile karşılaşır mıyım? Vede iptal edilirse ceza ödemek zorunda mıyım?

Taahhüt var en önemlisi bu çünkü eğer sağlayamazlar ise iptal ettiremeyeceksiniz. Eğer başka markalar da port falan yoksa ve çok lazımsa tek seçim kalıyor o da bağlatmak.

Sözleşmeyi imzalarsanız ve dediğiniz gibi bir olumsuzluk olursa ödersiniz. Size tavsiyem şu adresten adresinizi sorgulayın. Bina içinde fiber kablosu yoksa fiberde olamaz. İstanbul'da bazı yerlere talep üzerine getirebiliyorlar.

Türk Telekom'un fiber dediği saha dolabına kadar fiber sonrası bakır kablo.
Evinizde daha önce ADSL kullanmışsınız.
Altyapı olarak ADSL ile Türk Telekom'un fiber dedği sistem aynı.
Hızın daha önce düşükse saha dolabınız eski olduğu içindir artık saha dolapları değişti 50 Mbps bakır hatlardan verilebiliyor.

Mahallendeki ISS değerine göre değişir fakat gerçekten ping değerleri olsun hızı olsun kötüler. 2 yıldır kullanıyorum hiçbir zaman iyi olduğunu hatırlamıyorum. TürkNet Millenicom gibi tahaddütü olmayan yerlere bakmalısın.

Biz pandemi öncesi 20 GB + 30 Mbps tarife kullanıyorduk ve Zula'da 50- 70 arası ping alıyordum fakat EBA'ya bu tarife ile girilmeyeceği için sınırsız +50 Mbps tarifeye geçince Zula'da rahat 15-20 ping alıyorum bu yüzden memnunum ama 2 yıl taahhüt olduğu için ve biz 2 yılı geçmediğimiz için ceza yedik.

TürkNet milenicom gibi operatörlerde Türk Telekom altyapısı üzerinden hizmet veriyor.
Türkiye'de altyapı sahibi üç firma var.
Sadece site yerleşimlerinde Turkcell Superonline.
Mahalli yerleşimlerin ve sitelerin çok azında UyduNet.
Ve tüm mahalli ve site yerleşimlerinde Türk Telekom.

Anladım teşekkür ederim herkeze sanırım türk net bağlatıcam vdsl olarak umarım istediğin 50mgb verebilirler araştırmama göre saha dolabına yakınım 100e kadar çıkabilir dediler umarım olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…