Türk Telekom Fiber alınır mı?

Kendi görüşüm olarak söylüyorum ben olsam Türk Telekom alırdım. Halihazırda 100 Mbps VDSL kullanıyorum memnunum. Arıza durumunda ise ekipler hemen geliyor hallediyor. Bir sorunlarını görmedim.
Emin misin bir gram ilgilendikleri yok hele müşteri hizmetleri deli ediyor

Emin misin bir gram ilgilendikleri yok hele müşteri hizmetleri deli ediyor
Hat kapatacağım diyor kampanyalı hat ister misiniz diyor akıılı saatin hattını kullanacağım diyorum.

Hayır, herhangi bir sorun olmaz. Altyapın FTTH, (eve kadar fiber) neden vdsl kullanıyorsun ki :D sana ftth geldi sen mi geçmedin?
Gelmişti fakat aktivasyonu yeni yapıldı.

Tekrardan selamlar, bugün Türk Telekom'dan saat 10:30'da geldiler ve kurulum 10:56'da tamamlandı. Modem olarak ZYXEL EX3301-T0 v2 AX1800 getirdiler, ayrıca aylık 75TL ücreti var ve modemi almış olmuyorsunuz kiralamış oluyorsunuz. Kurulum süreci sorunsuzdu sadece daire içinde GPON cihazını ayarlayan teknisyen yanlışlıkla kabloyu kırdı ve onu da hemen kesip düzeltti. Saat 11:21'de aynı numaradan tekrar arandım ve T.C. Kimlik Kartı'mın önlü-arkalı fotoğrafını attıktan sonra 11:28'de internet geldi. Test sonuçlarını ve diğer fotoğrafları aşağıya bırakıyorum.

WiFi (iPad Air 5):
IMG_0189.jpg

WiFi (Bilgisayar, 8.30m mesafe, WiFi 6 ve Realtek RTL8852BE WiFi):
image.png

Kablolu Bağlantı:
IMG_0192.jpg

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-07-19 saat 13.20.16_ee3c1a19.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-07-19 saat 13.20.16_ee3c1a19.jpg
    188,5 KB · Görüntüleme: 48
@zarith ZTE f601 ONT vermişler, bu ONT güzel. Router olarak, Ex3301 v2, Ex3301'in Yazılımının değiştiği 2.parti Zyxel Router, sorunsuz bir cihaz.

Upload 102 mbps çıkmış, normalde 58mbit üstü olamaz, t.t tanımlamasından ötürü. Şimdi, 3 türlü durum var;

1) Speedtest upload'ı yanlış ölçtü,
2) bağlı olduğun santraldeki ZTE OLT'de yazılım kaynaklı sıkıntı
3 T.T tanımlama'da hata yaptı.

Müsait olduğunda tekrardan speedtest yapabilir misin kablolu ile. Muhtemelen speedtest uploadı yanlış ölçtü, çünkü Wifi de upload normal, wifi de olsa fark bu kadar olmaz.

Bu arada, Kendi routerini kurabilirsin, T.t'nin verdiği routeri kullanma zorunluluğun yok fakat kendi routerını de kullansan, kira ödersin, o kira hep ödenecek.

Hayırlı olsun.

Eğer bu çevrede yaşayan varsa hepimize hayırlı olsun, çok uzun süredir bekliyordum ve sonunda geldi. En kısa süre içerisinde geçiş yapıp ayrı bir konuda kısa ve uzun vadede deneyimlerimi yazacağım fakat dört tane firma arasında kaldım, benim oturduğum apartmanda Türk Telekom, TÜRKSAT Kablonet, Vodafone ve Comnet gözükmekte. Halihazırda Comnet 100MBPS VDSL hizmeti almaktayım fakat anlık ping yükselmesi gibi sorunlar yaşıyorum ve daha öncesinde de sık sık çöküyordu şu sıralar yaşanmasa da. Sizce firma değişmeli miyim yoksa Comnet'ten devam mı?
Ne mutlu size darisi bizim eve

@zarith ZTE f601 ONT vermişler, bu ONT güzel. Router olarak, Ex3301 v2, Ex3301'in Yazılımının değiştiği 2.parti Zyxel Router, sorunsuz bir cihaz.

Upload 102 mbps çıkmış, normalde 58mbit üstü olamaz, t.t tanımlamasından ötürü. Şimdi, 3 türlü durum var;

1) Speedtest upload'ı yanlış ölçtü,
2) bağlı olduğun santraldeki ZTE OLT'de yazılım kaynaklı sıkıntı
3 T.T tanımlama'da hata yaptı.

Müsait olduğunda tekrardan speedtest yapabilir misin kablolu ile. Muhtemelen speedtest uploadı yanlış ölçtü, çünkü Wifi de upload normal, wifi de olsa fark bu kadar olmaz.

Bu arada, Kendi routerini kurabilirsin, T.t'nin verdiği routeri kullanma zorunluluğun yok fakat kendi routerını de kullansan, kira ödersin, o kira hep ödenecek.

Hayırlı olsun.
Dediğiniz gibi bana da diğer testlerin hep 55mbps civarında çıkıp bir anda 102mbps çıkması bana da garip gelmişti, sonradan bir kaç test daha yaptım ve yine 55mbps civarında çıktı. Yani kısacası Speedtest anlık olarak yanlış ölçmüş.

Ayrıca router değiştirmek zaten istiyordum fakat Turknet gibi firmalar harici diğer firmalar router değiştirme işini çok zor bir hâle getiriyor MAC adresi gibi şeyleri dâhi zorunlu kılarak. Nasıl router değiştirebilirim?

Dediğiniz gibi bana da diğer testlerin hep 55mbps civarında çıkıp bir anda 102mbps çıkması bana da garip gelmişti, sonradan bir kaç test daha yaptım ve yine 55mbps civarında çıktı. Yani kısacası Speedtest anlık olarak yanlış ölçmüş.

Ayrıca router değiştirmek zaten istiyordum fakat Turknet gibi firmalar harici diğer firmalar router değiştirme işini çok zor bir hâle getiriyor MAC adresi gibi şeyleri dâhi zorunlu kılarak. Nasıl router değiştirebilirim?
Evet, tahmin ettiğim gibi yanlış ölçmüş.
router için; Mac clone gerek yok.
Yapman gereken şu;

İlk önce, Şuanda kullandığın routerin (zyxel ex3301v2) arayüzünden vlan değerine bak. Vlan değeri önemli. Bazen 35 bazen 1120 bazen 800 olur..

Daha sonra istediğin bir routeri alıp kurulumu şöyle yapacaksın;

Yeni aldığın routerin arayüzüne girip, internet ayarlarından pppoe seçeceksin (veya pppoe tiki varsa açacaksın) daha sonrasında kullanıcı adı ve şifre bölümüne türk telekomdan aldığın kullanıcı adı ve şifreyi yazacaksın (türk telekomdan kullanıcı adı ve şifreni iste ve kullanıcı adının sonunda @ttnet ekleyip, şifreyi yaz. Şifreye @ ekleme, direkt yaz şifreyi. Sadece kullanıcı adının sonuna @ttnet yazacaksın.)
VLAN : 35 (Örnektir, VLANlar artık değişiyor)
MRU/MTU : 1492 (Mru ve Mtu değeri sabittir)
Kaydettikten sonra internetin gelecek.

Yapamazsan, bana yaz.

Evet, tahmin ettiğim gibi yanlış ölçmüş.
router için; Mac clone gerek yok.
Yapman gereken şu;

İlk önce, Şuanda kullandığın routerin (zyxel ex3301v2) arayüzünden vlan değerine bak. Vlan değeri önemli. Bazen 35 bazen 1120 bazen 800 olur..

Daha sonra istediğin bir routeri alıp kurulumu şöyle yapacaksın;

Yeni aldığın routerin arayüzüne girip, internet ayarlarından pppoe seçeceksin (veya pppoe tiki varsa açacaksın) daha sonrasında kullanıcı adı ve şifre bölümüne türk telekomdan aldığın kullanıcı adı ve şifreyi yazacaksın (türk telekomdan kullanıcı adı ve şifreni iste ve kullanıcı adının sonunda @ttnet ekleyip, şifreyi yaz. Şifreye @ ekleme, direkt yaz şifreyi. Sadece kullanıcı adının sonuna @ttnet yazacaksın.)
VLAN : 35 (Örnektir, VLANlar artık değişiyor)
MRU/MTU : 1492 (Mru ve Mtu değeri sabittir)
Kaydettikten sonra internetin gelecek.

Yapamazsan, bana yaz.
Daha önce modem kurulumu yapmıştım zaten ama Mac klonlama gibi şeylere gerek olmaması sevindirdi, peki 5000TL bütçe ile tavsiye edebileceğiniz bir router var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı