Türk Telekom internet hızı düşük

CakiMontana

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Türk Telekom internet kullanıyorum. 100 Mbps sözleşmem var bir yıl daha. Ama hız testi yaptığımda bana 20 Mbps verebiliyorlar. Epic'ten oyun indiriyorum, 1 Mbps bile alamıyorum. Arıza kaydı oluşturdum eve ekip geldi. Apartmanın kablolarıyla alakalı biz bir şey yapamayız, 20'den fazlasını veremiyoruz dediler.

Tekrar Telekom'u aradım, anlattım. Kablolar değişmeliymiş onu da ben ödemeliymişim. İptal edin diyorum etmiyorlar. O zaman 20 Mbps'ye düşürün ben de ona göre daha az bir ödeme yaparım diyorum, onu da kabul etmiyorlar. Paketi arttırabilirmişim ama düşüremezmişim. Düşürseler bile 100 Mbps ücreti ödemeye devam etmeliymişim.

Bu hususta ne yapabilirim? Eve elektrikçi çağırsam evden kablo geçirmek için duvarı delecek, bunu da ev sahibi kabul etmiyor. Başka bir yolu var mı bunun?

Arkadaşlar merhaba. Türk Telekom internet kullanıyorum. 100 Mbps sözleşmem var bir yıl daha. Ama hız testi yaptığımda bana 20 Mbps verebiliyorlar. Epic'ten oyun indiriyorum, 1 Mbps bile alamıyorum. Arıza kaydı oluşturdum eve ekip geldi. Apartmanın kablolarıyla alakalı biz bir şey yapamayız, 20'den fazlasını veremiyoruz dediler.

Tekrar Telekom'u aradım, anlattım. Kablolar değişmeliymiş onu da ben ödemeliymişim. İptal edin diyorum etmiyorlar. O zaman 20 Mbps'ye düşürün ben de ona göre daha az bir ödeme yaparım diyorum, onu da kabul etmiyorlar. Paketi arttırabilirmişim ama düşüremezmişim. Düşürseler bile 100 Mbps ücreti ödemeye devam etmeliymişim.

Bu hususta ne yapabilirim? Eve elektrikçi çağırsam evden kablo geçirmek için duvarı delecek, bunu da ev sahibi kabul etmiyor. Başka bir yolu var mı bunun?

e-Devlet üzerinden abonelikler iptal edile biliyor diye biliyorum oradan iptal edebilirsiniz.

"İptal edin diyorum etmiyorlar" diye bir şey yok.Önce sözleşmenizi ne zaman biteceğini öğrenin sonra fesih bedelini öğrenin. Eğer fesih bedeliiz çok düşükse zaten bu işkenceye maruz kalmanıza değmez. Eğer yüksekse başka firmalarla bir konuşun bazı firmalar cayma bedelinin bir kısmını karşılıyor. Faturanızdan düşürüyor. Örneğin Türknet. Eğer binanızda Turkcell Superonline fiber hattı varsa önceliğiniz o olsun. Ayrıca geçiş yapacağınız zaman bu durumdan diğer firmalara da bahsedin çünkü aynı sorunu yaşayabilirsiniz.
Eğer sorunun sebebi daireye gelen kabloların değişmesi ise çağıracağınız elektrikçi sizden 500 liradan fazla isteyebilir muhtemelen. Bİrkaç yere sorarsanız size fiyat verirler.

Bu arada çok bilgim yok ama tahatüt edilen hız verilemiyorsa tüketici hakem heyeti yardımcı olabilir. Eskiden hem bu tarz durumlar ile ilgili hem de 2 yıllık sözleşmeler ile ilgili konu başlıklarının görüyordum. Onuda bir araştırabilirsiniz.

Son yazdığınızı görmemişim. Yeni firma ile anlaşırsanız ve hat çekilirse o duvarın yine delinme şansı var. Ev sahibi saçmalıyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı