Türk Telekom FTTH Geldi

Bunu bilmiyorum ama sanmıyorum açıkçası. Bakalım.

Aynı kutu benim binama da koyuldu, ama daha fiber geçmedim. İyi bir tarife veya İSS varsa önerinize açığım.

Aynı şekilde Türksat'ın da çakallığı var abi, fiber internet diye reklam yapıyorlar, fakat mantık şu şekilde işliyor; binaya kadar fiber ondan sonra koaksiyel kablo ile geliyor. Gerçek fiber eve kadardır. Ama insanlar bilmediği için fiber internet diye kakalıyorlar. Ki koaksiyel kabloda parazit fazla oluyor.

Türk Telekom şaşırtmadı. Gelmesi güzel bir haber. Acaba hızı ne kadar olacak en fazla?
Fiber altyapı üzerinden 10 Gbps hıza kadar alınabiliyor. Türk Telekom'un verdiği, modeme girmeden önce fiber kablosunu taktığımız küçük ONT cihazı ise en fazla 1 Gbps civarı destekliyor. Türk Telekom ise son kullanıcıya en fazla 100 Mbps veriyor. Fiberin ne kadar sınırı olmasa da cânım Türk Telekom, izin vermiyor. Akıllardaki tek soru, "Son kullanıcıya ne zaman 100 Mbps üstü paket kullandırırlar?". Yakında, umarım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…