Türk Telekom FTTH Geldi

Altyapı hayırlı olsun. :)

TurkNet VDSL2 abonelerinin Türk Telekom altyapısı ile fibere geçmesi için aboneliği iptal ettirip tekrardan başvurması gerekmesi saçmalığı hâlâ devam ediyor sanırım. Ülkede her yerde illa bir rezillik oluyor.
Bunu bilmiyorum ama sanmıyorum açıkçası. Bakalım.

Bunu bilmiyorum ama sanmıyorum açıkçası. Bakalım.
En son 10 Nisan'da tekrardan belirtmişler. 13 günde değişmemiştir diye düşünüyorum. Çok sinir bozucu bir durum.

TurkNetGecisYapilmamaktadir.png

Nihayet 2021 yılında, İstanbul'un göbeği çağlayan'daki binaya Türk Telekom fiber geldi.

Dış kutu:

Eki Görüntüle 989527

Bina içi kutu:

Eki Görüntüle 989529

Eki Görüntüle 989528

Eki Görüntüle 989530

Şu anda TurkNet VDSL2 kullanıyorum. Fiber sisteme düşer düşmez geçeceğim. Upload yine en yüksek 8 Mbps bildiğim kadarıyla. Bu yüzden yine TurkNet kullanmaya devam ederim sanırım.

Şu yazıyı da günncelleme zamanı gelmiş:

Aynı şekilde Türksat'ın da çakallığı var abi, fiber internet diye reklam yapıyorlar, fakat mantık şu şekilde işliyor; binaya kadar fiber ondan sonra koaksiyel kablo ile geliyor. Gerçek fiber eve kadardır. Ama insanlar bilmediği için fiber internet diye kakalıyorlar. :( Ki koaksiyel kabloda parazit fazla oluyor.

Türk Telekom şaşırtmadı. Gelmesi güzel bir haber. Acaba hızı ne kadar olacak en fazla?
Fiber altyapı üzerinden 10 Gbps hıza kadar alınabiliyor. Türk Telekom'un verdiği, modeme girmeden önce fiber kablosunu taktığımız küçük ONT cihazı ise en fazla 1 Gbps civarı destekliyor. Türk Telekom ise son kullanıcıya en fazla 100 Mbps veriyor. Fiberin ne kadar sınırı olmasa da cânım Türk Telekom, izin vermiyor. Akıllardaki tek soru, "Son kullanıcıya ne zaman 100 Mbps üstü paket kullandırırlar?". Yakında, umarım...

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı