Türk Telekom Hız ve Kopma Problemi

kroniq01

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, yaklaşık bir buçuk aydır hız ve kopma problemi yaşıyorum. 100 Mbps hız almam gerekirken 40 Mbps alıyorum. Kopma problemi ise 2-3 saatte bir 3-4 dakikalığına gidiyor sonra geri geliyor. Müşteri hizmetleriyle konuştum, santralde ve dış tesisatta bir problem olmadığını sorunun Yapısal Ankastre sorunu olduğunu söylediler ve onların yapabileceği bir şey olmadığını, bir elektrikçiyle konuşmam gerektiğini söylediler.

Sorularım:
1- Sorun modemde olabilir mi?
2- Sorunun neyde olduğunu nasıl anlayabilirim?
3- Nasıl bir çözüm uygulayabilirim?
4- Yapısal Ankastre sorunu nedir?
480b30d042090773c992f5b26fe60e42.png

378666

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu resimlerde 100 Mpbs gibi değer almanız gerektiğini göremiyorum. Maksimum 40 Mpsb görünüyor. Ayrıca hat zayıflamanız da sınırda. Sınır 10 dB. Bu da kötü sayılabilecek bir değer. Sıkıntınız altyapıyla ilgili olabilir.

Bu resimlerde 100 Mpbs gibi değer almanız gerektiğini göremiyorum. Maksimum 40 Mpsb görünüyor. Ayrıca hat zayıflamanız da sınırda. Sınır 10 dB. Bu da kötü sayılabilecek bir değer. Sıkıntınız altyapıyla ilgili olabilir.
2 Ay öncesine kadar 97 Mbps hız alabiliyordum. Yukarıda da yazdığım gibi... Altyapı ile ilgili neyi kastettiğinizi söylerseniz benim için daha iyi olur. Ayrıca yanlış anlamayın ama önce Mbps nedir ve nasıl yazılır onu öğrenmeniz daha iyi olabilir. Yardım etmeye çalışıyorsunuz anlıyorum ama bu şekilde olmuyorsunuz. Yine de teşekkürler.

2 Ay öncesine kadar 97 Mbps hız alabiliyordum. Yukarıda da yazdığım gibi... Altyapı ile ilgili neyi kastettiğinizi söylerseniz benim için daha iyi olur. Ayrıca yanlış anlamayın ama önce Mbps nedir ve nasıl yazılır onu öğrenmeniz daha iyi olabilir. Yardım etmeye çalışıyorsunuz anlıyorum ama bu şekilde olmuyorsunuz. Yine de teşekkürler.
Bu kadar çıkışmanıza gerek yok. Yukarıdaki fotoğrafı kime gösterirseniz o da benim dediğimi diyecektir. Sizinle tartışacak değilim.

Kardeş bu aralar tüm ISS'lerde bir sıkıntı var muhtemelen bizim modemde de aynı sorun var. Kapatıp açtığımda ya da elektrik kesintisi yaşandığında hat kopuyor ve 5-10 saat gelmiyor. Bunlar ödemiş olduğumuz faturaları bence hiç hak etmiyorlar. Bunlar siyasetçilere benziyorlar. Müşteriyi kapana kadar vaatlerini sıralıyorlar ama iş ciddiye bindiğinde suçu müşteriye atıyorlar. Allak bunları bildiği gibi eylesin.

Modemi değiştirdim bir şey değişmedi. Kabloyu da değiştireceğim bakalım bu sefer bahaneleri ne olacak.
Yeni modemdeki değerler:
50ed056d34e4615429c412419cd86aa3.png

Son düzenleme:
Merhaba;

Snr margin değer ortalamanız 9 db alt yapı kaynaklı problem görülüyor ya da santrale uzaklık söz konusu ankastreden eve gelen kabloyu cat 6 ile değiştirip birde bu yönde deneme yapmanız yararınıza olacaktır. Bu değerlerle uzun vadede 100 mbps almanız pek mümkün görünmemekte. Zira vdsl alt yapısında en az crc hatası almamanız ve kopma sorunu olmadan sağlıklı bir bağlantı için en az 15 db snr margin değeri gereklidir.

İyi günler dilerim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı