Türk Telekom fiber kutusunda sinyal yok

OrSPg

Decapat
Merhaba. 1 ay önce altyapi calismasi oldu bitti ama bizim binaya sanırım sinyal vermeyi unutmuşlar. Binadaki internet kutusunda sinyal yok. Bizim internetimiz de D-Smart 1 aydır arıyoruz yardımcı olmuyorlar. Türk Telekom'u aradığımızda müşterileri olmadığımız için buradan bir şey göremediğimiz için yardımcı olamıyoruz diyorlar ama modemle ilgili sorun yok binada Türk Telekom kutusuyla ilgili bir sorun var. Bunun Türk Telekom müdürlüğüne mi gitmemiz gerekiyor?

Merhaba. 1 ay önce altyapi calismasi oldu bitti ama bizim binaya sanırım sinyal vermeyi unutmuşlar. Binadaki internet kutusunda sinyal yok. Bizim internetimiz de D-Smart 1 aydır arıyoruz yardımcı olmuyorlar. Türk Telekom'u aradığımızda müşterileri olmadığımız için buradan bir şey göremediğimiz için yardımcı olamıyoruz diyorlar ama modemle ilgili sorun yok binada Türk Telekom kutusuyla ilgili bir sorun var. Bunun Türk Telekom müdürlüğüne mi gitmemiz gerekiyor?
Yanlış kelimeler kullanıp son kullanıcıyı yanıltıyorlar. OFDK'yı kurmadan önce zaten f/konnektör üzerinde IL, RL değerlerine bakarlar, sorun varsa çözüldükten PLC ile çoklama yaparlar. Tanımlama yapmamışlardır, T.T müdürlüğüne gitmen gerekli.

Birde, "Modem" de sorun yok demişsiniz, nasıl yani? OFDK'ya tanımlama yapmadan Ftth kullanamazsın. Şuan aktif olarak FTTH (eve kadar fiber)'i kullanıyor musun? Yani, evinde bir ONT, birde Router var mı?.

Yanlış kelimeler kullanıp son kullanıcıyı yanıltıyorlar. Ofdk'yı kurmadan önce zaten f/konnektör üzerinde ıl, RL değerlerine bakarlar, sorun varsa çözüldükten plc ile çoklama yaparlar. Tanımlama yapmamışlardır, TT müdürlüğüne gitmen gerekli.

Bir de, "modem" de sorun yok demişsiniz, nasıl yani? Ofdk'ya tanımlama yapmadan FTTH kullanamazsın. Şu an aktif olarak FTTH (eve kadar fiber)'i kullanıyor musun? Yani, evinde bir ONT, bir de router var mı?

Hocam modemde şu an sorun yok. Bir tek ik ekip yolladılar 1 kişi modemin kablosunda sorun var dedi orayı yaptı sonra kutuda sinyal bir arıza kaydı oluşturayım büyük ihtimal 1 hafta içinde çözülür dedi ama 2 haftadır kimse gelmedi. Sorduğunuz sorular için ise evde fiber kullanıyoruz internet D-Smart ama gücü fiber altyapıdan alıyor. Router nedir? Bilmiyorum.

Hocam aynı durum başıma geldi ısrar edince birini yolladılar çözdü.

Hangi interneti kullanıyorsunuz hocam?

@OrSPg sana TT tarafından verilen ONT ve modem (teknik olarak ismi routerdir FTTH tarafında) fotoğrafını atar mısın?

Modem bu şu an iş yerindeyim ama modem kablolar vs birebir aynı evdekiyle. Normalde evdeki modemde hiçbir ışık yanmıyor. Eğer evdekinin fotoğrafını isterseniz 1 saate eve gitmiş olurum oradan fotoğraf atarım ama bu yeterli olur diye düşünüyorum.

@OrSPg Sana T.T tarafından verilen ONT ve Modem (teknik olarak ismi routerdir ftth tarafında) fotoğrafını atar mısın?

Bende D-Smart kullanıyorum, mail attım iletişime geçtiler ama 10 ay önce.

Ne kadar sürede çözüldü sorununuz? Çünkü bir 1 aydır aralıksız her gün arıyoruz ama kimse gelmiyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240903_203339_Google.png
    Screenshot_20240903_203339_Google.png
    436,9 KB · Görüntüleme: 56
Modem bu şu an iş yerindeyim ama modem kablolar vs birebir aynı evdekiyle. Normalde evdeki modemde hiçbir ışık yanmıyor. Eğer evdekinin fotoğrafını isterseniz 1 saate eve gitmiş olurum oradan fotoğraf atarım ama bu yeterli olur diye düşünüyorum.

Ne kadar sürede çözüldü sorununuz? Çünkü bir 1 aydır aralıksız her gün arıyoruz ama kimse gelmiyor.
Tp link cv5 bu. Evet, FTTH altyapıda verirler. ONT'nin de (küçük türk telekom yazılı cihaz) fotosu lazım. Onu da eve geçince atarsın. OFDK'da f/konnektör'de sıkıntı vardır. Senin yapabileceğin bir durum değil, operatör'den teknik ekibin gelmesi, RL değerine bakması gerekli. Müdürlüğe gitmen gerekli, müşteri hizmetleri çözemez.

TP-Link CV5 bu. Evet, FTTH altyapıda verirler. ONT'nin de (küçük Türk Telekom yazılı cihaz) fotosu lazım. Onu da eve geçince atarsın. Ofdk'da f/konnektör'de sıkıntı vardır. Senin yapabileceğin bir durum değil, operatör'den teknik ekibin gelmesi, RL değerine bakması gerekli. Müdürlüğe gitmen gerekli, müşteri hizmetleri çözemez.

Eve geçince atarım fotoğrafları tamamdir o zaman. Bir soru daha sorayım. D-Smart kullandığımız için, Türk Telekom ilgilenmemek gibi bir şey yapmaz değil mi?

Eve geçince atarım fotoğrafları tamamdir o zaman. Bir soru daha sorayım. D-Smart kullandığımız için, Türk Telekom ilgilenmemek gibi bir şey yapmaz değil mi?
Kısmet diyelim :D Merkez senin hangi ISS'de olduğunu görüyor çünkü. D-Smart önermiyorum ben bu arada, başka bir ISS'den hizmet alman senin için daha mantıklı bir hareket olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı