Türk Telekom HiperNet altyapısını göstermiyor

Hy4den

Hectopat
İyi günler Türk Telekom ADSL internet kullanıyorum ve taahhütüm mart ayında bitiyor. Ben de internetimi değiştirmek için arayışlara girdim. Web sitelerinden altyapı aramaya başladım fakat Türk Telekom'un altyapı sitesine girdiğimde adres bilgilerimi girdiğimdi seçili lokasyona ait bilgiler bulunamadı diye bir uyarı aldım daha sonra yan binamızı seçince yan binada Türk Telekom HiperNet altyapısı gördüm fakat bizim binada hiçbir şey çıkmıyor. TurkNet'ten sorgulama yaptığımda ise boş port olmadığından gene bir Mbps değeri görüntülüyemedim ardından Turkcell Superonline'dan denedim ADSL Superonline altyapısı gösterdi daha sonra müşteri temsilcisini aradım evinize 35 Mbps'e kadar bir bağlantı sağlayabiliriz dediler fakat binada VDSL altyapı olup olmadıgını sorunca yok dediler. Ben de anlamadım nasıl 35 Mbps'a kadar verebiliyorlar. Asıl sormak istediğim ise şu www.milleni.com.tr adresinden sorgulattıgımda etrafımızdaki bütün binalara alabileceğiniz maksimum hız 85 Mbps olarak gösterirken bizim binayı girince 43 Mbps gösterdi. Ben de bunu anlamadım, nasıl mümkün olabiliyor böyle bir şey? Şimdi ben gerçekten de maksimum 43 Mbps mi alabilirim yoksa 85 alabilir miyim?

Bu nasıl mümkün olabilir anlatmaya çalışayım. O verilen hızların tamamı abone hızlarının aritmetik ortalaması. Binada üç tane 100Mbps kullanıp 1 tane 16Mbps kullanan abone varsa o binada hız 79Mbps gözükecektir. Güvenmemek gerekiyor neden derseniz bazı ISS'ler abone hızlarını paylaşmamakta ısrarcı.

Peki yan binanın alabileceği maksimimum hız 85 Mbps ise yüksek hızda internet kullanan birileri var demektir ben de yüksek hızlı bir internet kullanabilirim anlamına mı geliyor bu.

Peki yan binanın alabileceği maksimimum hız 85 Mbps ise yüksek hızda internet kullanan birileri var demektir ben de yüksek hızlı bir internet kullanabilirim anlamına mı geliyor bu.
Yan bina FTTB değil FTTC hizmet alıyorsa çok büyük ihtimal aynı telekom kablosuna bağlısınız demektir. Bu aynı zamanda sizinde geniş bant kullanabileceğinizin göstergesi. Yan binaya giren telekom kablosu size geliyor mu?

Nereden öğrenebilirim bunu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…