Türk Telekom internet taahhüdü sona ermesine rağmen internetimiz devam ediyor!

Kolay gelsin o halde, ben anlattığım şekilde taahhütsüz Türk Telekom kullandım ve dediğim gibi oldu her şey :D
Sizin dediğiniz gibi olması çok daha iyi olur tabii ki.
Müşteri temsilcisi umarım yanılıyordur.
2 GB internet kullandım ama güncel borç aynı gözüküyor, hiç değişmedi.
Bu durumda sizin dediğinize geliyor.
Bilemiyorum.
Ben türknet internete geçiyorum artık. Türk telekom ile son 1-2 günüm.

Abonelik iptallerinde, taahhüt bittiğinde aylık fiyat güne bölünür, kullandığınız gün ile çarpılır ve fatura tutarınız oluşur.
Dün öğleye doğru baktığımda güncel borç 202.75 TL idi.
Bugün dayanamayıp 10 dakika kullanmak için interneti açtım yine. Yani modemi açtım bildiğiniz.
Bugün de kullanmış oldum interneti ve bir kaç dakika video izledim vsvs ama güncel borç hâlâ aynı gözüküyor... Anlamadım bir şey bu işten.
20 temmuz 2022 yani 4 gün önce bitmiş taahhüt.
Ben abonelikten çıkmadım yani. Anlaşmamız bitmiş.
Bittikten sonra internet kapanacak sandım otomatik ama devam ediyormuş...
Taahhütsüz olarak.

Merhaba Technopat ailesi,

20 Temmuz 2022 yani üç gün önce internet taahhüdümüz sona ermiş Türk Telekom ile.
Bugün dördüncü gün ve interneti on dakika öncesine kadar haberimiz olmadan hep kullandık.
Bu durumda borcumuz ne kadar çıkacaktır, neye göre hesaplanacaktır, nasıl kazıklamaya çalışacaklardır hiç bilmiyoruz ve ne yapmalıyız?
İnterneti dört günde kullansak bir ayda kullansak aynı para mı borç olarak çıkacak yoksa kullandığımız GB kadar mı borç çıkacak?
1 GB internet kullanımı kaç TL?

Bize bilgilendirme yapılmadı.
Taahhüdümüz bittiyse neden internetimizi kesmediler?
Amaç nedir?

Hat sahibi annem. Kendisi bu konularda hiçbir şey bilmiyor.
Uyandığı zaman tekrar müşteri temsilcisine bağlanacağız.
Annem yani hat sahibi olmadan konuşmadılar.

Adı üstüne bir taahhüt yaptık. Anlaşma sağladık. Anlaşma bittikten sonra bize sunulan internet yani kesmedikleri internet onların suçu değil midir?
Neden internetimizi kesmediler?

Ben de 22 Temmuz'ya da 24 Temmuz günü internetimiz bitiyor sanıyordum.
Annem numarasını değiştirdiği için Türk Telekom uygulamasına da giremedim iki gündür ve ne zaman internetimizin bittiğine bakamamıştım.
Bugün annem ile bağlanarak bu numaranın değişikliğini de isteyeceğim.

Şaka gibi olaylar.

Bu konularda bilgisi olanlar bizi aydınlatabilir mi?
Şuan ayrılırsanız kullandığınız gün kadar bir fatura yollarlar. Taahhüdü yenilerseniz sorun yok faturanız yine indirimli fiyattan gelir. Önerim ayrılın.

Şuan ayrılırsanız kullandığınız gün kadar bir fatura yollarlar. Taahhüdü yenilerseniz sorun yok faturanız yine indirimli fiyattan gelir. Önerim ayrılın.
TürkNet'e geçeceğim. TürkNet sizin yerinize biz iptal ederiz. Hem internetinizi kapattırıp portunuzu kaybetmeyin dedi ve TürkNet'e bıraktım her şeyi. Borcum varsa kaç TL borcum var? Bunu nasıl ödeyeceğim falan hiçbir bilgim yok.

TürkNet'e geçeceğim. TürkNet sizin yerinize biz iptal ederiz. Hem internetinizi kapattırıp portunuzu kaybetmeyin dedi ve TürkNet'e bıraktım her şeyi. Borcum varsa kaç TL borcum var? Bunu nasıl ödeyeceğim falan hiçbir bilgim yok.
Borç son faturaya yansıtılır. Turknet'e taşıma işlemleri yapılır ve taahhüt bittikten sonra kaç gün kullanılmışsa (modem açık veya kapalı veya sizin kullandığınız internet miktarı farketmez) borç olarak son faturaya yansıtılır. Yani boşuna internetsiz kalmayın modem açık tutun. İşlemler bittiğinde Turknet kurulum destek ekibi sizi arayacak ve size kullanıcı adı ve şifre bilgisini modeme girmenizi ve internetinizi kullanmanızı isteyecek.

Borç son faturaya yansıtılır. Turknet'e taşıma işlemleri yapılır ve taahhüt bittikten sonra kaç gün kullanılmışsa (modem açık veya kapalı veya sizin kullandığınız internet miktarı farketmez) borç olarak son faturaya yansıtılır. Yani boşuna internetsiz kalmayın modem açık tutun. İşlemler bittiğinde Turknet kurulum destek ekibi sizi arayacak ve size kullanıcı adı ve şifre bilgisini modeme girmenizi ve internetinizi kullanmanızı isteyecek.
Yani interneti istediğimiz gibi kullanmaya devam etmeliyiz değil mi?

