nagararcus
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- EEM
Anlayamadığımız nokta galiba şu: Binaya kadar binanın iç tesisatı ne olursa olsun fiber kablo geliyor bunda hem fikiriz. Ondan sonra binanın iç tesisatına göre bir proje çiziliyor. TT iç tesisata bakmaz derken iç tesisatı TT çekmez demek istedim. Onu ya elektrikçiyle anlaşacaksınız ya da müstakil bir eviniz varsa bir şekilde TT'ye yaptırtacaksınız.Benim karşı çıktığım nokta da tam olarak bu. Binanın içinde OBK olup olmamasının hiçbir önemi yoktur. OBK sonradan da döşetilebilir. Ki bizde böyle oldu. Biz VDSL bulunan binamıza fiber için dilekçe verdik. Kalın turuncu fiber kablo çekildi. Biz de kablo çekildikten birkaç hafta sonra bir elektrikçi ile anlaşıp bütün dairelere OBK çektirdik. Hiç kimse bize "bu binada OBK yok, biz buraya fiber çekemeyiz" demedi. Deseydi de bir tarafımla gülerdim zaten.
Sokağımızdaki birçok binada FTTH var ancak hiçbirinde tamamen OBK döşeli değil. Yani müteahhit döşetmemiş. FTTH kurulduktan sonra abonelik başvurusu yapan vatandaşa kuruluma gelen ekip çekmiştir. Hatta 90 metre ileride bir dairemiz daha var. Orada otururken sabit internet kullanmıyorduk. Şimdi o dairede kiracımız var. Adam internet bağlatmış. Gittim baktım dairemize OBK çekilmiş. Biz orada otururken OBK yoktu. Ama FTTH vardı. O binaya FTTH kurulurken OBK olmadığı için zorluk çıkartılmadı.
TT bina içiyle ilgilenmediği için zaten "iç tesisatın bir önemi yok" diyorum ben. Siz kendi yazdıklarınızla çelişiyorsunuz. "TT iç tesisata bakmaz" diyorsunuz. Sonra da "iç tesisatta fiber kablo yoksa FTTH kurulmaz" diyorsunuz? Burada bir tezatlık var.
Diğer yazdıklarınızı bilmiyordum. DWDM dediğiniz şeyi ilk kez duydum, araştıracağım. Teşekkür ederim. Öte yandan MSLAM demişsiniz ona da baktım ama herhangi bir şey bulamadım. MSAN demek istediniz sanırım.
Her ne olursa olsun, burada "ben sizden daha fazla şey biliyorum" diyerek çocuk gibi sidik yarıştıracak değilim. Hele de sizin asıl işiniz bu iken. Elbette bu alanda benden çok daha fazla bilgiye sahip olmalısınız ki liyakatin önemi ortaya çıksın.
Yine de seviyeli tartışmanız için teşekkür ederim. Malum, böyle üslup bozmadan yapılan tartışmalara hasret kalmışız.
Bu arada rica ederim, agresif algılanma gibi bir durum söz konusu olamaz. Kafa dağıtmaya ve birbirimize yardımcı olmaya girdiğimiz şu forumda can sıkacak bir şey yok.
Tekrardan teşekkür ederim, hakkınızı helal edin.
İyi günler.
FTTH direk fiber'den fibere olduğundan dairenin içine fiber kablo girmiyorsa FTTH demiyoruz. Ancak ileride sizin gibi müşteriler kendi imkanlarıyla daire içine fiber kablo çektirir diye düşündüğümüzden geçici olarak VDSL hizmeti bile alsanız o VDSL hizmetinin sağlandığı noktadan müşteriye fiber port verilebiliyor.
DWDM bu internet sinyallerini ışık sinyaline dönüştüren (modülasyon) yapan aletin adı. Ondan sonra da aletler geliyor olabilir o kısım aktif internet çünkü ben tam bilmiyorum.
evet MSLAN değilmiş MSAN'mış ben onu yanlış yazmışım. O da telefon sinyallerini çeviren işte.
Ben de teşekkür ederim helal olsun canım siz de helal edin. Ben de bilgilerimi hep kontrol ettim iyi oldu.