Öncelikle taahhüt bitiminde internetin kesilmesi gerektiği saçmalığını ilk kez sizden duyuyorum.

Taahhüt, kullandığınız tarifeye verilen bir "fiyat" taahhüdüdür. İnternet hizmetini etkliemez. İnternet hizmeti falan kesilmez, aynı tarife taahhütsüz de kullanılabilir çünkü.

Taahhüdünüz bitmeden birkaç ay önce genelde Türk Telekom tarafından aranırsınız teklifler için(iletişim izinleriniz açık ise), ayrıca SMS'de alırsınız "bak taahhüdün 2 ay sonra bitecek ona göre he" gibisinden.

Türk Telekom'un taahhüt bitiminde Internet erişiminizi kesmemesi kesinlikle bir suç değildir ve normal olan durum budur. Aksine kesmiş olsaydı bu bir suç olurdu. Taahhüt takibini sizin yapmanız gerekirdi.

Taahhüdünüzün son ayında cayma bedeli çıkmaz genelde, çıksa bile çok cüzi bir miktar çıkar. Buna göre Türk Telekom'dan teklif alabilir ya da başka bir ISS'e geçebilirdiniz.

Ancak yine de korkmanıza gerek yok. Taahhütsüz aylık ücretin 300TL olduğunu varsayarsak ve 6-7 gün kullanırsanız Internet'i yalnızca 60-70TL'lik bir ücret ödersiniz. Fatura gün bazlı hesaplanır, GB bazlı değil. Sonuçta hizmetiniz sınırsız.

TurkNet'de değil, başka bir Internet Servis Sağlayıcı'ya da geçmiş olsanız geçiş işlemlerini o firma yapacaktı, burada TurkNet'e has bir durum yok. Bunu hepsi yapıyor.

Öncelikle taahhüt bitiminde internetin kesilmesi gerektiği saçmalığını ilk kez sizden duyuyorum.

Taahhüt, kullandığınız tarifeye verilen bir "fiyat" taahhüdüdür. İnternet hizmetini etkliemez. İnternet hizmeti falan kesilmez, aynı tarife taahhütsüz de kullanılabilir çünkü.

Taahhüdünüz bitmeden birkaç ay önce genelde Türk Telekom tarafından aranırsınız teklifler için(iletişim izinleriniz açık ise), ayrıca SMS'de alırsınız "bak taahhüdün 2 ay sonra bitecek ona göre he" gibisinden.

Türk Telekom'un taahhüt bitiminde Internet erişiminizi kesmemesi kesinlikle bir suç değildir ve normal olan durum budur. Aksine kesmiş olsaydı bu bir suç olurdu. Taahhüt takibini sizin yapmanız gerekirdi.

Taahhüdünüzün son ayında cayma bedeli çıkmaz genelde, çıksa bile çok cüzi bir miktar çıkar. Buna göre Türk Telekom'dan teklif alabilir ya da başka bir ISS'e geçebilirdiniz.

Ancak yine de korkmanıza gerek yok. Taahhütsüz aylık ücretin 300TL olduğunu varsayarsak ve 6-7 gün kullanırsanız Internet'i yalnızca 60-70TL'lik bir ücret ödersiniz. Fatura gün bazlı hesaplanır, GB bazlı değil. Sonuçta hizmetiniz sınırsız.

TurkNet'de değil, başka bir Internet Servis Sağlayıcı'ya da geçmiş olsanız geçiş işlemlerini o firma yapacaktı, burada TurkNet'e has bir durum yok. Bunu hepsi yapıyor.
O zaman bu durumda modemi kapatmanın hiçbir anlamı yok.
İnterneti kullanmaya devam edeceğiz.
TürkNet'e geçtikten sonra, internetimiz artık TürkNet tarafından sağlandıktan sonra, kalan borcumuzu nereden göreceğiz ve nasıl ödeyeceğiz Türk Telekom firmasına?

İnternet annemin üstüne. Telefon numarası vs hep onun bilgileriyle dolu doğal olarak.
Ocak 2022'de bundan 7 ay önce telefon numarasını değiştirdi ve eski telefon numarası kayıtlı kalmış Türk Telekom Online İşlemler için. Eski numarayı arayamadılar ve giden SMS'lerin bir anlamı yoktu.
Bu durumu erkenden düzeltmemek ve bilinçsiz kalmak bizim hatamız oldu. Tecrübe edindik.
Haklısınız :(

TürkNet'e geçtikten sonra, internetimiz artık TürkNet tarafından sağlandıktan sonra, kalan borcumuzu nereden göreceğiz ve nasıl ödeyeceğiz Türk Telekom firmasına?

İnternet annemin üstüne. Telefon numarası vs hep onun bilgileriyle dolu doğal olarak.
Ocak 2022'de bundan 7 ay önce telefon numarasını değiştirdi ve eski telefon numarası kayıtlı kalmış Türk Telekom Online İşlemler için. Eski numarayı arayamadılar ve giden SMS'lerin bir anlamı yoktu.
Bu durumu erkenden düzeltmemek ve bilinçsiz kalmak bizim hatamız oldu. Tecrübe edindik.
Türk Telekom'un kendi internet sitesindeki fatura ödeme bölümünden ödeyebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı